reklama
Agnes4312
Moderator
Skontaktuj się z lekarzem koniecznie! Jak brałaś progesteron, hormon który utrzymuje ciążę, to przyzwyczaiłaś organizm że ma podawany sztucznie progesteron. Teraz go odstawiłaś więc poziom progesteronu może ci spadać... Moim zdaniem koniecznie skontaktuj się z lekarzemI wyszedł pozytywny. Miałam brać od 16dc....po 10 dniach przestać brać....czekałam i zaczęłam mieć obawy czy mi się wszystko nie rozreguluje skoro tej miesiączki nie mam . Zrobiłam test i mam dwie kreski. Ciąża pewnie jakaś dwutygodniowa ale co dalej z tym dupkiem...
Nie wiem czy skontaktować się tel z moja gin czy już udać się na wizytę.
Casablanca1234
Fanka BB :)
Tak zrobię. Dzisiaj mam wizytęSkontaktuj się z lekarzem koniecznie! Jak brałaś progesteron, hormon który utrzymuje ciążę, to przyzwyczaiłaś organizm że ma podawany sztucznie progesteron. Teraz go odstawiłaś więc poziom progesteronu może ci spadać... Moim zdaniem koniecznie skontaktuj się z lekarzem
Bibi89
I jak po wizycie ?Tak zrobię. Dzisiaj mam wizytę
Casablanca1234
Dwie kreski okazały się prawidłowe .. żadna ściema...to 5 tydzieńI jak po wizycie ?
Mam zbadać progesteron i jeśli będzie zbyt niski zacząć brać dupka....myślę czy zbadac go najpierw czy za ok dwa tygodnie z pozostałymi badaniami z krwi...
Nelka85
Ja bym sprawdziła jak najszybciej i za 2 tygodnie.Dwie kreski okazały się prawidłowe .. żadna ściema...to 5 tydzień
Mam zbadać progesteron i jeśli będzie zbyt niski zacząć brać dupka....myślę czy zbadac go najpierw czy za ok dwa tygodnie z pozostałymi badaniami z krwi...
Ja brałam duże dawki progesteronu i bardzo często sprawdzałam jaki mam
G
gość _199
Gość
Duphaston nie wyjdzie w badaniach krwiJa bym sprawdziła jak najszybciej i za 2 tygodnie.
Ja brałam duże dawki progesteronu i bardzo często sprawdzałam jaki mam
Nelka85
Ja brałam progesteron besins i cyclogest.Duphaston nie wyjdzie w badaniach krwi
A czy przypadkiem jak wyjdzie bardzo niski to nie będzie wskazania, żeby brać więcej duphastonu lub jeśli w normie to żeby przestać?
G
gość _199
Gość
Nie, duphaston jest syntetyczny, i nawet po zażyciu 10 gablotek dziennie, prog w krwi nie wyjdzie od niego większy. On może się zwiększy porównując badania krwi, ale nie dzięki duphastonowiJa brałam progesteron besins i cyclogest.
A czy przypadkiem jak wyjdzie bardzo niski to nie będzie wskazania, żeby brać więcej duphastonu lub jeśli w normie to żeby przestać?
reklama
Nelka85
Rozumiem. Ale jeśli masz w normie to chyba znaczy że nie musisz go brać. A jeżeli masz za niski to znaczy że powinnaś brać. Wiem że duphaston w przeciwieństwie do tego co brałam nie wyjdzie w wynikach.Nie, duphaston jest syntetyczny, i nawet po zażyciu 10 gablotek dziennie, prog w krwi nie wyjdzie od niego większy. On może się zwiększy porównując badania krwi, ale nie dzięki duphastonowi