reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Witam
Jakie jest wasze zdanie o porodówce na warszawskiej we wrześniu mam termin i tak się chcem zorientowac

Rodziłam w USK i tam też zamierzam rodzić po raz drugi. Tu wszyscy specjaliści są pod bokiem i naprawdę mają świetną opiekę zarówno podczas porodu jak i po nim. JEdna pani pediatra jest tylko bardzo niemiła, ale reszta, w tym pielęgniarki laktacyjne zawsze służą pomocą.

reklama
Rodziłąm na Warszawskiej w styczniu 2009 bo tam pracował mój lekarz (obecnie już na emeryturze) Poród był długi i zakończył się cesarką, ale nie mogę złego słowa powiedziec o opiece przy porodze jak i po. Natomiast koleżanka (z którą zostałyśmy razem przyjęte na porodówkę a potem lerzałyśmy na tej samej sali) rodziła na kolejnej zmianie personelu już miała inne zdanie.
Jestem w drugiej ciązy. termin mam na pocztek sierpienia i teraz chciałbym rodzić w USK bo tam pracuje mój obecny lekarz.

Jestem w drugiej ciązy. termin mam na pocztek sierpienia i teraz chciałbym rodzić w USK bo tam pracuje mój obecny lekarz.

Nie będziesz żałować decyzji :) Mi nie przeszkadzała sala 5-osobowa ani wspólna łazienka. A panie od laktacji są po prostu aniołami, tak samo pielęgniarki noworodkowe - nie zależnie od zmiany :)

Doczekaliśmy się wakacji ;) Jedziemy nad polskie morze :) Mam nadzieję, że pogoda dopisze :)

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny.
Ponawiam prośbę czy możecie polecić mi opiekunkę do dziecka. Macie znajomych, których nianie do dzieci kończą lub skończyły pracę. Proszę o namiary. Dziekuję.

Hej.Ja już po urlopie.super było, wypoczęłam na wsi :-)
ELAGratulacje :-)ale fajnie mieć takie małe bobo w domku..ech............
Co do chusty- ja jestem za :-)I żałuje że nie nosiłam Olinia w chuscie- nosiłam kilka razy jak miał 1, 5 roku- genialna sprawa :-)
Koleżanka dwojkę dzieic w Mei Tai nosiła i bardzo sobie chwali :-)
http://www.babytuli.pl/collections/chusty-do-noszenia-1

Nie będziesz żałować decyzji :) Mi nie przeszkadzała sala 5-osobowa ani wspólna łazienka. A panie od laktacji są po prostu aniołami, tak samo pielęgniarki noworodkowe - nie zależnie od zmiany :)

Doczekaliśmy się wakacji ;) Jedziemy nad polskie morze :) Mam nadzieję, że pogoda dopisze :)

Kolejny plus aby tam rodzić:tak:
Tylko oby misię akcja porodowa rozpoczęła w dniu gdy PSK-a będzie miał dyżur. Tego się nieco obawiam, że nie trafię w ich dyżur:-D

Dziewczyny możecie mi poradzić jaką chustę kupić. I czy w ogóle warto kupić, dużo z niej korzystałyście?

Ja cały czas praktycznie chustowałam. Na spacer ciężko było mi wychodzić z wózkiem, więc tylko chusta wchodziła w grę. W domu też się przydawała jak miałam coś do zrobienia a zu chciałam na ręce. Ja kupiłam chustę elastyczną z lennylamb.pl- na początek była o wiele prostsza w wiązaniu i bardziej poręczna. Jak Zu ważyła powyżej 9 kg, kupiłam tkaną bawełnianą - też super. Tylko jest cholernie długa - prawie 7 metrów. więc na początek elastyczna jak najbardziej.

Kolejny plus aby tam rodzić:tak:
Tylko oby misię akcja porodowa rozpoczęła w dniu gdy PSK-a będzie miał dyżur. Tego się nieco obawiam, że nie trafię w ich dyżur:-D

Ja mam o tyle dobrze, że chodzę do lekarza, który pracuje w USK. Powiedział, że będzie przy porodzie i na 100% będę tam rodzić. Na kiedy masz termin?

E-stera - gdzie byliście?

My już też po urlopie ;) Zuzia bała się morza, a później bawiła się z falami. No i oczywiście niesamowita radość z tak wielkiej piaskownicy :)

Ja mam o tyle dobrze, że chodzę do lekarza, który pracuje w USK. Powiedział, że będzie przy porodzie i na 100% będę tam rodzić. Na kiedy masz termin?

Ja też chodzę do lekarza kóry pracuje w USKa. W kolejny piątek mam wizytę i będziemy omawiać szczegóły porodu. termin z om na 4 sierpinia a z USG na 16. I tak nie wiem ,której daty mam się trzymać.:-D. Chyba tej z USG:blink:

reklama
Ja też chodzę do lekarza kóry pracuje w USKa. W kolejny piątek mam wizytę i będziemy omawiać szczegóły porodu. termin z om na 4 sierpinia a z USG na 16. I tak nie wiem ,której daty mam się trzymać.:-D. Chyba tej z USG:blink:

Pamiętaj, że przysługuje Ci 2 godziny nieprzerwanego pierwszego spotkania z dzidziusiem :) Gwarantuje Ci to prawo :) Przez 2 godziny od momentu porodu dzieciaczek może leżeć Ci na brzuchu, jeść itp. Mogą Cię przewieźć razem z nim na połóg :) Taki kontakt "skóra do skóry" dużo dla Was da :) Wiesz już czy będzie córeczka czy synek?

Z moim lekarzem póki co ustaliłam, że jedzie w drugim tygodniu ferii zimowych na narty z dziećmi ;P Mam termin na 27-28 stycznia więc mamy jeszcze mnóstwo czasu :)

Macie pomysł jak zachęcić niesforną Zu do korzystania z nocnika albo sedesu? Pomysłów mi brakuje... A przeszkadza jej pielucha. Sika tylko do brodzika... Postawiłam tam nocnik to nie weszła i zrobiła siku na podłogę. Masakra jakaś.

Do góry