reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kosz

Zaglądam na pod-forum Modowe na BB bo:

• nudzi mi się

Głosów: 2 12,5%
  • interesuję się tym tematem

Głosów: 4 25,0%
  • to bardzo fajny dział i wiele się już ciekawego dowiedziałam!

Głosów: 5 31,3%
  • lubię Kasię i Meguska ;)

Głosów: 4 25,0%
  • z innego powodu (napisz z jakiego)

Głosów: 1 6,3%

• Wszystkich głosujących
    16
witajcie ja jestem mamusia z kwietnia,w ostatnim odcinku byly podawane przepisy na kluseczki z twarogiem no i nie zapoisalam sobie :-(czy ma moze ktoras z was ten przepis?

reklama
Witam wszystkie Mamy i ich słodkie pociechy!
A tym samym przepraszam, ze tak się wpraszam ;-) Rzecz w tym, że administratorzy forum dość skutecznie zakopali i schowali przed nowymi użytkownikami wątki o chorych dziciach użytkowniczek BabyBoom :-(

Zapraszam do zapoznania się z historią majowej Malwinki i pomoc jej rodzinie.

WĄTEK >> tutaj

Tylko nie kierujcie się 1 postem o wysyłaniu SMSów (teraz już ta opcja nie działa). Pomóc można poprzez wpłaty na konto Fundacji Polsat lub też poprzez przekazanie 1% podatku (ale tutaj przyjdzie im czekać na pieniądze jeszcze kilka miesięcy, a czas bardzo nagli).

Mam nadzieje, że ściśnie was za serce i coś z portfeli wysupłacie! :-D

Pozdrawiam :-)

Strona Malwinki: Serce Malwiny

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hej!!:-)
od kilku dni zauwazam ze moj Kuba staje sie agresywny, moze zbyt ostre slowo, ale bawi sie, smieje i nagle rozrzuca wszystko, tupie, denerwuje sie. Co to moze oznaczac:szok: Nie wiem jak sobie z tym radzic, podaje mu syrop na uspokojenie bo dodatkowo nie chce mi usnac, dopiero zasypia po 22 po ciezkich bojach i budzi sie conajmniej dwa razy przez noc i wstaje o 6:angry: W ciagu dnia spi krociutko okolo godziny
Poza tym mimo swoich 15miesiecy niechetnie chodzi, praktycznie wcale, woli raczkowac, nic nie mowi, wszystkiego musze sie domyslac czy to normalne:confused:
Prosze o rady:tak:

jesli chodzi o chodzenie to przeciez kazde dziecko ma swoj czas a ty ze swojej strony mozesz jedynie go troszke mobilizowac np w czasie zabawy moja corcia zaczela chodzic jak miala 15 mc a synek mial rok wiec jak widac kazde dziecko jest inne:tak:a jesli chodzi o spanie z moim synkiem jest podobnie nie pamietam przespanej jednej nocy (no moze jedna lub dwie)w dzien spi roznie czasem dwie godzinki czasem pol:baffled:roznie
co do mowienia to raczej w tym wieku nie mozna od dziecka za duzo wymagac moze powiedziec pojedyncze zrozumiale slowa moze mowic calkiem po swojemu:tak:
a zachowanie jest eaczej normalne moj synio tez potrafi sie pieknie bawic by po chwili rzucac wszystkim
ale jezeli to cie tak niepokoi przejdz sie z malym do lekarza:tak:

Ja po pierwsze zrezygnowałabym z syropu na uspokojenie. Przecież to chemia i odużanie dziecka, w dodatku zupełnie zdrowego.
Wg mnie zachowanie Twojego dziecka jest jak najzupełniej normalne dla tego wieku. U nas tez bywają napady złości ni z tego ni z owego, mój Kubuś potrafi się rozpłakać a ja zupełnie nie rozumiem dlaczego nagle go dopadło coś takiego.
Ze snem jest podobnie jak u Ewy. Nie pamiętam przespanej nocy, a budzi się koło 5 razy ostatnio. Mówi też głównie po swojemu oprócz takich wyrazów jak mama, tata, pa pa, da da, baba itp.
Chodzenie to też bardzo indywidualna sprawa i nic na siłę.

Ja po pierwsze zrezygnowałabym z syropu na uspokojenie. Przecież to chemia i odużanie dziecka, w dodatku zupełnie zdrowego.
zgadzam sie, aczkolwiek ja przynajmniej raz w tygodniu marze o jakims srodku który by uspił dzieciaki najlepiej na 24h:-D:-D:-D
A powaznie to mysle ze musisz sie bachu uzbroić w cierpliwiwośc i czekac az mu przejdzie Taki wiek podobno i znane jest okreslenie "bunt dwulatka".
u mnie jest zlosc tylko jak sie czegos zabroni, ale szybko przechodzi.
Moja corka w tym wieku tez miala ogromne problemy ze spaniem i niestety trwaly do 3 roku , ale mysle ze troche brakowalo mi konsekwencji i doswiadczenia z tym jej spaniem;-)

Ten syrop polecil mi telefonicznie pediatra, mieszkam w Anglii tu lekarze sa do bani wiec jestem w stalym kontakcie telefonicznym z Polska:-)
Odstawie go bo on nic nie daje:no:
U mnie sprawa wyglada tak ze moj Kuba spal bosko do niedawna, kladl sie o 20 i do 7 rano bez ani jednej pobudki spal, a tu bach od paru dni nakrecony nie potrzebuje prawie wcale snu :szok:
Ale widze ze ta energia, jego bunt to normalne, wiec uspokoilam sie, moze to minie.
Dziekuje slicznie za odpowiedzi i zycze Wam wytrwalosci, jakos musimy dac rade:tak:

reklama
Tak jak pisały dziewczyny, syrop tu nie pomoże, taki okres buntowniczy, a i pewnie ma to odzwierciedlenie podczas snu, może nawet jakieś złe sny, ząbki. A takie humorki, krzyki, złości to jeszcze dłuuuugo będziesz musiała znosić, więc uzbrój się w cierpliwość ;-), na pewno wszystko jes ok :happy2:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry