reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

reklama
A Lenka przestała nam chodzić na nóżkach:baffled: jak ją tylko kładziemy na stojąco to zaraz nogi się w kolanach uginają i siada...
No cóż pokazała, że umie ale teraz musimy cierpliwie poczekać aż sama znów zacznie....

No a po co się tak wysilać ;-)

Nawet cyca ciągnie na stojąco :laugh2::laugh2::laugh2:

Właśnie tego chciałam uniknąć :cool2:
Na szczęście Izka zadecydowała za mnie :laugh2:

Hehe - u nas też cyckanie czasem na stojąco :-D

dobrze ze robi to w domu a nie na spacerach:sorry::sorry: Ja tam nie mam nic przeciwko karmieniu dzieci piersia publicznie ale czasami kobiety przesadzają i aż to jest nie smaczne:confused2: Moja znajowa ma synka prawei 2 letniego. I Będąc z nim na placu zabaw on nagle podbiega i nie patrza kto jest dookoła wyciaga cycola a ten pije. Po tem biega i zaraz wraca na drugiego. Hmmm jakoś tam mi się wydaje że powinno się to odbywać bardziej intymnie;-)

dobrze ze robi to w domu a nie na spacerach:sorry::sorry: Ja tam nie mam nic przeciwko karmieniu dzieci piersia publicznie ale czasami kobiety przesadzają i aż to jest nie smaczne:confused2: Moja znajowa ma synka prawei 2 letniego. I Będąc z nim na placu zabaw on nagle podbiega i nie patrza kto jest dookoła wyciaga cycola a ten pije. Po tem biega i zaraz wraca na drugiego. Hmmm jakoś tam mi się wydaje że powinno się to odbywać bardziej intymnie;-)

Zgadzam się z Tobą.
Zresztą zawsze można się tak zorganizować, żeby nie robić tego publicznie.
A już w ostateczności to jakaś chusta...

Ja to w drugą stronę przesadzam, bo mogłam tylko nakarmić przy moich rodzicach i przy M., bo inaczej tak się spinałam, że nie leciało :cool2:

Nie no, karmię Małego jedynie na śniadanie (po nocy) i kolację (przed spankiem), i oczywiście w nocy (bez komentarza). W dzień Młody pije soczki, herbatkę, wodę. To że jestem mamą karmiącą, nie oznacza, że mam prawo obnażać się wszem i wobec wszystkich, bo moje dziecko pije moje mleko (jak tak pomyslę, to jest to trochę obrzydliwe....)

A bo wiesz, filmik jest, ale jak ma sie jacka za meza...osiolek kupil baterie do aparatu paluszki i owszem ale raz ze za 4 zaplacil 4 zl...to jeszcze nie alkaiczne i wystarcza na zrobienie 3 zdjec...
Ale nie martw sie dzisiaj jedziemy na zakupy, wgram wieczorem i zobaczysz jak mlody smiga...i to nie do czekoladki:laugh2::rofl2::-p:-p:-p:-p

A ja mam pytanie do was. Czy wasze dzieci potrafią same stanąc na nóżki bez przytrzymywania się czegoś. Bo mój na razie nie chodzi sam tylko przy meblach. Ale też nie wstanie bez trzymanki. Musi sie czegoś złapać, albo przytrzymać. Jak to u was jest?

reklama
U nas juz jakis czas temu wstal na srodku pokoju bez niczego, a jak zaczal chodzic to szaleje;-)
Jednak mysle ze kazde dziecko inaczej sobie radzi, i pewnie bedzie stawal bez trzymanki jak zacznie sam dreptac:tak:

A u nas czworakowanie poszlo na bok i juz tylko na 2 drepta:tak:Wyglada komicznie ale radzi sobie super:tak:

Do góry