reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kolposkopia w ciąży

Ja na kolposkopie idę do przychodni na wizytę ginekologiczną, nie wiem czy na takiej "zwykłej" wizycie ginekolog również może pobrać wycinek, czy to tyko w szpitalu.
Na forach które udało mi się znaleźć dziewczyny różnie podawały, jedne w szpitalu, jedne na wizycie u lekarza prowadzącego.
Ja byłam przyjęta na oddział. I od wyniku kolpo (plus plamienia bądź jego braku) miało zależeć, czy wyjdę tego samego dnia. Zostałam do dnia następnego.

reklama
Pani wykonująca kolposkopię była zdziwiona że dostałam skierowanie będąc w ciąży przy nienajgorszych wynikach cytologii, że HPV typ 39 też jeszcze nie był wskazaniem do tego badania. Myślałam, że już nie zrobi badania ale powiedziała że zerknie czy wszystko dobrze bez żadnych inwazyjnych ruchów, że wycinka na pewno nie pobierze itp. Płynu Lugola też powiedziała że w ciąży się nie używa. Z roztworu octowego wyszło wszystko dobrze :) Na wizycie Pani ginekolog wykonała jeszcze jedną cytologię tak w razie co i czekam na wynik.

Pani wykonująca kolposkopię była zdziwiona że dostałam skierowanie będąc w ciąży przy nienajgorszych wynikach cytologii, że HPV typ 39 też jeszcze nie był wskazaniem do tego badania. Myślałam, że już nie zrobi badania ale powiedziała że zerknie czy wszystko dobrze bez żadnych inwazyjnych ruchów, że wycinka na pewno nie pobierze itp. Płynu Lugola też powiedziała że w ciąży się nie używa. Z roztworu octowego wyszło wszystko dobrze :) Na wizycie Pani ginekolog wykonała jeszcze jedną cytologię tak w razie co i czekam na wynik.
Fajnie, że trafiła się osoba nie ślepo zawierzająca procedurom medycznym, tylko ktoś myślący i wrażliwy na drugiego! Teraz czekam na wynik cytologii, choć mocno wierzę, że będzie dobry!

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry