reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kremy i maście na odparzone pupcie oraz popękane brodawki

reklama
Hej dziewczyny, co do brodawek, to mnie przed problemami ustrzegła znajoma pielęgniarka z oddziału popoprodowego. Otóż zanim zacznie się coś dziać, trzeba po każdym karmieniu wycisnąć troszeczkę mleka na palec i wsmarować to w brodawkę. Oczywiście nie musze pisać, że paluszek musi być czyściutki, jeśli komuś to przeszkadza przed następnym karmieniem można brodawkę umyć, ale zapewniam was, że działa rewelacyjnie. Tylko potrzebna jest konsekwencja w działaniu, ale przecież my to potrafimy jak nikt inny na świecie... ;-)

popieram K@sie w 100%, do tego uzywalam Bepanthen (czasem do pupci nawet malego); malemu smaruje pupcie Alantanem na codzien,a jak zaczerwieniona- sudokrem i po strachu :tak:

do pupy uzywam od urodzenia malej Bepanthenu w masci. jest SUPER - nawet jak pupcia byla odparzona, to przez noc sie leczyla. czasem nawet uzywam do buzi jak sa jakies krostki

Na brodawki używałam Bepanthenu i się sprawdził a na odparzona pupcię stosowałam zwykły puder albo mączkę... stare sposoby okazały się najbardziej skuteczne. Najlepiej na ten czas przejść na tetrowe pieluszki, wietrzyc pupcię, i gasić odparzenia puderkiem, jeden dzień kuracji i przechodziło.

ja na brodawki na poczatku uzywalam Bepanthenu, potem smarowalam swoim mleczkiem. A co do pupy to Sudocrem i w razie niespodzianki Tormentiol lub tez Bepanthen, no i czasem jeszcze masc cynkowa na zmiane z Tormentiolem. :)

Na brodawki polecam Bepanthen - dostałam w szpitalu próbkę i jest OK, może też być stosowana do wrażliwej pupy, albo gdy coś wyjdzie na buźce. Nata czasem ma jakieś zmiany (uczulenie na mleko) i ta maść pomaga. A do pupy używamy sudocremu.

reklama
a My do pupy używamy NIVEA BABY hipoalergiczny i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni:tak: i tuba jest bardzo wydajna :-), a na brodawki to własne mleko:-D;-)

Do góry