reklama
Marta1981
Rodzyneczka
To co gawronica,plus na ciężkie odparzenia(po biegunce) Tormentiol i mąka ziemniaczana.Zaraz po porodzie na pupcię Pentacrem z próbki,bo Sudocrem wysuszał i tak suchą skórkę.Efekt-skóra schodziła.
K
konto usuniete
Gość
My sudocrem raz kiedys ( w sumie o tylko jak mial biegunke) a na codzien NIVEA BABY na odparzenia - -rewelacja!!:-)
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Być może to odpowiedniki,ale u nas najskuteczniejszy Bepanthen i to w maści właśnie.U nas widać różnicę.No i wietrzenie pupci,raz na kilka dni kapiel w krochmalu.nie mozna przesadzac z sudokremem, zwlaszcza przy delikatnych pupkach. Zawiera cynk i wysusza niepotrzebnie skórę. Ale ja go uzywam - np na noc. Na codzien to Alantan Krem (nie maść - maść jest rewelacyjna na ciemieniuchę). Alantan Krem to polski odpowiednik Bapanthenu.
My też zdecydowanie Bepanthen, teraz nas zczęście pieluszki mamy już za sobą ale przy drugim dziecku napewno do niego wrócimy.
natka86
mamusia Zosieńki
dziewczyny na popękane brodawki jak dla mnie to tylko wazelina, na początku karmiłam Zosię i wyłam z bólu, nie dziwie się ze niektóre kobiety rezygnują z tego powodu z karmienia, bo to straszny ból..
Małej pupka się raczej nie odparza, stosuje tylko i wyłącznie mąke kartoflaną
Małej pupka się raczej nie odparza, stosuje tylko i wyłącznie mąke kartoflaną
Optyczka24
Aktywna w BB
Ja właśnie walcze z odparzeniem u Dawidka po pampersach sleep and play Co za badziewie Poszedł w ruch juz linomag, alantan plus , clotrimazol i mąka ziemniaczna i nic Z chusteczek zrezygnowałam, co zmiana pieluchy to wodą z mydłem bambino przemywam albo naparem z rumianku i czekam. Do tego jeszcze wietrzenie pupy po 15 minut. Zastanawiam sie nad Tormentiolem ale to juz bedzie ostatecznośc Jesli do jutra sie nie poprawi to kupuje
rapunzel
czyli roszpunka
Optyczka, wg mnie mycie wodą z mydłem bambino to średnio dobry pomysł Jest to mydło zasadowe, które niespecjalnie dobrze działa na zdrową skórę, a na chorą pewnie jeszcze gorzej. Ja odparzoną pupę przemywałam samą wodą albo krochmalem ( tak, tak) bo czego się nie robi dla dziecka. Robiłam w kubku prawie kisiel z wody i mąki ziemniaczanej i potem mieszałam to z wodą, żeby było ciepłe. Poza tym oczywiście kąpiel w wodzie z krochmalem. Z maści wg mnie dobrze działa bepanthen maść i krem Nivea na odparzenia.
Podobno można ewentualnie mieszać tormentiol z linomagiem, żeby nie była taka siekiera ;-)
Może i alantan to odpowiednik bepanthenu, ale działaniem jednak ustępuje, co mogę stwierdzić po używaniu obu maści
Podobno można ewentualnie mieszać tormentiol z linomagiem, żeby nie była taka siekiera ;-)
Może i alantan to odpowiednik bepanthenu, ale działaniem jednak ustępuje, co mogę stwierdzić po używaniu obu maści
Ostatnia edycja:
reklama
editwil
Zaciekawiona BB
A ja na pupę małej stosuję alantan plus w maści i w kremie, bepanthen też był dobry, tylko 2-gie tyle droższy, Pieluchy z pampersa i jest ok, a na początku karmienia, jak pękały mi brodawki to smarowałam kremem Bevita, bardzo dobry i dziecko może go "jeść"
Podziel się: