reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kremy i maście na odparzone pupcie oraz popękane brodawki

reklama
Hej dziewczyny, co do brodawek, to mnie przed problemami ustrzegła znajoma pielęgniarka z oddziału popoprodowego. Otóż zanim zacznie się coś dziać, trzeba po każdym karmieniu wycisnąć troszeczkę mleka na palec i wsmarować to w brodawkę. Oczywiście nie musze pisać, że paluszek musi być czyściutki, jeśli komuś to przeszkadza przed następnym karmieniem można brodawkę umyć, ale zapewniam was, że działa rewelacyjnie. Tylko potrzebna jest konsekwencja w działaniu, ale przecież my to potrafimy jak nikt inny na świecie... ;-)

popieram K@sie w 100%, do tego uzywalam Bepanthen (czasem do pupci nawet malego); malemu smaruje pupcie Alantanem na codzien,a jak zaczerwieniona- sudokrem i po strachu :tak:

do pupy uzywam od urodzenia malej Bepanthenu w masci. jest SUPER - nawet jak pupcia byla odparzona, to przez noc sie leczyla. czasem nawet uzywam do buzi jak sa jakies krostki

Na brodawki używałam Bepanthenu i się sprawdził a na odparzona pupcię stosowałam zwykły puder albo mączkę... stare sposoby okazały się najbardziej skuteczne. Najlepiej na ten czas przejść na tetrowe pieluszki, wietrzyc pupcię, i gasić odparzenia puderkiem, jeden dzień kuracji i przechodziło.

ja na brodawki na poczatku uzywalam Bepanthenu, potem smarowalam swoim mleczkiem. A co do pupy to Sudocrem i w razie niespodzianki Tormentiol lub tez Bepanthen, no i czasem jeszcze masc cynkowa na zmiane z Tormentiolem. :)

Na brodawki polecam Bepanthen - dostałam w szpitalu próbkę i jest OK, może też być stosowana do wrażliwej pupy, albo gdy coś wyjdzie na buźce. Nata czasem ma jakieś zmiany (uczulenie na mleko) i ta maść pomaga. A do pupy używamy sudocremu.

reklama
a My do pupy używamy NIVEA BABY hipoalergiczny i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni:tak: i tuba jest bardzo wydajna :-), a na brodawki to własne mleko:-D;-)

Do góry