jessica230198
Zaciekawiona BB
Hej, mam pytanie odnośnie kosmetyków dla niemowląt, jakie są wasze faworyty? Ja szukam coś z mniejszą ilością tej całej chemii i żeby były ogólno dostępne.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dla mnie jak najmniej chemii, to jak najmniej kosmetyków do stosowania. W domu mam alergików, więc szare mydło do pupy po kupie, La Roche lipikar syndet do kąpieli i La Roche lipikar baume lub lait do smarowania, na wyjścia zima na buzię krem bambino w metalowym pudełku bo my w mrozy wychodzimy) i w razie potrzeby na pupę tormentalum zielony.Hej, mam pytanie odnośnie kosmetyków dla niemowląt, jakie są wasze faworyty? Ja szukam coś z mniejszą ilością tej całej chemii[emoji19] i żeby były ogólno dostępne.
Tormentalum to nie to samo co termentiol. Dlatego napisałam zielony. Jest z cynkiem.U nas był płyn do kąpieli babydream (teraz coś zmieniło w składzie) więc HiPP. Nie używamy balsamów. Linomag zielony pod pampersa. Chusteczki babydream, później już bywało różnie. Te water są super, ale ich cena niestety również.
@Destino tormentalum to nie to samo co termantiol prawda ? Nie ma kwasu borowego ? Ostatnio się nad tym zastanawiałam i akurat przeczytałam, a Ty mi teraz przypomniałaś ,
Polecam stronę sroka o - tam masz analizę szczegółową składów (nie tylko kosmetyki, ale też pasty do zębów dla dzieci, chusteczki nawilżane, kremy na zimę itd).Hej, mam pytanie odnośnie kosmetyków dla niemowląt, jakie są wasze faworyty? Ja szukam coś z mniejszą ilością tej całej chemii i żeby były ogólno dostępne.
Oczywiście to Twój wybór czego używasz, ale to właśnie przecież skład jest najważniejszy.Co do kosmetyków, to skład to nie wszystko. Akurat La Roche i bambino w metalowym pudełku, bo to nie to samo co w plastikowym nie uczula.
Babydream stoi na polce, bo po nim była wysypka.
Moja siostra też ma atopika i ona mogła uzywac. A ja i moje dzieci niestety nie.
Polecam blog sroka o. Dziewczyna robi bardzo szczegółowe recenzje.Hej, mam pytanie odnośnie kosmetyków dla niemowląt, jakie są wasze faworyty? Ja szukam coś z mniejszą ilością tej całej chemii i żeby były ogólno dostępne.