reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

Nie wiem, czy wam już pisałam, ale Marika od ponad miesiąca myje sama ząbki i to uwielbia. Jak kończymy się myć to wyciąga rączkę do kubeczka ze szczoteczkami i już chce swoją. Potem nakładam jej pastę, a ona szoruje ząbki. A ma ich 6 :-)
QUOTE]

kate a jak ona wypluwa paste???nie za mala jest na mycie zabkow:sorry2: tak czytam co piszesz i czasem mam wrazenie ze troszke to ubarwiasz wiesz ja mam 3 dzieci i zadne nie jest zacofane w rozwoju ale twoja mariczka to chyba 1 taki przypadek na swiecie bo z tego co piszesz ona zaraz zacznie chodzic do szkoly ..sory
czepiasz się:cool2:
Moj sie w mowie znowu cofnal i teraz znowu tylko nie i da.chodzi po domu i robi to swoje ko ko ko, da da , ba ba :/
no i dzisiaj sam chodzil po mieszkaniu juz.wczoesniej tylko za namowa.potem przez zastrzyki mu sie zatrzymalo wszystko bo podobno po nich dorosli nawet kujleja wiec mlody nawet nie probowal a dzis pieknie wystartowal.

no pięknie!!!!!! Brawo dla Rafałka

U nas tez pełno nowości ale co tam nie będę się chwalić:-D:-D

reklama
moze zle to sformulowalam na mysli mialam paste :-pnie samo mycie ale poko skoro sie czepiam pewnie tylko moje dzieci w tym wieku byly tak do tylu:sorry2:

Jak ja myję zęby Hanka śpieje się a jak chce włożyć jej szczoteczkę w buzię to już nie bardzo jej się podoba:zawstydzona/y:

kate a jak ona wypluwa paste???nie za mala jest na mycie zabkow:sorry2: tak czytam co piszesz i czasem mam wrazenie ze troszke to ubarwiasz wiesz ja mam 3 dzieci i zadne nie jest zacofane w rozwoju ale twoja mariczka to chyba 1 taki przypadek na swiecie bo z tego co piszesz ona zaraz zacznie chodzic do szkoly ..sory

Laski ale ponoc są w aptekach pasty dla dzieci których nie trzeba wypluwać.

Co do ząbków to zapominam żeby je Hance myć i musze sobie wyrobić ten nawyk.

Dziewczyny u mnie też Iza ząbki sama szoruje.
Też muszę przyznać, że po wieczornej toalecie sama pokazuje na szczoteczkę.
Mamy pastę nenedent bez fluoru i jej nie trzeba wypluwać
Poza tym tej pasty daję malutko

TO jej samodzielne szorowanie to mało dokładne, ale niech się przyzwyczaja.
A mama troszkę poprawia.

Moj sie w mowie znowu cofnal i teraz znowu tylko nie i da.chodzi po domu i robi to swoje ko ko ko, da da , ba ba :/
no i dzisiaj sam chodzil po mieszkaniu juz.wczoesniej tylko za namowa.potem przez zastrzyki mu sie zatrzymalo wszystko bo podobno po nich dorosli nawet kujleja wiec mlody nawet nie probowal a dzis pieknie wystartowal.

Cofa sie...ciekawe na kim sie wzoruje:-D:-D:-D:-D:-p

Marika brawo!!!!!!!! Moj chyba tez z tych bardziej zacofaych ( majac taka matke nie wiem dlaczego:-D)

A moj stasiulino tez jakos do gadania nie chetny... Za to myka po schodach w gore i w dol namietie, jeszcze nie fiknal ale to pewnie kwestia czasu:eek:
Za to w niedziele zaczal wolac na kropke (pies zochy) KA:happy2: wspina sie na wszystko, wlazi do szaf, szuflad, szalek, pufa jednym slowem wszedzie gdzie sie da:sorry2:
Co do past, to ja tez slyszalam ze do 2 roku zycia, nie powino sie mysc dziecku zebow pasta...ale coz kazda robi co chce ja chce i kiedy chce;-) Skoro sa pasty bez fluoru...to niech zjadaja i cala tubke:-D

Ja myje wodą przegotowaną. Znaczy sie czasem sobie da, a czasem za cholere nie da sobie włożyc szczoteczki. A sam do raczki to bardzo chetnie ją wezmie, tylko wtedy nie szoruje tylko gryzie :-) he he

A co do past to hmmmm moze i są takie bez fluoru ktorych nie trzeba wypluwac, ale tak naprawde po co dzieci mają to jesc?? Ja tam poczekam az sam sie nauczy ładnie wypluwac. A co przepraszam w tej pascie jest ze dajecie ją do jedzenia :-)??

Ostatnia edycja:
Dziewczyny u mnie też Iza ząbki sama szoruje.
Też muszę przyznać, że po wieczornej toalecie sama pokazuje na szczoteczkę.
Mamy pastę nenedent bez fluoru i jej nie trzeba wypluwać
Poza tym tej pasty daję malutko

TO jej samodzielne szorowanie to mało dokładne, ale niech się przyzwyczaja.
A mama troszkę poprawia.

To im już trzeba myć zęby ????????????
:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
Nie, no gryps. Ja tak myję wodą i ...palcami:-p szczotki za chiny nie da sobie włożyć. Szczególnie teraz...

Nasza też za nic w świecie nie da sobie umyć ,bo ona chce sama ale ona się tylko bawi szczoteczką i ją gryzie a nie myje:no:

Oj martnka ja bym ci powiedziala po co maja ja jesc...ale po co:-D:-D:-D:-D
no coz, kazdy chowa sobie dzieci wedlug wlasnego uznania, jedni myja pasta, drudzy nie, jedni daja mleko drudzy nie i tak mozna wymieniac i wymieniac...
Jeszcze dlugo bym mogla pisac,ale na bank juz bym dostala bana, wiec koncze milo

reklama
Do góry