reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

zerknełam na pogode i faktycznie od pn ma byc CIEPLEJ! u mnie prognozują 8 stopni :-Di bez cholernego śniegu za to 2 tyg z deszczem..
zaraz wszystkie buty mateuszowe znowu małe będa, ale się nachodził nie ma co! ze 4 razy był!!:angry:

Jolek głowa do góry :*
ważne, że masz plan ( bo masz, tak ? ) ja i tak podziwiam Was wszystkie, które nie jedza kolacji!!!!!!!!!!!! kochana przeanalizuj sobie co jesz i kiedy-zapisuj i wyciągnij wnioski, może za dużo węglowodanów? może za dużo cukrów? zbyt rzadko i zbyt duże porcje?

Gaja co tak mało tych ćwiczeń hehehe ( żarcik! :p jak zwykle mega :-) )

reklama
Dorka taka prawda u mnie że ja cukrów prostych w postaci czekolady sobie nie odmówię, wystarczająco mało jem a tego mi nikt nie zabroni:-p Wyliczyłam sobie, że razem z czekolada pochłonę z 1500-1600 kcal dziennie a spalę przy treningu od 500 do 700 kcal:tak: Jakbym miała jeść samo białko prawie a ograniczyć cukry i tłuszcze to bym padła ;) Zresztą jak pisałam to ja ani męsa ani kefirów nie moge bo mam jakiś wstręt. Normalnie sama nie wiem do czego mnie najbardziej ciągnie z jedzenia:confused2: Chyba do ryżu, bo ten mi ostatnio bardzo smakuje :) I moge go jeść tylko z surówką samą:-D

edit: co nie znaczy, że codzien tabliczke czekolady zjadam hehe

a ponoć ryż nie jest taki dobry dla diety. zwłaszcza bialy.
:p
ja własnie miałam atak obżarstwa-dosłownie. zupa, musli z mlekiem i 2 kromki suchego z serem. no normalnie masakra. pękam :/

cześć

jola ale was dopadło.:baffled: zdrówka życzę i żeby nie wymęczyło was za bardzo

mateuszkowa---ty tyle na jeden raz zjadłaś?ja tyle przez dzien zjadamm mniej więcej.I ty chudniesz a ja gruba jak beka.Ja sie pytam gdzie tu sprawiedliwość???;-);-);-)

gaja ty za to jesteś niemożliwa.1500 z czakoladą? i połowę tegoo spalasz.Jesteś moim guru.:elvis:

dziewczyny,przygotujcie się na wiosne:-) za chwilę uderzy w nas całymi 8 stopniami. żastanawiam sie czy mi dziecko w komunie sankami nie pojedzie:baffled:

mega może jesz za mało i Twój metabolizm musiał zwolnić, bo nie otrzymuje potrzebnych składników i odkłada na "gorsze czasy " tłuszczyk ..

ja nie chudne jak to Ty piszesz :D to sa mikroskopijne ubytki :p ale widze po sylwetce, waga jednak nie jest dobrym wyznacznikiem.

edit:
Gaja widziałąm na yt Zuza Light
co Ty na jej ćwiczenia?? ;D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam :-)
Jolek a co jest złego w jedzeniu kolacji ??? Jeśli jesz minimum 3 godz. przed snem, nie opychasz się to nie powinien to być problem. Ja przez całą dietę jadłam 5 posiłków i kolację też.
Dobrze, że ćwiczysz jak ćwiczenie wejdzie Ci w nawyk popracuj nad dietą. Ważne żebyś starała się ograniczać i odmawiała sobie pewnych rzeczy.

Mateuszkowa ja jeszcze córci nie kupiłam butów na wiosnę :baffled: miałam kupić na święta ale nie było po co.
Jakieś tam adidasy ma jeszcze z jesieni, ale teraz trzeba kupić pantofelki.
Właśnie zamówiłam jej na al pościel z Monster High, bo dostała pieniążki na święta. Chciała kolejną lalkę :no: ale namówiłam ja na pościel. I do tego kupiłam jej jeszcze 2 bluzeczki z krótkim rękawem (też MH) Chyba lato będzie w tym roku :eek:

Gaja gdzieś tam kiedyś czytałam że na dłuższe ograniczanie cukrów nie jest dobre dla organizmu. Ogólnie to cukier jest niemal we wszystkim, a jak ktoś jeszcze się objada słodyczami to wiadomo że za dużo. Ale przy diecie można go ograniczyć do minimum. Tobie na pewno nie szkodzi taka cukrowa dawka energii, bo uda Ci się to spalić.

Z ryżem jest tak samo jak z pieczywem - ten biały to taki jak biały chleb - energetyczny i mało pożyteczny dla nas, za to brązowy najzdrowszy - tak jak ciemne pieczywo :tak:

Mega naprawdę tyle przez cały dzień :szok: ???
Mi też się zdarza tyle na raz :zawstydzona/y:
A spróbuj przez kilka dni zapisywać to co jesz, wszystko - każdy kęs. I zobacz ile naprawdę jesz w ciągu dnia. Czasem nam się wydaje, że jemy mało ale w ciągu dnia się uzbiera. Nie widzimy pewnych rzeczy - np. jak dojadamy po dzieciach ;-)

Komunia w tym roku ? :-) Ja miałam rok temu. I szału nie było. Po pierwszomajowym upale przyszła fala chłodu i na komunii było zaledwie kilka stopni.

kochane gdyby tak w sumie zliczyc co niby jest niewłaściwe dla diety pozostałaby nam duszona ryba, sałata i woda :p Także tez nie można dac sie zwariować :) Ja niestety załapałam sie na kawałek placka u mamy :/ No cóż uwielbiam to nooooo;-)
Mega a może ty za mało jesz? A właśnie jak z regularnościa posiłków, czy zjadasz śniadanie czy dopiero po południu cos łapiesz przelotem? Bo ci co jedzą dopiero po południu nawet jak będa jedli mało to rqczej nie schudną :) Trzeba jeść regularnie to i metabolizm sie podkręci.

Dorka nie widziałam i na razie nie szukam nowych dopóki te mi nie obrzydną :) Jutro mam zaplanowany pilates z ranka :)

Skoro piszecie że wiosna to ja kupiłam dziś Igorowi buty:) Muszę mu jeszcze jakieś adidasy kupić ale powoli i to się kupi. Zła jestem bo nie ma w pobliżu żadnych sklepów z tapetami, a jak już są to nie ma tapet dziecięcych a myślałam,że w ten weekend się za małego pokój weźmiemy ( M dostał zaległą wypłatę).

dziewczyny,ja jem dośc mało,ale strasznie nieregularnie.Ja mam dni że prawie nic:baffled: i nie dlatego że mi sie nie chce,ale tak jakoś wychodzi:baffled: rano jeść nie moge ,bo aż mi niedobrze.W zasadzie to jem pierwszy obiad.Potem coś po południu i iweczorem,ale tak gdzieś ok 19 a spać idę 1-2 w nocy więc też nie na noc jem. Ja wiem,że problem u mnie polega na tym żeby wprowadzić regularne posiłki i przede wszystkim śniadanie.Nigdy nie dojadam nic po dzieciach,nie podgryzam nic,nie podjadam.Z wyjątkiem jabłek.Posiłki to głównie warzywa.Nie przepadam za chlebem,ziemniaków do obiadu też nie jem za bardzo.Ale za to każda herbata którą wypiję musi być słodka:baffled:
żebym tak umiała sie zmobilizować do śniadań.
ciekawa jestem ile ważę.Po pare cm ubyło:-)

dobrej nocki życzę

reklama
hej kochane
ja dzisiaj bez ćwiczeń ( narazie, ew abs wieczorem i tyle jakoś wolę ten weekendowy czas spędzić z mężem niż pocąc się :p :p a to żadna przyjemność jak siedzi i się gapi :p )

pokaże Wam sukienkę jaką chciałabym sobie kupić na wesele o ile ja znajde?!!! bo nawet nie wiem skąd i czy jest dostępna, ale coś w ten deseń poszukam,a jak nie bedzie no to trudno..
codu38.jpg

Mega jak dla mnie to źle się odzywiasz i tu jest problem. ćwiczenia nie wiele dadzą, bo twój organizm nie dostaje jedzenia więc magazynuje i magazynuje..

Załączniki

• codu38.jpg
    codu38.jpg
    12,1 KB · Wyświetleń: 35
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry