reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Koszula do porodu

Mamafasolki

Fanka BB :)
Dziewczyny - szczególnie te, które nie tak dawno termu urodziły - poszukuję opinii na temat koszuli do porodu. Wiem, wiem, jedna szkoła mówi byle co, druga proponuje misie, serduszka i takie tam, trzecia koszule męża. Żadna do mnie nie przemawia :) I z góry za takie propozycję dziękuję :) Szukam innych opcji :) i opinii na temat trzech produktów:
- koszuli do porodu - mamyginekolog (niestety, nie działa link) - długość, gniecenie się, zapinki, pranie po?
- koszuli MNC - Link do: Koszulka do porodu i karmienia piersią MNC I # XS róż - długość, zapinanie, materiał, pranie po?
- koszuli Granatovo - Link do: » super prezent!! sukienka do porodu granatOVA ważki - brak rozpięcia z przodu - jak bardzo przeszkadza? pranie po?

A może któraś z Was miała coś podobnego i chce się podzielić swoją inspiracją?
Z góry dziękuję!

reklama
reklama
Dziewczyny interesuje mnie koszula nocna do karmienia... przewertowałam w lupce temat i wygląda na to, że wszystkie kupujecie koszule z krótkim rękawem albo na ramiączkach... nie kupujecie z długim? mi będzie zimno nocą (zawsze jest mi zimno w nocy, nie ma znaczenia czy jest to lato czy zima, jestem po prostu naturalnym zmarźluchem) gdzie kupić fajną, wygodną, bez misiów i dla zmarźluchów? anyone?

Oczywiście interesuje mnie coś z dobrej jakosci tkaniny jak wiskoza czy bawełna.
Trudno jest kupić, szczególnie o tej porze roku. Natomiast jeśli nie jesteś nadwrażliwa dotykowo i nie musisz mieć miękkiej dzianiny do spania, to rozejrzyj się w sklepach za sukienkami koszulowymi. Mnie się to sprawdziło już na położnictwie.

Dziewczyny interesuje mnie koszula nocna do karmienia... przewertowałam w lupce temat i wygląda na to, że wszystkie kupujecie koszule z krótkim rękawem albo na ramiączkach... nie kupujecie z długim? mi będzie zimno nocą (zawsze jest mi zimno w nocy, nie ma znaczenia czy jest to lato czy zima, jestem po prostu naturalnym zmarźluchem) gdzie kupić fajną, wygodną, bez misiów i dla zmarźluchów? anyone?

Oczywiście interesuje mnie coś z dobrej jakosci tkaniny jak wiskoza czy bawełna.
Poszukaj w zwyklych koszulach, nie przeznaczonych do karmienia ale np rozpinanych po calosci z przodu, nawet w normalnej dwuczesciowej pizamie mozna spokojnie karmic:)
Co do bycia zmarzluchem to mi tez czesciej zimno niz cieplo w nocy ale w pologu hormony wariuja i bardzo czesto wystepuja wzmozona potliwosc wiec kto wie, moze Ci byc az za goraco w czymkolwiek:p

U mnie koszule do karmienia sprawdziły się na początku. Karmiłam 22 m-ce i pod koniec najwygodniej było mi w piżamie i myk do góry:)

Ja polecam raczej rozpinane. Fikuśne zamki, trzy warstwy materiału nie sprawdziły się. I kup 2-3, bo ja prałam co noc w połogu, a czasami przebierałam się i w trakcie nocy. Dr nap i italian fashion przeżyły te tortury;) Było mi zimno/ ciepło. Dlatego miałam też sweter w razie w na koszulę;) Stanik na początek na noc dla mnie hm taki bez usztywnienie.

Dziewczyny - szczególnie te, które nie tak dawno termu urodziły - poszukuję opinii na temat koszuli do porodu. Wiem, wiem, jedna szkoła mówi byle co, druga proponuje misie, serduszka i takie tam, trzecia koszule męża. Żadna do mnie nie przemawia :) I z góry za takie propozycję dziękuję :) Szukam innych opcji :) i opinii na temat trzech produktów:
- koszuli do porodu - mamyginekolog (niestety, nie działa link) - długość, gniecenie się, zapinki, pranie po?
- koszuli MNC - Link do: Koszulka do porodu i karmienia piersią MNC I # XS róż - długość, zapinanie, materiał, pranie po?
- koszuli Granatovo - Link do: » super prezent!! sukienka do porodu granatOVA ważki - brak rozpięcia z przodu - jak bardzo przeszkadza? pranie po?

A może któraś z Was miała coś podobnego i chce się podzielić swoją inspiracją?
Z góry dziękuję!
Ja miałam trzy a urodzilam w tej, ktorej nie bralam pod uwagę.
Jak Cie bóle złapią,to nie będziesz sie zastanawiac ktora masz wybrac🙂
Do karmienia kupowalam w Świecie Dziecka. Zwykla rozpinana na guziczki. Mialam tez taka ktora odpinala sie pośrodku w razie badania czy porodu nie było widac pupy.

Ja miałam trzy a urodzilam w tej, ktorej nie bralam pod uwagę.
Jak Cie bóle złapią,to nie będziesz sie zastanawiac ktora masz wybrac🙂
Do karmienia kupowalam w Świecie Dziecka. Zwykla rozpinana na guziczki. Mialam tez taka ktora odpinala sie pośrodku w razie badania czy porodu nie było widac pupy.
Mój syn ma dwa lata ;) ktoś odgrzał stary temat;)

reklama
Do góry