reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kosz

Zaglądam na pod-forum Modowe na BB bo:

• nudzi mi się

Głosów: 2 12,5%
  • interesuję się tym tematem

Głosów: 4 25,0%
  • to bardzo fajny dział i wiele się już ciekawego dowiedziałam!

Głosów: 5 31,3%
  • lubię Kasię i Meguska ;)

Głosów: 4 25,0%
  • z innego powodu (napisz z jakiego)

Głosów: 1 6,3%

• Wszystkich głosujących
    16
Ja też uważam, że nie ma się zbytnio czym martwić. Każde dziecko jest inne. Jedne już raczkują, inne dopiero zaczynają siadać.Jedne już chodzą, a inne dopiero zaczynają raczkować.
Jedne mają długie włoski i można im robić kucyki a inne są łyse jak kolano i mylone z chłopcem (Aniu, buziaczki dla Lilci ;-))

reklama
Witam Was!
Na podforum Niemowlaki natknęłam sie na wątek o tytule
"Proszę pomóżcie Mai!!!". Przeczytałam, potem przeczytałam pamietnik mamy 7-miesięcznej Mai- dziewczynki z bardzo poważną wada serduszka i postanowiłam rozpowszechnić go gdzie się da. Dziewczynce można uratować życie, polscy kariochirurdzy nie podęjli sie operacji, operację trzeba wykonac za granicą, znaleźli lekarza, potrzeba zebrac 500 tys usd.

Fundacja "Zdążyć z Pomocą"
PKO BP 15 0/ WARSZAWA
90 1020 1156 0000 7002 0051 6088
z dopiskiem NA LECZENIE I REHABILITACJĘ MAI BŁOŃSKIEJ

Łzy cisna sie do oczu, mała Maja jest sliczną dziewczynką i walczy o życie, trzeba jej pomóc. Wysłałam im pieniążki, pomóżcie i Wy, ziarnko do ziarnka ...

Tutaj jest wątek na Niemowlakach:
https://www.babyboom.pl/forum/niemowlaki-f16/prosze-pomozcie-mai-11243/

A tutaj jest pamietnik mamy Mai:

NIVEA body GOOD BYE CELLULITE - Zwalcz celullit! - portal społecznościowy

trzeba sie zarejestrowac, lub zalogowac na tego uzytkownika (zalozylam takiego):

e-mail: niktnikt@poczta.onet.pl
hasło: nikt123

Po zalogowaniu pojawi się na górze strony panel "Cześć niktnikt!", kliknijcie na napis "użytkowniczki" i wyszukajcie uzytkowniczki "mońcik", kliknijcie na tą uzytkowniczke pod jej danymi bedzie przysk pamiętnik, klknijcie na niego, pojawi sie pamiętnik, potem kliknijcie na przycisk "pokaż" i już mozna czytać. Przeczytajcie ... i pomóżcie....

Wlasnie moj Kubus zaraczkowal jak nalezy!!!!:-) Ciesze sie nieziemsko,az sie poryczalam jak to przypadkiem podejrzalam ze on nie pelznie do lezacej zabawki tylko zwyczajnie na kolankach idzie!!!:-D Szkoda tylko ze dalej nie potrafi siedziec bez trzymania lub oparcia:( Pozdrawiam wszystkie Mamy i Dzieciaczki!:tak:

Witam!!:happy:
Mam problem, a zarazem pytanie :sick:
Czy podzielicie się ze mną w jaki sposób karmicie swoje pociechy? Nie wiem czy dobrze odżywiam swoją córeczkę, ona wciąż nie przybiera tak jak powinna . Niedługo Klarcia zacznie dwunasty miesiąc a waży 8kg, dostaje 4 główne posiłki, ale czy odpowiednie?

Oto jej menu:
7.00 warzywa połączone z kaszką + biszkopt; co drugi dzień żółdko
10.00 owoc lub soczek
12.30 zupka
15.00 drugie danie z słoiczka
17.00 sinlak
19.00 owoce z kaszką
Zaznaczam, iż karmię piersią na żądanie.

Proszę o pomoc

Kochana wydaje mi się, że mała je wystarczająco dodając do tego karmienie piersią.Mój bąbel papając cyca je 3 główne posiłki i czasem z łaski jakiś owoc, po prostu woli pierś.Może taka jest uroda córeczki, nie wszystkie dzieci są grubaskami.Jeżeli bardzo się martwisz poradz się lekarza.

moj synek tez do grubaskow nie nalezy:tak:jak lezalam w szpitalu byl bobas 6 miesieczny ktory wazyl wiecej od niego moj sebka wazy 8140 i je normalnie :tak:jezeli ciebie to tak martwi to moze przejdz sie do lekarza zdaje sie endokrynologa ja chodzilam tam z corcia poniewaz miala nadwage zrobilam wszystkie badania i okazalo sie ze jest okazem zdrowia :-)moim skromnym zdaniem twoja corcia je prawidlowo moze po prostu ma szybki przerob i jest drobna moze taka jej uroda:-)

hmmm...uważam że dieta Twojej Klary jest jak najbardziej ok. zwłaszcza ze karmisz piersią. a czy lekarz Małej widzi jakiś problem? nie napisałaś z jaką wagą urodziło się Twoje dziecko, mniej więcej ile przybywa na miesiąc i też bardzo ważne...czy wcześniej chorowała na coś co chwilowo zatrzymało jej wagę lub spowodowało jej spadek. choroba ma bardzo duże znaczenie. po zapaleniu płuc moje dziecko przez kilka dobrych miesięcy miało "problemy" z wagą, dopiero od czerwca tak naprawdę zaczęła dobrze przybywać na wadze..., okazało się że wszystkiemu winna była jej chwilowa "niedyspozycja"
również na przykładzie mojego męża siostrzenicy mogę napisać, że są dzieci które dobrze jedzą a wcale nie przybierają na wadze ale prawidłowo rosną i się rozwijają. Ewa /bo o niej piszę/ będąc niemowlaczkiem na miesiąc przybierała 50-100gr, dr za każdym razem mówiła że to stanowczo za mało ale raczej nic nie do się z tym zrobić. teraz jest super dwulatką i ma się dobrze...
jeśli nie masz zaufania do lekarza zawsze możesz prywatnie porobić badania Małej czy nie ma jakiś niedoborów...chodzi o morfologię i pierwiastki...
pozdrawiam i życzę więcej kilogramów dla małej...
acha no i sprawdź również jak to było z Tobą i ojcem Klarci.

reklama
Dziękuję za Wasze wypowiedzi, czuję się już dużo lepiej :tak:
Na razie nic nie wskazuje na to aby było coś nie tak, nawet morfologia nie wypadła najgorzej. Zobaczymy później ...
Pozdrawiam i ucałowania dla Waszych dzieciątek! :happy2:

Do góry