reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kosz - watki nieaktywne przeznaczone do trwalego usuniecia

Szukalam po calym forum i niestety nie znalazlam informacji, ktorej szukam.
Na dniach powinnam rodzic i obawiam sie przeterminowania.
Czy ktoras z Was miala wywolywany porod??
Jesli tak, prosze opiszcie jak to wygladalo-na kiedy wyznaczono Wam zabieg, czy sugerowano sie terminem wg usg czy wg OM? I jak dlugo wszystko trwalo?

Bede bardzo wdzieczna za informacje!!
Pozdrawiam

reklama
Czesc i czolem, witam na naszym watku.
Ty sie nie obawiaj przeterminowania, tylko rob wszystko by do niego nie dopuscic. Zamiast siedziec przed kompem duzo sie ruszaj, spaceruj, cwicz na pilce. A i oczywiscie najwazniejsze -sex=> masaz szyjki macicy i prolaktyna.Dziala - wyprobowane na mniee - porod tydzien przed terminem. I zdaje sie ze herbata z lisci maliny wywoluje skurcze i przyspiesza porod.
A w szpitalu to chyba dopiero 2 tyg po terminie cokolwiek robia.

Nie musialas zakladac nowego watku do tego pytania. Zadalas je juz na glownym i jestem pewna ze jesli tylko ktoras z dziewczyn ma takowe doswiadczenia to napewno Ci pomoze. Pozdrawiam.

Dziewczyny co dajecie swoim maluchom do picia? Jest w Irlndii jakas woda dla maluchów jak np Gerber? Wolalabym podawac malemu wodę a nie soki, ale nie wiem jaką mogę. Zwykła przegotowana kranówka odpada nie?

Moj Stasio pija Zywca (bezalkoholowego off course) dostepny w wiekszosci polskich sklepow i ma wszystkie wymagane atesty i jest polecana przez Instytut Matki i Dziecka - w zywieniu niemowlat. :-)(dokladnie tak jest napisane na butelce)

Moja corcia jak byla malenka, to oprocz mleka pila zwykla, przegotowana woda. Teraz pije juz wszystko, a najczesciej kubusia. Czasem staram sie jej ugotowac sok z jablka, ale slabo jej idzie picie tego :-)

tak jak juz wspomniano wode mozna kupic w kazdym polskim sklepie , ja malej podaje herbatke albo bobfruta winogronkowego :) nie za duzo bo jest strasznie lsodki :/

Zwykłą przegotowaną w Polsce pewnie bym podała, ale tu przynajmniej w moim regionie ma jakiś nieciekawy smak :baffled:
Żywiec pare razy widziałam w polskim sklepie ale rzadko :-( Jego tez trzeba przegotowywać czy od razu jest dobry do picia?

reklama
Darujcie sobie moje drogie kupowanie polskich wod dla dzieci! Dla maluszkow odpowiednie sa dostepne w kazdym sklepie wody: Ballygowan, Evian, Volvic, Vittel- liste ta otrzymalam w szpitalu.

Do góry