reklama
O o bigos tez robie
Schab z orzechami
schab nasmarowac przyprawami, obsmazyc na patelni, przelozyc do brytfanki, zrobic bulion z kostki rosolowej, zalac schab, wsypac rodzynki i orzechy (ziemne)
Dodac troche tluszczu, piec 1 godz;-)
schab ze sliwka, to pieke tak w calosci. Moze tez byc karkowka, poledwica.
Kawal schabu zapeklowac w solance (woda z sola, majeranek pieprz, czosnek), potrzymac przez noc. Dlugim nozem przeciac schab w srodeczku, napchac tam suszone sliwki. Obwinac w folie lub rekaw i piec ok 2 godz
Schab z orzechami
schab nasmarowac przyprawami, obsmazyc na patelni, przelozyc do brytfanki, zrobic bulion z kostki rosolowej, zalac schab, wsypac rodzynki i orzechy (ziemne)
Dodac troche tluszczu, piec 1 godz;-)
schab ze sliwka, to pieke tak w calosci. Moze tez byc karkowka, poledwica.
Kawal schabu zapeklowac w solance (woda z sola, majeranek pieprz, czosnek), potrzymac przez noc. Dlugim nozem przeciac schab w srodeczku, napchac tam suszone sliwki. Obwinac w folie lub rekaw i piec ok 2 godz
Kaaala - moja brokulowa (odmiana twojej brulselkowej) wczoraj tak zaskoczyla meza ze nic nie mowil tylko caly garnek wyjadl nie zdazylam nawet zrobic zdjecia. Musze w weekend uzupelnic lodowke to zrobie tez pieczarkowa i moze jakies ciasto (?). No i mysle co zawiezc tym tesciom na Swieta. Barszcz z proszku juz prerabialam Uszka za to robilam sama
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
to ja wam podałabym wam przepis na szarlotke ale ostatnio cos mi słabo wychodzi,w każdym razie musze spisac składniki i wam wkleje. Za to mnie zainteresowała Kasiullko ta sałatka krabowa,chętnie poznam przepis.
Ja jeszcze nie robiłam Wigilii,zresztą nawet nie mam swojego mieszkanka więc siłą rzeczy będę u rodziców a potem u teściowej...ja za to karpia uwielbiam,poza tym tęskno mi za wyrobami świątecznymi mojej babci,ale jej już nie ma...ta jej kaszaneczka,kiełbaska,salcesonik,pasztecik...mhmmm...rozmarzyłam się...i do tego ćwikła domowa! Niestety nigdy już ich nie posmakuję...
Ja jeszcze nie robiłam Wigilii,zresztą nawet nie mam swojego mieszkanka więc siłą rzeczy będę u rodziców a potem u teściowej...ja za to karpia uwielbiam,poza tym tęskno mi za wyrobami świątecznymi mojej babci,ale jej już nie ma...ta jej kaszaneczka,kiełbaska,salcesonik,pasztecik...mhmmm...rozmarzyłam się...i do tego ćwikła domowa! Niestety nigdy już ich nie posmakuję...
To może ma ktoś ochotę na moją sałatkę krabową, i 7-mio składnikową, obie pyszności?
Sałatka krabowa:
1 małe opak. makaronu sojowego,
1 opak. paluszków krabowych (kupuje w TESCO)
1 ogórek świezy (duży),
1 średnia czerwona cebula,
1 słoik papryki konserwowej,
1 puszka kukurydzy,
koper (dużo), majonez + jogurt naturalny, sól i pieprz do smaku.
Sałatka 7-mio składnikowa:
1 por (dużo białego),
1 puszka ananasów,
1 słoik selera,(kupuje w Lider Price)
5 jaj
25 dkg. szynki konserwowej,
1 pyszka kukurydzy,
1 paczka sera tartego (kupuje Lider Price)
1 średni majonez (słoik taki jak od dżemu) + 1 jogurt naturalny,
Wszystkie te składniki kroim w takiej kolejności, jak podałam: por, ananasy, seler, jaja, szynka, kukurydza, i na końcu ser.
Kroimy i po ułożeniu w miskę tak warstwami, zostawiamy w lodówce na noc, chodzi o to by wszystkie składniki sobą przesiąkły, rano mieszamy majonez z jogurtem i łączymy z sałatką.
ŻYCZĘ SMACZNEGO !!!
Sałatka krabowa:
1 małe opak. makaronu sojowego,
1 opak. paluszków krabowych (kupuje w TESCO)
1 ogórek świezy (duży),
1 średnia czerwona cebula,
1 słoik papryki konserwowej,
1 puszka kukurydzy,
koper (dużo), majonez + jogurt naturalny, sól i pieprz do smaku.
Sałatka 7-mio składnikowa:
1 por (dużo białego),
1 puszka ananasów,
1 słoik selera,(kupuje w Lider Price)
5 jaj
25 dkg. szynki konserwowej,
1 pyszka kukurydzy,
1 paczka sera tartego (kupuje Lider Price)
1 średni majonez (słoik taki jak od dżemu) + 1 jogurt naturalny,
Wszystkie te składniki kroim w takiej kolejności, jak podałam: por, ananasy, seler, jaja, szynka, kukurydza, i na końcu ser.
Kroimy i po ułożeniu w miskę tak warstwami, zostawiamy w lodówce na noc, chodzi o to by wszystkie składniki sobą przesiąkły, rano mieszamy majonez z jogurtem i łączymy z sałatką.
ŻYCZĘ SMACZNEGO !!!
reklama
Oj,to zdecydowanie wątek nie dla mnie-tzn.ja nic ciekawego od siebie nie mogę Wam napisać(co najwyżej przepisy z książek kucharskich bo bez nich u mnie gotowanie ani rusz;-) lub kilka sałatkowych bo tylko to lubię sama z siebie robić) ale za to mogę z Waszych korzystać Dziś na obiadek była pyyyyyszna zupka brokułowa!!!!
Podziel się: