reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Dorota ja tej odwagi nigdy nie miałam, to że samemu z rozwagą się prowadzi auto to pikuś, chodzi mi o to, że wariat drogowy nie patrzy na to, walnie w ciebie mimo, że ty jedziesz bezpiecznie. Miałam raz taki wypadek, kilka potrąceń jak rowerem jechałam bo przeciez rowerzysta to niewidzialny i w ogóle kierowcy musi ustąpić. Także wolę jak mnie wożą.

reklama
Gaja to zrozumiałe a apropo rowerzystów........... eh
jak dla mnie to powinny być drogi rowerowe wszędzie ( może w 4028 r się doczeka ktoś haha ) rowerzysta na drodze to nie lada wyzwanie i niestety wiekszośc uważa, że ma zawsze pierwszeństwo , światlo czerwone nie jest dla niego ale środkowy pas i owszem... tak samo na chodnikach! jedzie jeden i drugi jak krowa.. :p :p

OCZYWIŚCIE TO NIE DO CIEBIE, ALE O MOICH KRAKOWSKI DOZNANIACH PISZE :-D:-D:-D:-D

No u nas też sa rowerzyści - święte krowy, tak jak wśród kierowców tak i rowerzystów takich jest ;)
Najgorsi to starsi ludzie bo to jedzie na oślep:baffled: I ręki nie wystawiaja jak skręcają itp. Ja przykładny rowerzysta jestem i tez ścieżki popieram, bezpieczniej dla nas i dla kierowcy.

Acha i staruszkowie uważają, że jeśli jedzie rowerem to przed pasami dla pieszych absolutnie nie musi sie zatrzymać - to nagminne u nas.

Ja prawko zrobiłam późno, bo kilka lat temu i to była jedna z najlepszych decyzji w życiu. I teraz nie wyobrażam sobie życia bez tego :tak:
Jeśli się mieszka w mieście to nie ma tego problemu, ale na wsi to już kłopot. Najgorsze to być od kogoś zależnym, a tak wsiadam jadę i już.
Inia ja też bym chciała mieć drugi samochód tylko dla siebie, ale na razie utrzymanie dwóch samochodów to za duże obciążenie dla naszego budżetu.

Co do rowerzystów to niestety potwierdzam, że jeżdżą często jak święte krowy. Mi samej raz dziadek niemal nie wpakował się pod koła, sama nie wiem co on chciał zrobić, po prostu we mnie wjechał :baffled:
Sama jeżdżę rowerem i to często po ciemku i staram się po pierwsze być widoczna i raczej wolę ustąpić samochodom, bo jakoś nie mam zaufania.
Nie wiem czy bym się odważyła jeździć w mieście.

Hejka babolki moje:)

Mój młody coś ostatnio za często się budzi w nocy:/ chodzę jak zombi!! Jeszcze ta pogoda daje się mi we znaki. Fajnie jest ciepło +7 na termometrze ale co z tego jak pizga wiatrzysko i deszcz pada. Na dwór to my raczej nie wyjdziemy dzisiaj:(

Editku to bogatą parafię macie że ksiądz co dwa lata po kolędzie chodzi :-p A ćwiczonka to Chodakowska, melb i różne inne kardio. Skacze się trochę skacze :)

Editku
u nas to nie kwestia akumulatora bo M w domu ładował. To nasze auto jest tak stare że szkoda gadać.
Super z tym urlopem zawsze to mała odskocznia dla Ciebie i Angeli. Na długo jedziecie???

Inia to ja poproszę jedno autko skoro dwa macie a trzecie kupujecie to możesz jedno odstąpić ;-):-D
A u lekarza byłaś z chłopcami? Może warto by było RTG klatki piersiowej im zrobić!

Gaja kochana ja też bez prawka. Zdawałam 3 razy i przed czwartym egzaminem spanikowałam i nie podeszłam już :( I raczej już nie zrobię, bo za bardzo się cykam że jednak nie dałabym sobie rady i do tego tylu wariatów na drogach:/

Mateuszkowa no właśnie niestety każda dieta daje się we znaki :(

No to wróciłam ło matko :szok: nigdy nie widziałam tylu ludzi w sklepie ale wiadomo dzisiaj dostawa łachów to i pełny sklep, zreszta ja ni chcodzę po takich bo przeważnie z allegro kupowałam uzywki dzieciom ale teraz wiem że mi się nei opłacało za 95 zł kupiłam tylko na małego oczywiście 2 kurtki 5 koszulek 1 koszulę 2 bluzy 4 pary spodni kurde i prawie wszystko jak nówki spodnie nowe dwie pary no i do tego dla siebie dresy szok. Ja nigdy tez tam nie chodziłam własnie dlatego że słyszałam że tam wiecznie przepełnienie a z małym to jjuż całkiem bym sie nie zmieściła hahah
Ale ile ruchu za to nie było nas 3 godziny to tak jakbym ćwiczenia na nogi zaliczyła hahahha:-D

Co do prawka to ja juz jakiś czas mam no i własnie w takich sytuacjach jak do lekarza czy na większe zakupy jadę sama i nie dźwigam tylko rach ciach i w samochód heh
U nas leje deszczysko ale to lepiej bo drogi już nie oblodzone to jeździć spoko mozna.
A jeszcze starszy ma dyskoteke w szkole i musze im ciasteczka zanieść matko już dawno nie mialłam tak intensywnego dnia heh az sie lepiej czuję taka rozruszana hihihi
U nas są te ścieżki rowerowe takze rowerzyści raczej po nich jeżdżą ale mnie najbardziej wkurza to zę jak idę z dzieckiem chodnikiem i jedzie jakiś dziadek czy babka a tam nie ma drogi dla roweru to ja muszę się krowie usówać a onni zejśc juz nie może teraz jak tak jadą to mówię że ja tu nie widzę drogi dla rowerow, co innego jakbbym sama szła to ok spoko odsunę się ale widząć dziecko nawet nie zsiadaja z roweru i tak samo właśnie na pasach po co schodzić :dry:
Dobra lece robić obiad potem pewnie gdzieś małego wyciągnę albo J bo chciałam jechać po wędliny bo w intermarche mają z własnego wyrobu tanie i pyszne ale nie ma go u mnie w mieście.

a i przepraszam że tylko o sobie wieczorkiem wpadnę to skrobnę co nieco :-)

usypiam gada od 12 i marnie mi to idzie :-D:-D oczywiście włącza mi się czerwona lampka, że skoro nie śpi to zapewne głodny no ale bez przesady :p :p

ostatnio go przekarmiłam przez te moje domysły :zawstydzona/y:

Na rowerzystów nie ma rady, trza się do nich przyzwyczaic i tyle.. ważne, żey jedni szanowali drugich ale do tego chyba daleko

Jolek
u nas też pogodowa masakra :( no i kisimy się.. jestem pod wrażeniem, że Igi koloruje tylko w kolorowance, masz b. grzecznego synka!!!!!!
Editek u nas szmatowców :-D jest dużo, ale ja nie umiem grzebać, może powinnam zacząć ??? :D może by się coś kupiło.. nie zastanawiałam sie czy wyjdzie taniej czy drożej niż rpzez all, bo na all mozna znaleźć nieraz perełki - np. ja teraz kupiłam małemu jeansy i bluzke polo za 7 zł + przesyłka 10 zł więc uważam, że dobra to cena..

Editku no to faktycznie się obkupiłaś. Ja ostatnio nie chodzę po lumpach jakoś nie mam potrzeby do tego z tym dużym wózkiem się taszczyć po tych schodach do sklepów masakra! A zresztą zimno na dworze ciepło w sklepie i nie chce mi się małego narażać na zmiany temperatur. Może teraz jak cieplej będzie to zaczniemy latać i szukać ciuszków na wiosnę:)

Mateuszkowa
mój raczył zasnąć przed 14tą jak ja już stwierdziłam,że pewnie spać nie pójdzie. No na allegro można wyrwać fajne ciuszki tylko że ja się kilka razy nadziałam i wolę już przez alle nie kupować.

No ja juz po zakupach i dyskotece hehe

Dorcia ja też nie umiem grzebać tam akurat wszystko na wieszakach wisiało uff... no 7 zł plus wysyłka to rzeczywiście fajna cena. ala tak jak Jolek pisze właśnie czasami mi się byle jakie te ubranka trafialy dlatego teraz też kupuje ale nowe.

Jolek ale ja z malym nie bylam na szczęście bo z nim do zadnego sklepu sie nie da na spozywke nawet nie chce do sklepowego wózka wsiać :dry:

Mały wykąpany starego niet i jak mam wolne i mogę sobie popisac to nikogo niet ehh.......

Ostatnia edycja:
reklama
Editku ja też lubię jak ciuszki są na wieszakach zupełnie się inaczej ogląda tylko że u nas tam gdzie na wieszakach to ceny z kosmosu czasami taniej nówki można kupić.
No wiesz dyskoteka w środku tygodnia :-D Widzę Ty cały dzień poza domem teraz kolej na małzonka na wyjście.

Ja siedzę oglądam sobie tapety do pokoiku dla Igora. Wpadła mi jedna w oko ale podejrzewam że po rozwinięciu i nałożeniu na całą ścianę efekt już nie będzie taki :(
Tapeta papierowa ROUTE - Tapety - w atrakcyjnej cenie w sklepach Leroy Merlin.

Do góry