reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brak miesiączki po Duphaston

O duphaston zapytaj lekarza, a najlepiej zbadaj progesteron.
Zapewne wiek ciąży musisz liczyć - 1. dzień dnia brania duphstonu do dzisiaj + 14 dni, gdyż owulacja musiała być zanim zaczęłaś go brać.

reklama
I wyszedł pozytywny. Miałam brać od 16dc....po 10 dniach przestać brać....czekałam i zaczęłam mieć obawy czy mi się wszystko nie rozreguluje skoro tej miesiączki nie mam . Zrobiłam test i mam dwie kreski. Ciąża pewnie jakaś dwutygodniowa ale co dalej z tym dupkiem...
Nie wiem czy skontaktować się tel z moja gin czy już udać się na wizytę.
Skontaktuj się z lekarzem koniecznie! Jak brałaś progesteron, hormon który utrzymuje ciążę, to przyzwyczaiłaś organizm że ma podawany sztucznie progesteron. Teraz go odstawiłaś więc poziom progesteronu może ci spadać... Moim zdaniem koniecznie skontaktuj się z lekarzem

Dwie kreski okazały się prawidłowe .. żadna ściema...to 5 tydzień 🙂
Mam zbadać progesteron i jeśli będzie zbyt niski zacząć brać dupka....myślę czy zbadac go najpierw czy za ok dwa tygodnie z pozostałymi badaniami z krwi...
Ja bym sprawdziła jak najszybciej i za 2 tygodnie.
Ja brałam duże dawki progesteronu i bardzo często sprawdzałam jaki mam

Ja brałam progesteron besins i cyclogest.

A czy przypadkiem jak wyjdzie bardzo niski to nie będzie wskazania, żeby brać więcej duphastonu lub jeśli w normie to żeby przestać?
Nie, duphaston jest syntetyczny, i nawet po zażyciu 10 gablotek dziennie, prog w krwi nie wyjdzie od niego większy. On może się zwiększy porównując badania krwi, ale nie dzięki duphastonowi

reklama
Nie, duphaston jest syntetyczny, i nawet po zażyciu 10 gablotek dziennie, prog w krwi nie wyjdzie od niego większy. On może się zwiększy porównując badania krwi, ale nie dzięki duphastonowi
Rozumiem. Ale jeśli masz w normie to chyba znaczy że nie musisz go brać. A jeżeli masz za niski to znaczy że powinnaś brać. Wiem że duphaston w przeciwieństwie do tego co brałam nie wyjdzie w wynikach.

Do góry