reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Koszula do porodu

Mamafasolki

Fanka BB :)
Dziewczyny - szczególnie te, które nie tak dawno termu urodziły - poszukuję opinii na temat koszuli do porodu. Wiem, wiem, jedna szkoła mówi byle co, druga proponuje misie, serduszka i takie tam, trzecia koszule męża. Żadna do mnie nie przemawia :) I z góry za takie propozycję dziękuję :) Szukam innych opcji :) i opinii na temat trzech produktów:
- koszuli do porodu - mamyginekolog (niestety, nie działa link) - długość, gniecenie się, zapinki, pranie po?
- koszuli MNC - Link do: Koszulka do porodu i karmienia piersią MNC I # XS róż - długość, zapinanie, materiał, pranie po?
- koszuli Granatovo - Link do: » super prezent!! sukienka do porodu granatOVA ważki - brak rozpięcia z przodu - jak bardzo przeszkadza? pranie po?

A może któraś z Was miała coś podobnego i chce się podzielić swoją inspiracją?
Z góry dziękuję!

reklama
reklama
@Ewka34 po porodzie powinno się nosić stanik niezależnie od wielkości piersi.

@Aguu mnie też nie jest wszystko jedno :) i bardziej szukam informacji czy rozpięcie do ktg jest potrzebne czy nie :D czy wystarczy takie do kp :)

@Ewii czy w swojej koszuli miałaś rozpięcie z przodu na ktg czy dałoby radę bez? Też myślę nad mamaginekolog.pl :)

Widzisz i tu sie roznimy bo ja mam gdzies ludzi :) a nie uwazam ze nie rodzilam z godnoscia,bolalo wiec gdzies mialam to czy widac mi tylek czy nie ,niewazne jak wygladalam dla innych,wazne ze mam moja corke cala i zdrowa :) poza tym i tak wszyscy widzieli ,tzn ci co mieli, nie tyle goly zadek co rozwalona do miary mozliwosci mala :) chyba ze rodzilas na korytarzu to faktycznie po co mieli ogladac czyis zadek :)
Każda z nas ma prawo rodzić w czym chce. Ja chcę w koszuli. I dlatego mało interesują mnie historie o gołych tyłkach :D, a szukam informacji o tym, co się sprawdza, co nie :)

@Aguu mnie też nie jest wszystko jedno :) i bardziej szukam informacji czy rozpięcie do ktg jest potrzebne czy nie :D czy wystarczy takie do kp :)

@Ewii czy w swojej koszuli miałaś rozpięcie z przodu na ktg czy dałoby radę bez? Też myślę nad mamaginekolog.pl :)
Powinnaś zasięgnąć informacji w szpitalu czy taka koszula będzie Ci w ogóle potrzebna. Może być tak, że szpital daje swoje a Twoje będą na później jak już urodzisz. Ja na początku też się martwiłam w czym rodzić, ale naprawdę uwierz mi, czasem nawet nago jest bardziej komfortowo niż w super ekstra koszuli z rozcięciami.

Nie miałam, podniosłam koszulę "zamontowali" sprzęt a od dołu brzucha byłam przykryta kołdrą, jak było mi zimno w brzuszek to ją opuściłam po prostu, kabelki od ktg były bardzo dlugie także nie przeszkadzało [emoji4] ich koszula sięgała lekko za pupę i prawie do pępka była wiązana troczkami także też nie miała żadnego rozcięcia pod ktg [emoji6]

A i dobrze żeby koszula była przewiewna bo np ja ppdczas porodu przechodziłam normalnie stany menopauzy [emoji23] najpierw się roztapiałam, zrzucałam kołdrę i chciałam najlepiej się rozebrać a za chwilę było mi bardzo zimno że prawie po czubek nosa się zakrywałam.

Wiesz, trudno powiedzieć - każdej pasuje, co innego :) Ja w końcu kupiłam do porodu koszulę mnc - ma bardzo fajne zatrzaski. Mam jedną na guziki, jedną na zakładki - i w zależności, co się sprawdzi, będę kupować więcej / inne.
Zwróć uwagę na długość - chyba że Ci nie przeszkadza za tyłek :) Powodzenia :)

reklama
Moja koleżanka kupiła właśnie z Granatovo nawet mam zapisany link sklepu, bo się jej pytałam.
I jej bardzo pasowała. Brak rozpięcia z przodu w niczym jej nie przeszkadzał na KTG i tak musiała leżeć na łóżku więc to nie był problem, nie czuła się niezręcznie. Była przykryta, poza tym sama sukienka później ją zakrywała. Bardzo jej pasowały rozpięcia z tyłu i generalnie używa tej sukienki przy karmieniu - jej żywot nie skończył się przy porodzie :)
Ja pamiętam jak rodziłam w takiej koszuli z Allegro i fakt to tylko poród, w sumie szybko się kończy i faktycznie patrząc obiektywnie, nie ważne w czym idziesz, ale nie czułam się komfortowo. podwijała mi się, materiał do bani, szkoda gadać. I tak sam poród jest mało nazwijmy to godny ;) I miałam jasną koszulę i faktycznie wszystkie plany było widać, ten granatowy kolor to ciekawy pomysł.
Ale tak jak pisałam to tylko parę godzin więc :)
Więc to chyba kwestia podejścia każdej z nas.

Do góry