reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kosmetyki

Ja zdecydowałam się na bio oil i zaczęłam kilka dni temu. Tez jestem z tych mniej elastycznych. W okresie dojrzewania pojawiło się kilka rozstępów na piersiach i kolanach, teraz pewnie dojdzie brzuch. I co do brzucha mam problem, bo jest cały w siniakach, krwiakach, miejscach po nakłuciu clexane, a wszedzie jest napisane, żeby nie smarować tych kosmetyków na uszkodzoną skórę. To mam w ogóle nie smarować brzucha? :(
Ale to chodzi na uszkodzona skórę że sobie rozwalilas, masz strupa albo ranę czy, zadrapania.

reklama
Ja zdecydowałam się na bio oil i zaczęłam kilka dni temu. Tez jestem z tych mniej elastycznych. W okresie dojrzewania pojawiło się kilka rozstępów na piersiach i kolanach, teraz pewnie dojdzie brzuch. I co do brzucha mam problem, bo jest cały w siniakach, krwiakach, miejscach po nakłuciu clexane, a wszedzie jest napisane, żeby nie smarować tych kosmetyków na uszkodzoną skórę. To mam w ogóle nie smarować brzucha? :(
Uszkodzenia skóry, tutaj chodzi o rany, oparzenia, zmiany na skórze, jakieś saczace egzemy itp. Także myślę, że możesz spokojnie stosować.

Niekoniecznie rozstępy się pojawia. Mnie w czasie okresu dojrzewania zrobiło się mnóstwo rozstępów, pośladki, uda miałam całe fioletowe , potem doszły łydki. W trakcie dwóch ciąż nie zrobił mi się ani jeden rozstęp. Co do clexane ja aktualnie wbijam w uda , na brzuchu mam już tyle zrostow że nie mogę się przebić. Potem zostają mi pośladki i ramiona.

Mamusie, jak sobie radzicie z suchą skórą? Smaruje się systematycznie i zmieniłam kremowy żel pod prysznic na oliwke pod prysznic. A skóra na nogach aż woła o pomoc.

W tej chwili mam Neutrogene. Wcześniej dawała rade. Pić sporo piję, pilnuje tego.

I jeszcze wypryski na buzi. Wcześniej ich tak nie doswiadczalam. Czy zaradze jakoś? Czy trzeba "przeczekać"?

Ostatnia edycja:
Ja używam do całego ciała tylko olejku arganowego kupuje w aptece ale polecam tez zwykły olej kokosowy ja niestety jestem uczulona na kokos.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Mamusie, jak sobie radzicie z suchą skórą? Smaruje się systematycznie i zmieniłam kremowy żel pod prysznic na oliwke pod prysznic. A skóra na nogach aż woła o pomoc.

W tej chwili mam Neutrogene. Wcześniej dawała rade. Pić sporo piję, pilnuje tego.

I jeszcze wypryski na buzi. Wcześniej ich tak nie doswiadczalam. Czy zaradze jakoś? Czy trzeba "przeczekać"?
Jeśli chodzi o skórę - właśnie na nogach - mam dokładnie to samo. Smaruję i smaruję i nic nie pomaga :( początkowo myślałam, że to może po lecie skóra jest przesuszona, ale chyba jednak nie. Jakieś pomysły na extra nawilżenie?
W kwestii zapobiegania rozstępom to mam kilka kosmetyków, które kupowałam jak tylko zobaczyłam jakąś promocję :D i tak mam: Palmers'a na brzuch, bo dużo dobrego o nim słyszałam, Effektima Mama Care jeden do biustu i drugi na brzuch oraz Lirene na brzuch. Czy to pomoże okaże się za kilka miesięcy :)

Ostatnia edycja:
Do góry