reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krągłości i okrągłości majówek 2011-zdjecia i waga

Nie ma co liczyć ile chce się przytyć bądź nie, - przynajmniej ja mam takie podejście.Chciałabym mieścić się nadal w to co noszę, żeby nie robić rewolucji w szafie.Nieśmiało liczę ,że te ciuszki ciążowe, które kupiłam wystarczą mi do końca.
Wczoraj na wizycie było ważenie, gin pochwaliła ,że małżeństwo mi służy, bo przytyłam nareszcie 2 kg.Powiedziała ,że już widać było od drzwi, na buzi szczególnie.(nie brzmiało to dobrze, bo zawsze miałam obsesję pućków jak u chomika:D).Ale widziałam ,że była zadowolona więc ja też się cieszę z tego powodu.
Żartuje sobie, że waga z którą się liczę, to mój facet plus pies:D Bo ważą się razem ,zazwyczaj po moim ważeniu.
Pies jest szczeniakiem i potrafi przytyć 1 kg w 3 tygodnie:D Więc już podwoił swoją masę i szykuje się do powtórki,tak więc będzie bardziej muskularnym terierem( tak z 15kg)

reklama
Rozsiadłam się wygodnie przed komputerem czytam ten wątek i nie mogłam się powstrzymać żeby się nie zważyć :-D

Mój bilans: +1,5 kg (najpierw straciłam 3kg, odzyskałam je, plus 1,5kg), więc sądzę, że ok.

Cichutko liczę, że dużo mi nie przybędzie, ale co ma być niech będzie byle zdrowy dzidziuś. Nie odmawiam sobie narazie niczego, ale też nie mam dużo większego apetytu, teraz już poprostu nie zwracam, i (oby tak dalej) nie mam ochoty na słodycze, odnoszę wrażenie, że jestem mniejszym łasuchem niż przed ciążą ;-)

Jaipur - Twój piesek ma lepszy przyrost niż Ty :-D, a Poziomki to małe zgrabne Poziomeczki!

zanka07 ło jezusienku to 3 razy wiecej ode mnie :-D haha bo ja tylko 3,5kg az lekarz do mnie dzisiaj mowi o jak Pani smialo jeszcze biega, a ja mowie nic mi nie dolega to biegam poki moge

mandrzejczuk Ty może tyle nie przytyłaś ale za to brzuchol masz spory:-)
Ja też wszędzie śmigam jak szalona. Przecież nie siedzę w domu i nie plaszczę tyłka. Może dlatego tyle przytyłam bo przestałam ćwiczyć jak dowiedziałam się że jestem w ciąży i nie chodzę od września do pracy z powodu mdłości które też powodowały że musiałam więcej jeść bo po posiłku było mi lepiej. Pozatym mam to po mamie, która też pomimo tego że była chudzinką, dużp przytyła!
Ja się tym nie martwię, lekarz mi nic nie mówi że sporo przytyłam... Moja koleżanka przytyła w pierwszym półroczu 12 kg a teraz jest chudsza niż przed ciążą !!
Wkurza mnie jak ktoś właśnie tak reaguje na tyle kilogramów. Ciąża ciąży nie jest równa!!

Ostatnia edycja:
Poziomeczki tak ze mnie doją ze po porodzie pobiegne na wybieg:-D

A tak na poważnie to dopiero od 6 miesiąca waga i brzuszki rosną. Pamiętajmy że te np 15kg to jest tak na prawde ok 9-10kg

No jedne na poczatku tyja szybciej, a potem wolniej a inne odwrotnie, wiec wlasnie nie ma co porownywac, ciaza ciazy nierowna, ja mam wlasnie spory brzuchol i sama sie dziwie, czemu mam tlyko te 3,5kg ale znajoma, ktora jets chudsza ode mnie i brzucha nie ma ma juz 4kg do przodu, jej to wszystko w cycki idzie :-D tak naprawde dopiero teraz nam sie zacznie

A oto i my połówkowo i sylwestrowo :)

Jak na razie 3kg na plusie, a brzusio już spory :) JA1.jpgJA2.jpgBRZUSIO.jpg
pencil.png

reklama
Do góry