reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kosmetyki i akcesoria dla noworodka

Ja używałam chusteczek BABYDREAM SENSITIVE, tych różowych - latanie z miseczką z wodą, gdy dziecko całe w kupie, jest dość upierdliwe ;-):-D. Nic się nie lepiło :-p.
Siostra, która niedawno została mamą , używa jednorazowych gąbeczek . "Zaraziłam" ją nimi, gdy była u mnie w Danii. Tu chusteczki rzadko kto kupuje- wszyscy używją tych gąbek i wody. Wygodniejsze, niż waciki, bo większe i się nie rozwalają. W Polsce też można je dostać przez internet.

reklama
Super rady, dzięki !
Gąbki - rzeczywiście nie słyszałam o jednorazowych, ale jakoś nie jestem fanką pomysłu na zmywanie np. kupki samą wodą. Chusteczki zawierają składniki myjące i pielęgnujące.

Hej, znam ten blog, tylko troszkę może przydałoby się zaktualizować, bo sporo się pojawiło nowych chusteczek na rynku lub innych wersji, z innym składem. Ja nie mam nic przeciwko odrobinie chemii w kosmetykach, gdyby nie była potrzebna, to ludzie myliby się samą wodą ;))

Hej dziewczyny, a propos chusteczek, to od dziś trwa konkurs Kindii. Kupując chusteczki i wysyłając zdjęcie dziecka przebranego za słodkie zwierzątko można wygrać codziennie samsung Galaxy lub kilka razy po 5 tys. (nagrody główne). Ja zazwyczaj nie biorę udziału w konkursach ale na ten się skuszę, zasady proste a nagrody super ;)

reklama
Oj chodziło mi o to, że wg postu wyżej rodzice używają chusteczek dlatego, że zawierają środki pielęgnujące i gdyby nie to używali by wody. Otóż śmiem wątpić. Tak samo jak z pieluchami jednorazowymi. Wygodniej wziąć i wyrzucić brudną, niż prać. Tak wygodniej przemyć chusteczką, choćby i sama woda w niej była to nie trzeba maczać w wodzie :-D:-D:-D

Dla mnie wygodniej wziąć pod prysznic gdy dupina zakupkowana, ale jak kto woli pół paczki chusteczek to jego sprawa ;-)

Do góry