reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kosmetyki ekologiczne

ja znalazłam przypadkiem polską firmę, która od niedawna produkuje kosmetyki tylko z naturalnych składników. Nazywają się VEDARA i mają np. Bio-Serum do Ciała, które polecają przyszłym mamom. Kupiłam je na prezent dla koleżanki, zobaczymy jak zadziała...

reklama
Z Sanoflora miałam krem i no niestety nie dla mnie. Za to bardzo lubię kosmetyki z alterry. Tylko nie wiem czy one są aż tak eko.

Od dłuższego czasu wymieniam w domu wszystkie chemiczne kosmetyki (szczególnie te dla dzieci) na naturalne. Wiem, ze tymi kosmetykami nie zaszkodzę dzieciom. Stosujemy np. pastę do zębów dla dzieci Lavera, masło shea na mrozy, olejki z migdałów, kokosowy, oliwę z oliwek. Zawsze czytam składy na opakowaniu i kupuję tylko te naturalne, czyli min. 95% składników pochodzenia roślinnego. Prowadzę bloga o naturalnych sposobach w wychowywaniu dzieci i zdrowej diecie dziecięcej, moze skorzystacie z jakiś informacji. Zapraszam

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam te nowo-powstające mydlarnie ekologiczne. Mydełka i kremy na prawdę mogą zdziałać cuda. Poziom obsługi też jest na wysokim poziomie, a do tego ładnie tam pachnie, zakupki pakują w ekologiczne torby. Tylko ceny trochę wyższe niż np. w rossmanie, ale naprawdę warto :) Skóra później jest taka gładka... :)

slyszalam o tym peelingu z fusów z kawy polaczonymi z oliwka, ale ja jakos nigdy nie mam glowy do takich mikstur, no i czasu- mam peeling z drogerii z bielendy, owocowy :) zreszta latem wole jakies orzezwiajace zapachy owocow niz kawa :)

Generalnie rzecz biorąc kosmetyki ekologiczne czy to do makijażu czy pielęgnacji ciała- bardzo dobrze wpływają na moją cere i co ważne: nie podrażniają jej,w końcu o to właśnie w tym chodzi.

A jakie kosmetyki do makijażu byś poleciła z ekologicznych?

Ja bardzo lubię peelingu z fusów z kawy, zrobienie go jest bardzo szybkie, zwłaszcza gdy ktoś z domowników pije kawę fusiastą.

reklama
Zgodzę się,ze można taki peeling szybko przygotować i też czasem fundowałam sobie taki zabieg:) O dziwo nie podrażnia mnie w przeciwieństwie do pasty cukrowej,a to również bardzo istotny element. Jeżeli chodzi o te do makijażu,to kwestia budżetu jaki możesz przeznaczyć na ten cel,co firma to w zasadzie inna cena.

Do góry