reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

edysiek póki co nie ćwiczę , ale muszę zacząć jedyne co to czasem stoper i spacer

JaiKropeczka tak naprawdę te 24kg zleciały mi w ciągu 1,5 miesiąca po porodzie tak bardzo bałam się jeść co kolwiek, że jadłam same biszkopty i suchary żeby mały nie miał kolek stąd tak zleciało nawet nie wiedziałam kiedy, a jak przestałam karmić to waga staneła i tak jest do dziś po karmieniu jadłam wszystko, ale teraz powiedziałam stop . Chcę czuć się sama dla siebie dobrze w swoim ciele, mimo,że mężowi się taka podobam

reklama
Edytko (śmietankę też widać) szkoda zaczynać tematu... Szymek się "buntuje" delikatnie mówiąc :tak: proszę go o coś, a on: "NIE". wrrrr :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Gaja ma rację, zero dyskutowania, w ten sposób uczy się pyskowania, wytacza argumenty tak głupie, że we mnie się krew gotuje no i faktycznie: "spirala się nakręca". Muszę się zdyscyplinować, bo zaczynam go targać za ucho, a potem mi głupio :zawstydzona/y: przecież to tylko dziecko, a ja, jakby nie było stosuję przemoc (zaraz zacznę nową dyskusję :-)) Gdzie te czasy, że matka lała za przyniesioną ocenę dostateczną z matematyki... teraz się nie bije, tylko rozmawia, a moje to takie wyszkolone w tej rozmowie że mi ręce opadają i pianę mam na ustach :tak:
Andzelika a jaka duża urosłaś? :)

Kropka dostalam wlasnie cos takiego jak inhalator ale nazywa sie to tuba i mam dwa spraye ,jeden na kaszel drugi na alergie i mam jej psikac tymi sprayami przez ta tube :baffled: nie wiem czy cos zrozumialas ... takie male psikacze mam jak na astme ludzie uzywaja no i tym malej mam psikac przez ta tube a do tego antybiotyk dostala ,pierwszy raz w zyciu.

Jezusiu nie wiem co jeszcze mialam pisac,musze wrocic strone to edytuje .

Zajefajny tekst -jaka duza uroslas :-D

melduje, że żyje, ale co to za życie :-D:-D:-Daleście naskrobały :D

Iza święte słowa, chłop chory w domu to dramat !!!!! staram się jak mogę, ale moja cierpliwość jest poniżej kreski :cool::cool: jestem mało cierpliwa, więc wybucham sto razy na godzinę.. przemocy mówię NIE !!!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Coś więcej mogę Ci napisać na prv bo to zbyt osobiste..

Jola śliczne zdj :tak: biedna ta Twoja cora z tymi chorobami :/ a może dawaj jej tran ?

Żanetko bunt mówisz.. ? kurka, boje się tego.. a jak pytaja "dlaczego" to odpowiadasz czy jest słynne " bo tak " ? :p ( a jak pytają a dlaczego, dlaczego - i tak ze sto razy ? :p a może to nie ten wieku już.. :-p:-p ja cały czas myślałam, że ta Trzcianka to gdzieś na podkarpaciu bo tak jakoś mi pasowało :D

andrzelika witaj :-) szybko schudłaś :-) może bardziej urozmaicona dieta? ryby? ja po porodzie tez jadłam biszkopty ale niestety mi to raczej nie służyły :-D:-D:-D

Edytko spotkajmy sie w połowie drogi :D hehehe w szczerym polu, jedzenie kusic nie będzie ;-)

Ala chleby przesadnie ciemne i te takie brązowe sa właśnie karmelowane ( czy jakoś tak :p ) zresztą w smaku czuć - nioby to pszenne, niby to lekkie a ciemne..

Kropeczko dokładnie nie wdawać sie w dyskusje, Olka też wtedy jeszcze bardziej pyskuje:eek: Także nie odzywam sie wcale i nawet na nią nie patrzę - ignoruję, bo w sumie to jest tak, że jak zareagujesz np klapsem to potem (nie wiem jak wy) ma sie wyrzuty za podniesienie ręki i samemu sie podchody do dziecka robi i ono głółwkuje, że mamunia jak sie uniesie to pokornie przyjdzie i ucałuje dzieciunia biednego, który na klapa nie zasłużył a mama taka zła była i terror w nim wzbudziła:tak:

A tak btw to pamiętam jak się kablem dostawało i to np za bałagan w pokoju:eek: I w tym momencie nie miałam szacunku do ojca ja się go po prostu bałam:-( Moja mama tylko słownie mnie pouczała i z nią mam do tej pory super relacje:tak: dlatego naprawdę zaczęłam stosować jak już tylko uniesiony ton a po wszystkim rozmowę i tłumaczenie, że jest mi bardzo przykro i serce mnie boli gdy tak do mnie się zwaraca:tak:

Dorota u nas może , Miłosz jak tylko zwrócę mu uwagę np na jego rozzłoszczony ton od razu płacze a Olka z kolei jest taką małą furiatką z nią jest o wiele gorzej:eek: I jak idealnie potrafi testować na ile może sobie pozwolić i kiedy mnie to z równowagi wyprowadzi, także teraz jestem oazą spokoju mimo, iż w środku mi sie gotuje.

A jeśli chodzi o nękanie pytaniami to jeśli wiem odpowiadam, jeśli nie to mówię, że niestety nie wiem

A Trzcianek jak psów jest w Polsce ale tylko 2 miasta

Ostatnia edycja:
Dorota pisz, pisz na tego priva bo nie mogę się opamiętać, potrzebuję zimnej wody na głowę i tak jak Ty - nie jestem cierpliwa... :wściekła/y:
Żaneta mnie ojciec nie lał, bo byłam jego oczkiem w głowie, ale matka...:tak: och, jak ja jej wtedy nie nawidziłam za to, moje dziecko pewnie czuje to samo :zawstydzona/y:
Jola wiem, jaką masz tubę, mam astmatyka w domu. Ale dlaczego od razu wziewy? dostała jakiś aleric albo zyrtec? hm... dramat z tymi alergiami. U mnie tuba średnio się spisywała, ucieka ten lek przez nią a samo dziecko też nie potrafi zsynchronizować psiknięcia leku z wdychaniem. Wierzę w działanie tych leków, bo Szymek wdycha te same już bez tuby, ale wspomagam go po domowemu jak mogę (olejki, maść kamforowa, miody, soki, trany...)
a ten tekst "jaka duża urosłaś" to chyba dlatego, że Bartuś jest odpytywany jaki duży urośnie :-D

Kropka dlatego pouczone doświadczeniem lat dziecięcych jeszcze możemy wiele naprawić w relacjach matka-dziecko:tak: ja mam nadzieję, że mi się to uda:tak:

JaiKropeczka 90kg ważyłam :) byłam mega mega wielka jak wieloryb :) to zdjęcie z 8 miesiąca mojego brzucha, a pod koniec byłam jeszcze większa Obraz 038.jpg

bo w sumie to jest tak, że jak zareagujesz np klapsem to potem (nie wiem jak wy) ma sie wyrzuty za podniesienie ręki i samemu sie podchody do dziecka robi i ono głółwkuje, że mamunia jak sie uniesie to pokornie przyjdzie i ucałuje dzieciunia biednego, który na klapa nie zasłużył a mama taka zła była i terror w nim wzbudziła:tak:
o żesz ... jakbym siebie widziała :zawstydzona/y:

reklama
Iza info na prv

Andrzelika no faktycznie brzusio pokaźny :D ale może i dzidzia duża była i wód miałas sporo ?

będę jak ogarnę facetów ;-) dziś dzień dziecka więc kochane najlepszego dla Was i dla Waszych pociech :D u mnie leje cudnie a ja mam w planach wycieczki do sklepów, które nie mogę sobie darowac, no cóż..
a małemu kupie wielkią ciężarówę bo on na etapie robienia "bruuuum " i kierowania wszystkim co się da ;-)

waga dalej w miejscu - po lekkim spadku, ale jak będę tak jeść i nie ćwiczyć to marnie to widze :/

Do góry