reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Witam :-)
Wstałam i przeżyłam szok patrząc na termometr -14 :szok: Teraz jest -12 więc coś się poprawia. A do sklepu muszę zaraz iść.

Gaja my też sami palimy w piecu. Teraz jeszcze się nie pali i jest nieco ponad 19. A tak w dzień to jest około 22, chyba że ktoś przychajcuje to dojdzie do 25, choć nawet ja takiego gorąca nie lubię.
Ogólnie i tak nawet jak ciepło to ja i tak chodzę w długim rękawie, a moja rodzinka porozbierana.

Mateuszkowa rób test, co ma być to będzie. Ja bym chyba nie dała rady, ostatnio spóźniła mi się @ kilka dni i robiłam ;-)
Nie martw się tabletkami na samym początku dziecko jest mocno chronione i raczej nic mu nie szkodzi. Ale wiadomo lepiej uważać.

A podjadaniem mikołajowym się nie przejmujcie w końcu jest raz w roku :-D
Potem tylko święta przed nami i już będzie łatwo ;-)

Nie wiem co komu jeszcze :sorry2:

Dobra idę się ubrać w końcu.
Mam w planach dzisiaj porządki z racji tego, że mam wolną sobotę :-) Niby powinnam iść, ale pogadałam z kierownikiem i nie muszę. Koleżanka poszła na chorobowe i teraz cały tydzień będę chodzić od 8 do 16. I znowu nic w domu nie zrobię.

reklama
Cześć moje ranne ptaszki:) my dziś też wstaliśmy wcześnie bo przed 8mą :dry: Mój syn coś się przestawiać zaczyna,więc i ja muszę się przestawić na wcześniejsze chodzenie spać. Chatkę już mam praktycznie ogarniętą, zostało podłogi pomyć. Zaraz biorę się za ćwiczenia a potem na spacer z młodym pójdę.

Gaja udanych zakupów :) A może jednak coś znajdziecie:)

Editku 3:30 :szok: no to młody zaszalał. Czekamy na fotki :):):)

Edyśku strasznie mrozi u Was! Super,że wolna sobota Ci się trafiła, szkoda tylko że nie odpoczniesz. Koleżanka już na ciążowe zwolnienie poszła?? Pewnie teraz do świąt będziesz tak pracowała.

Mateuszkowa czekamy na wieści :)

Ech właśnie mi M ciśnienie podniósł :wściekła/y: Dlaczego faceci mają takie małe mózgi?!

Fotki wstawiłam na fb bo tam szybciej:-) Jolek widzisz co ja z moim mam i tak kilka razy dziennie wywala wszystkie zabawki hehe a ja zbieram i dziwne czemu ciągle jestem zmęczona nie licząc spacerów i całej reszty którą muszę zrobic to poprostu marzę zeby już była 21 jak mały spi wtedy wreszcie sobie siadę:-) hahaha.

a co do sanek to mi się jakiś dziwny egzemlarz dziecka trafil bo on ciągnie a siedzieć nie chce :/ haha

No i ja już po ćwiczeniach. Pot płynie po mnie strumieniami. Młody przysypia więc chyba chwilowo ze spaceru nici. Z drugiej strony dobrze, bo zdążę się na spokojnie umyć i kawkę spić :)

Editku fotki super. A Ty przy młodym masz tyle ruchu że już ćwiczyć nie musisz :-D Jedynie mógłby troszkę dłużej spać :):)

Jolek ja nawet nie mam kiedy ćwiczyć tzn. robię troszkę ale aż tyle co Gaja czy ty bo mały nie pozwala haha i ja sobie wreszcie kawke zrobiłam:-)
Zabawki wysegregowalam i jedno pudlo do piwnicy wyniosłam, dwa prania zrobiłam i powiesiłam dwa sciągnęłam i poskładalam, obiad gotowy mordka pomalowana jeszcze przelecę z odkurzaczem bo podłogi wczoraj szorowałam i woollnneeee!!! Tzn. idziemy na spacer haha troszkę zimno ale jeszcze z godzinke i idziemy bo mlody gad spi :-)

A gdzie reszta Was Gaja i jak kupiłaś narożnik?
Dorcia haalllooo!
Jolitka Ty to juz wogle gdziesz sie podziewasz?:confused:

hej kobitki

patrzę rano a tu jak u Edyśki temperatura.. - 13 .. i myślę sobie nosz cholera a wyjśc muszę :/ ale poszłam bo jak mus to mus
auto zamarzło całkiem nawet szyba w środku!! nie wiem jak ??? podgrzewalam je z 20 min na parkingu żeby odskrobać szyby :szok:
aha test ujemny..

Jolek ja przestałam brać jak zaczęłam się zastanawiać czy coś może być no ale co wzięłam to moje.. co ten Twój M wymyślił ????
Gaja no masz racje, ale nie mam pkt odwołania co do ilości dni, postanowiłam, że w styczniu ide do nowej ginki i obgadamy te sprawy .. wybrałaś ten narożnik ???
Editek co ten Twój synio sobie umyślił ;D niezłe ma z tym spaniem .. a na spacerze się doziębiłam bo jak musze caly czas gadać do małego to jak inaczej :zawstydzona/y: a sprząta te zabawki chociaż ? hehe nieźle wlazł do tego pudła ;D
Edysiek fajnie z sobotą :tak: i jak cieplej u Was ??? u mnie teraz z -6 ..

Mateuszkowa jesteś. Od rana mi w głowie siedzisz. Cieszysz się,że test ujemny czy ci smutno??
Mój M drobnostka ale jednak... Stara się zostawać teraz w robocie godzinkę dwie dłużej żeby godzin nałapać, bo grudzień ogólnie marny w godziny a do tego między świętami a sylwestrem nie będzie chodził do pracy więc już całkiem godziny w dół polecą. Jutro planuje też pójść na kilka godzin,ale stwierdził że może dziś wyjdzie szybciej...ech to po co zarywać niedzielę skoro dziś szybciej wychodzi.Niech zostanie dziś normalnie a jutro nie idzie, bo te jego "łapanie " godzin mija się jak dla mnie z celem!!

Editku przy tym ruchu co Ty masz to ćwiczenia zbędne.
Jolit nas podczytuje ale weny nie ma do pisania:) Bynajmniej tak mi napisała:p

Dorka taaa zbiera sama zbieram tak z 8 razy na dzień i jak widzi że juz kończe to dorzuci ze dwie zabawki:baffled: najlepiej ostatnio wyzbierałam wszystko poszłam do drugiego pokoju po odkurzacz i co wchodze a on wszystko rozsypał od nowa hahaha to na zdjęciu to z dwóch takich pudeł co w nim leży rozsypane. U mnie rano też -11 ale na szczęscie nie musiałam nigdzie wychodzić:-).A co do gadania do małego to ja też ciągle gadam a na spacerze to zwłaszcza jedno słowo no może dwa stój i poczekaj:-D

:-D:-DJolek a co twój mąż robi jeśli mozna spytać bo chyba pisalas ale gdzieś mi uciekło?;-)

Jolek zważając na to co brałam - te leki, to cieszę się, że ujemny aczkolwiek myślę teraz czy nie będzie problemu z drugim jak mam takie hece z cyklem:baffled: faktycznie, lepiej jakby nd była wolna..
Editek niezły jest hahaha ja to cale poematy mowie, co gdzie i czym jest opisuje -_- jak ślady robić śniegiem sie rzucamy i gadam cały czas, że samolot leci, że to ,że tamto a ile się udre, żeby do domu szedł albo ne wystawał pod ogrodzeniami i bramami po0 30 minut bo on ma chyba manie i trzepie wszystkim :baffled:

wczoraj wydałam w tesco 790 zł...
dobrze, że miałam żniżke 10 %
a reszta bonami, uff... :-)

reklama
Dorka lo matko to cos Ty nakupiła telewizor hahaa ja mojemu tez mówię ale jego to nie bardzo obchodzi chyba:baffled: bo on goni przed siebie hehe a jak go dogonię to kuca bo niby taki zmęczony:-D

Do góry