reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

dzień dobry paniom:-):-)
mam nadzieję dzisiaj na zupełnie lepszy dzień:-) wczoraj miałam taki zaganiany,że nie miałam nawet czasu tutaj zajrzeć.

gaja ty masz rację ze wszystkim i podziwiam cię że robisz i masz w doopie kto i po co patrzy.Ja raczej też tak mama.Tylko wiecie co,dla mnie bieganie to jest normalnie coś ekstremalnego.Ja bym umarła.A już w takie zimno to by mi płuca albo gardło wysiadło na pewno.
Powiem wam dziewczyny,że tutaj gdzie mieszkam od jakiś 2 lat takie "starsze" panie ok 50-60 dzien w dzień o 18 wychodzą na chodnik i zbierają się a potem idą szybkim marszem tak z 5km.Moja mama np też. I nie ma dnia żeby opuściły.I to tak fajnie wygląda,bo ulicę mam taką długaśką,z pół km i wychodzi z pierwszego domu jedna i idzie,potem po kolei dołączają z domów i idą taką swoją trasą.I jak się rozchodzą to też tak po kolei. Już tak myślałam,że by chodzić z nimi,al troche nie moje klimaty,tzn. wiecie o czym gadają: kto z kim,gdzie i ile zarabia:-):-):-) Ale ja je podziwiam.Młodzi siedzą przed tv a one zasuwają codziennie.

reklama
Witam :-)
U nas dzisiaj tylko -8, ale słońce wychodzi i ładny dzień się zapowiada.

Ja kiedyś kilka razy dziennie po schodach wchodziłam na 4 piętro, a teraz jak jadę do rodziców to zdarza mi się męczyć przy końcu. Niestety teraz szybko się męczę i sapię jak parowóz. Pewnie przy bieganiu byłoby to samo.

Mateuszkowa najważniejsze, że spróbowałaś.
Mega i dobrze, że babeczki mają chęć, ale wiesz jak to jest w grupie zawsze raźniej.

Gaja a masz jakieś bardziej dynamiczne ćwiczenia. Te które pokazywałaś to jakieś takie monotonne jak dla mnie, nie to że łatwe nie o to mi chodzi. Tylko to są typowe ćwiczenia na partie mięśni a ja lubię ruszać się cała. I dlatego uwielbiam zumbę i ewentualnie aerobik przy takiej szybkiej i skocznej muzyce.

hej
zima wróciła :cool: patrzyłam na prognozę i przyszły tydzień ma padac i 10 stopni na + a pod koniec marca powtórka z rozrywki ze śniegiem :szok::szok:

dziewuszki niby macie rację z tym bieganiem, że zawsze można powiedzieć, że się idzie do "góry" do kogoś jak ktoś spyta ale... ja się wczoraj wystroilam w strój do biegania, wiecie gacie z lycrą na dupie i te sprawy :p adidasy też ;p odpuszczę to i poczekam na cieplejsze dni.

Gaja nie mam takich "jaj" jak Ty ;-) u mnie skromne - 5 narazie, ale sypie i sypie. wyjśc nie mogę bo jak?!

Mega no to niezła organizacja :D u mnie też po osiedlu chodzą ale raczej parami. z kijkami najcześciej do tego dużo osób biega "moją " trasą bo niedaleko mam akademie wych. fizycznego, politechnike i akademiki :tak: więc studenci - tak sądze - robią coś dla siebie.

Edysiek ja wjeźdżam winda na 2 piętro :zawstydzona/y: ja próbowalam tej zumby ale jakoś nie umiem się wkręcić :/ może zły podkład z yt ściągnęłam :/

Edysiek dynamiczne to insanity ale na yt cieżko znaleźć ściągnęłam z chomika, wszelakie z nazwą cardio dają wycisk, polecam pure cardio, pylometric cardio circuit. Pilates to na konkretne partie ciała jest i polega na spinaniu mięśni. Jillian wydaje się łatwa ale upoci się człowiek. A insanity to szaleństwo bo tempo zawrotne:tak:

W przypadku biegania po schodach tu nie trzeba miec jaj, tylko trzeba umiec pokazać, że ma sie w tyłku to co inni pomyślą. Bo tak naprawdę śmieszyłoby cię to, że sąsiadka lata po piętrach w dresie czy podziwiałabyś ją za to że chce i to robi?

Ja pomału się tego uczę bo tak naprawdę to ludzie obgadają nawet jak zamkniesz się w 4 ścianach.

Ostatnia edycja:
Mateuszkowa ja mam zumbę ściągniętą z chomika, bo na yt jakieś dziwne filmy są. Ale właśnie tak jest, że każdy ma swoje preferencje co do ćwiczeń, jedni lubią biegać, inni lubią powtarzalne ćwiczenia a ja lubię się ruszać i to tak żeby żeby całe ciało ruszało się w rytm muzyki. Zawsze lubiłam tańczyć, wychowałam się na dyskotekowych szaleństwach i chyba coś mi z tego zostało :-D

o ja mam takie coś

to na początek
Zumba Basico (29m53s).mpg - Zumba - Fitness - anita_cz - Chomikuj.pl
20 Minutes Express.AVI - ZUMBA FITNESS - video - ZUMBA - luna50 - Chomikuj.pl

a to dla wdrożonych
Zumba Advanced 53m11s.mpg - Zumba - Fitness - anita_cz - Chomikuj.pl
Zumba fitness Cardio Party.avi - ZUMBA FITNESS - video - ZUMBA - luna50 - Chomikuj.pl

a to już nie zumba ale przy tym wymiękam, daje niezły wycisk
Aerobic Pump it up The Ultimate Dance Workout (j.angielski).avi - Pump It Up - filmy - G_ula_ - Chomikuj.pl

Gaja to sobie poszukam coś z tego na chomiku, bo właśnie na yt nic konkretnego nie ma

Gaja wiesz co nademną mieszka taka debilka ( ta od remontow ) która zna moje pseudo-koleżanki z LO i uwierz że tam wymiana zdań jest w ciągłości -_- niby mnie to nie rusza, ale jedna z nich już mi czasem dogadała, że biegam bo TANIEJ a ona na vacum chodzi, że kupjuje szmaty używane itp. teraz bym jej odpowiedziała, ale niestety wtedy tak mnie to wryło, że milczałam no i moja cholerna kultura pt'nie odpowiadac"

Edysiek dzięki :-) przeglądnę to, ale nie przy P :p :p

Dorka a ty myślisz, że mnie nie obgadują? Już nieraz słyszałam, że ja na bank tabletki biorę, że nie wytrzymam z tą figura i potem 2 x więcej będe mieć, że ogólnie to nic mi to nie da że się staram. No i co? Mam to gdzies a niech gadają, znaczy że te babska w doopie ściska, że nic nie robią a ja jednak coś zrobiłam w tym kierunku ale samo się nic nie zrobi:-D

A uwierz mi bardziej dla mie motywujące jest to, gdy ktos w domu osiąga takie wyniki dobre niż za pomocą trenera, masaży itp itd:tak: Także nie słuchaj tych głupot to czysta zazdrość bo ona musi kasy wywalić na zabiegi a ty tylko sobie pobiegasz:-p

Mega no widzisz jak babeczki potrafią sobie czas zorganizować, tez bym taką grupkę sobie chciała zebrać na np. wyjazd rowerkiem z 5 km i potem gdzies nad jeziorkiem czy na łące ćwiczenia i powrót do domku:tak: Ale ze znajomych nikt nie chce bo "czasu nie ma":confused2:

Hejka. Tak tak motywujmy się kobitki! W doopie miejmy to co gadają innie! Ludzie gadali gadają i będą gadać!!! Olać to!!

WOW!!!! Jaki szok!!
Mega wariatko!!! Przeczytałam dopiero Twój wczorajszy wpis, wchodzę wiesz gdzie pokazuję młodemu co Ciocia zrobiła (swoją drogą łzy mi w oczach stanęły jak zobaczyłam PIĘKNA JEST) a tu listonosz dzwoni i po chwili oglądamy czapuchę na żywo. Igor zdębiał patrzy na komputer, na to co mam w ręku i zaczyna zacieszać:) Dziękuję dziękuję dziękuję :) Swoją drogą ekspresowa z Ciebie babeczka!!

Mateuszkowa no już walniętą sąsiadką z góry nic a nic nie powinnaś się przejmować.

Gaja masz rację my to robimy dla siebie a nie dla sąsiadów i znajomych.

Edysiek widzę zumbę wstawiała więc trzeba przejrzeć:)

Editku ja tam piję zieloną i dalej mam syfy, widać za mało piję :(

Witam! Dziewczyny niestety rzadko do Was zaglądam, bo dzień zleci jak oszalały, jak się pracuje w domu, jednym okiem zerka na dziecię, gotuje obiad no i w międzyczasie ćwiczy jak Gaja: dla siebie.

Gaja jestem Twoją wierną fanką, ćwiczenia chociaż mi się nie chce, robię, bo jak odpuszczę, to żałuję, że nie ćwiczyłam, a po nich faktycznie mam więcej energii i lepiej się czuję.

Insanity niestety YT zablokował.

Jeśli któraś chce się intensywnie poruszać, skopiuję Wam kilka swoich ulubionych:
1. coś podobnego do zumby, ale dla mnie mało intensywne, raczej dla początkujących, ja robię na końcu, jak już jestem zmęczona, albo na rozgrzewkę:

Fat-Burning Funk Dance Workout - YouTube

2. ten zestaw robię codziennie:

Bootcamp Calorie Burn - Workout Video - ExerciseTV - YouTube

3. ten też niezły i dynamiczny:

Cardio Burn Workout w/Cindy Whitmarsh - YouTube

4. drugi wariant mojej rozgrzewki, mniej intensywny:

Billy Blanks Jr: Bootcamp Cardio Soul Dance Workout - YouTube

Polecam przejrzeć, i mam nadzieję, że zacznę do Was częściej aktywnie zaglądać.
Miłego ćwiczenia :)

reklama
Natalini ja 2 zestwaw robiłam troszkę ale insanity najbardziej mi pasuje, bo wtedy czuję, że ćwiczyłam, no i przeplatam chodakowską, pilatesem i mel B:tak: Bo musze i dynamiczne ćwiczenia robić i bardziej statyczne napinające mięśnie :)

I dziękuję, że jestem jakąś dla ciebie motywacją :)

Do góry