Megiii a zageszczasz czymś?czy takie z kartona gotowane?kurde no oszczednosc ogromna, Zuzolek nie miał nigdy skazy, wiec moze i ja bym spróbowała?a słodzisz?my na Nan-ie jesteśmy najtańsze w Realu 9,79a zwykłe nie całe 3.A ilu procentowe dajesz?
reklama
nineczka
Fanka BB :)
Kurczę, a ja się cykam... Też wolałabym zwykłe, bo te trójki to nawet u nas trudno dostać ale znowu ja mam alergię na mleko (chociaż w sumie to nie po wszystkim mleku boli mnie brzuch ). I nie wiem co robić. Też dałam już małej próbkę nana waniliowego i wcinała aż jej się uszy trzęsły Do tej pory bebilon ale jeśli będę kupowała trójkę to nana, tańszy a mała sporo tego mleka jeszcze pije.
bachu
mamusia Kubusia
Hej Mamusie!! Dawno nie zagladalam tutaj,bo jakos zycie zasuwa jak oszalale i ciagle nie mam czasu, ale od paru dni rozkladam rece i znowu musze prosic Was o rade:-) Kubus za 2tygodnie konczy roczek a on dalej z butelki tylko chce pic. Zadne kubki niekapki,zadne bidony z rurka,jak je widzi od razu placz, a przeciez juz trzeba odstawic butelke,prawda? A przy okazji zapytam Was,ile w ty wieku dajecie samego mleczka do picia?Ja daje 3razy w butelce same mleko,a raz dodaje kaszki,czy to wystarcza? Pozdrawiam serdecznie a teraz poszperam troche na forum,moze komus pomoge
bachu
mamusia Kubusia
Hmm,czyli niepotrzebnie panikuje jak zwykle,bo widze nie ma pospiechu:-) Gdzies sie naczytalam ze roczne dziecko ma juz pic z kubka No,a w dodatku przeczytalam na etykiecie soczku ze nie powinno sie ich podawac przez butelke z powodu prochnicy No nic,bede probowac go jednak przekonac do tego "niekapka" Tymczasem pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz!
potworek.pl
Potworkowa Mama :)
Moja Oliwka też pije z butelki, kubki niekapki, których ma całe mnóstwo, bardzo różne, są dla niej fajną zabawką, ale niczym więcej.
Moje dziecię pije mleko 2 razy dziennie, rano i wieczorem, po 300 ml.
W ciągu dnia je zupkę, obiadek i deserek .
Moje dziecię pije mleko 2 razy dziennie, rano i wieczorem, po 300 ml.
W ciągu dnia je zupkę, obiadek i deserek .
sikoreczka79
No ja nie pomogę bo mam wybredne dziecię i ona nie tolerowała butelek tylko od razu z kubeczka zaczęła. Natomiast starszy się dopiero nauczył pic z butelki jak miał rok a zakończyłam to na dobre jak miał dwa lata.
U nas podobnie. Jak się trzeba napić, to butelka najbardziej pewna. Mleko dwa razy - rano i wieczorem. W ciągu dnia próbujemy niekapek, chcemy też kupić bidon z rurką. Kubek stoi na stoliku i jak Martynka chce pić to po niego sięga, ale nie wie, że trzeba go przechylić żeby się napić ;-)
reklama
Cynamonka
U nas picie tylko ze zwykłego kubeczka, nigdy nie było butelki. Mój problem polega na tym, że Kuba w ogóle niewiele pije. Dwa, trzy łyki ze dwa, trzy razy dziennie i to wszystko. Lekarz mówił, że napija się cycem i mam się nie martwić, bo nie wygląda na wysuszonego :-)
Podziel się: