reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kosmetyki ekologiczne

reklama
Ja z kolei jestem ogromną fanką ekologicznych, ziołowych kosmetyków Motherlove, marka jest w końcu dostępna na rynku polskich. Cenie ich przede wszystkim za skład, są wolne od wszechobecnych parabenów, syntetycznych składników, aromatów oraz lanoliny, a przede wszystkim są naprawdę skuteczne. Moim ulubionym produktem jest regenerujący spray, który jest kosmetykiem uniwersalnym, świetnym na gojenie ran w okresie połogu, jak również do dezynfekcji zwykłych ran u dzieci, ponieważ nie szczypie:)

Ja z kolei jestem ogromną fanką ekologicznych, ziołowych kosmetyków Motherlove, marka jest w końcu dostępna na rynku polskich. Cenie ich przede wszystkim za skład, są wolne od wszechobecnych parabenów, syntetycznych składników, aromatów oraz lanoliny, a przede wszystkim są naprawdę skuteczne. Moim ulubionym produktem jest regenerujący spray, który jest kosmetykiem uniwersalnym, świetnym na gojenie ran w okresie połogu, jak również do dezynfekcji zwykłych ran u dzieci, ponieważ nie szczypie:)
my mamy głównie octanisept ale motherlove spray regenerujący właśnie od czasu porodu tez pojawił się u nas w domu, tak jak piszesz właśnie nie szczypie i ma fajny skład :)

hmmmmm... no cóż, może już niech już nie będą one aż tak naturalne, ale jednak lepiej jednak patrzeć na to by było lepsze i delikatniejsze niż tanie i szkodliwe.

Z takich całkowicie naturalnych to np. olej ze slodkich migdałów do kąpiel dziecka i nie tylko, "balsam" z oleju kokosowego i galaretki aloesowej, olejek na rozstępy Body Oil z serii Mother and Baby (zamiast popularnego Bio Oil, który w swoim składzie ma BHT). Jest też z tej serii krem do pupy, ale osobiście nie testowałam. Za to kategorycznie zrezygnowałam z Sudocremu ze względu na BHT i BHA w składzie. Ja wiem, że są one wymienione na samym końcu, czyli jest ich najmniej, ale nie chcę każdego dnia smarować delikatnej skóry dziecka takim kremem.
Do kąpieli w miarę dobry skład ma Bobini Baby lipidowy żel lub Hipp. Od nich też mam krem pośladkowy i balsam.
A najlepsza pasta do zębów bez fluoru jest z Ziajki z narysowanym bobrem.

reklama
My niedawno kupiliśmy córce kosmetyki Tibu Naturals takie kolorówki - akurat był świetny prezent na dzień dziecka. Ma teraz błyszczyk i kilka kolorów lakieru do paznokci. Naturalny skład, wegańskie formuły i bardzo duży wybór kolorów. Lakier zmywa się wodą z mydłem, więc bezpieczne dla paznokci.

Do góry