reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Koślawy paluch u rocznego dziecka

Monag89

Fanka BB :)
Moja córeczka ma 14 miesięcy. Chodzi od jakiś dwóch miesięcy. Zauważyłam, że podczas chodzenia duże palce u stóp są bardzo wygięte do środka. Załączam zdjęcie.
Czy któraś z mam miała podobny przypadek?

Załączniki

• PSX_20210327_221025.jpg
    PSX_20210327_221025.jpg
    148,4 KB · Wyświetleń: 534
reklama
Moja córeczka ma 14 miesięcy. Chodzi od jakiś dwóch miesięcy. Zauważyłam, że podczas chodzenia duże palce u stóp są bardzo wygięte do środka. Załączam zdjęcie.
Hej Kochana. Możesz z dzieckiem zaczac uczęszczać na rehabilitację, żeby nie pogłębiać wady - mimo ze koślawość jest normą do 4-5roku zycia. Możesz nawet cwiczenia wymyślać tak zeby nogi stawiała na zewnątrz ...

Przepraszam, dopiero zauwazylam zdjęcie. Musiałabyś sprawdzić u fizjoterapeuty czy to przypadkiem nie bedzie koślawy paluch, im wcześniej rehabilitacja tym lepsze rokowanie moze byc. Bo z koślawym paluchem moze byc roznie - z tego co sie orientuje to z koślawością u dzieci mogą być do któregoś roku życia ale z kolanami, a z paluchami nigdy nic nikt nie mówił mi co i jak. Dlatego wybrałabym się na Twoim miejscu do fizjoterapeuty dziecięcego.

Przepraszam, dopiero zauwazylam zdjęcie. Musiałabyś sprawdzić u fizjoterapeuty czy to przypadkiem nie bedzie koślawy paluch, im wcześniej rehabilitacja tym lepsze rokowanie moze byc. Bo z koślawym paluchem moze byc roznie - z tego co sie orientuje to z koślawością u dzieci mogą być do któregoś roku życia ale z kolanami, a z paluchami nigdy nic nikt nie mówił mi co i jak. Dlatego wybrałabym się na Twoim miejscu do fizjoterapeuty dziecięcego.
Jesteśmy po wizycie u fizjoterapeuty. Skierował nas do ortopedy dziecięcego. Wg niego dziecko za bardzo wygina paluszki. Mamy zalecone ćwiczenia także bedzięmy codziennie ćwiczyć:)

Hej, mamy to samo! Widzę, że wpis był 2 lata temu, dlatego dopytam jak to się u Was zakończyło lub toczy?

Do góry