reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Szumna, przynajmniej wiadomo co się dzieje. Czyli słusznie spekulowałam, że może uszy. Podobno właśnie przy uszach jest taka gorączka no i tego nie widać, lekarz musi zajrzeć do ucha. Mam nadzieję, że szybko przejdzie. Buziaki dla Julusi-mądrusi:tak:Niech szybko zdrowieje.
Garcia, może byś się przedstawiła i wyjaśniła po co Ci te informacje:confused: to może odpowiemy, haha:rofl2:
Maniuś, spokojnie, na pewno uda się kogoś znaleźć. Uszy do góry.

reklama
Z tego wszsystkiego zapomniałam przywitać nowe koleżanki, witajcie!
Obdzwoniłam kilka babek, zastanawiają się. Jedna dzwoniła, ale może tylko między 8.15 a 14, bo pilnuje starszej pani. Póki co ciocia powiedziała, że pomoże, sąsiadka z dolu też w miarę możliwości godzinowych ( opiekuje się 5 letnią dziewczynką, na zmiany, tzn. raz na rano raz na popołudnie). Pocieszam się, że dopóki nie znajdę kogoś na stałe to będę miała z kim zostawić dzieci, ufff!
szukam!!!!!:szok:

Najlepsze jest to że dopiero po dwóch dniach gorączki powiedziała że ją boli uszko.
A jak byliśmy u lekarza to oczywiście już nic ją nie bolało.
Ale dwie lekarki jej to uszko oglądały i obydwie powiedziały to samo.

Dobrze mamusie że tu jesteście i możecie coś podpowiedzieć....

Witam serdecznie Wszystkie Białostoczanki :-)

Mam do Was takie pytanie , jak żyje się Wam w Białymstoku. Czy miasto jako tako zapewnia lokale do opieki nad maluchami np:. przedszkola , żłobki czy niestety może ich brak ?
A może któraś z Was po prostu "wynajmuje" nianie ? :-)

Piszcie :)

bardzo bym prosił by ktoś mi odpowiedział :) :-D

Garcia ale i tak nie czytasz co piszemy:-p :cool2::cool2:

:szok: Wiesz co jakoś tego nie zauważyłem... oj może ślepnę :no:

No mam na imię Łukasz i tak pytam jak to jest w Białymstoku (w którym mieszkam) . Czy posyłacie dzieci do żłobków , przedszkoli , czy odpowiada Wam to ;) , a może nianie wynajmujecie :)

Pozdrawiam serdecznie

1. w Białymstoku jest sporo dobrych przedszkoli
2. w kwestii żłobków się nie wypowiadam
3. Co do "czy odpowiada wam to" To nie bardzo wiem o co chodzi. O np. "och, wolała bym siedzieć w domu z dzieckiem ale musze pracować" i takie tam? Chyba to dziecka należało by spytać, czy mu to odpowiada. bo jedne dzieci lubią przedszkole a inne nie.
4. Czy to uliczna sonda celem wybadania rynku? Nianiem chce Pan zostać? To prosimy o kwalifikacje:-D:-D:-D:-D
5. W Białymstoku jest też sporo dobrych okulistów.....

Khy, khy...khy khy...:-)
To chichot.
Pożużaczkowy.
Łukaszu vel Garcia ( czy cos wspólnego z sierżantem Garcią masz?).A moze, moze Garcia Lorca?Kocham Garcię Lorcę.
Za gazele gorzkiego korzenia, i za gazelę straszliwej obecności i za romance lunatyczną. Tak, najbardziej za romancę.
Trzysta ciemnych róż splamiło
biel twej bluzy poszarpanej...
Aha, o co pytałeś?Przedszkola.Szkoły.
Ja niestety mieszkam w Narwi. Uczę w szkole, ale nie jestem z niej zadowolona. ;-) Nikt tu nie czyta Lorci oprócz mnie. :-)
Ale nie mozna mieć wszystkiego...A Białystok lubię za jesień w parku Branickich, Praczki, piorące zmierzch kamiennymi rękami no i za herbaciarnie.:-)
Shoomna, zdrowiejcie szybciutko. Mania, trzymam kciuki. Pozdrawiam nowe i mlode mamy i Garcię Tajemniczego Mam Nadzieje, Nie Sierżanta....:-)

reklama
Mnie się Garcia kojarzy najbardziej z Gabrielem Garcią Marquezem, bo to jeden z moich ulubionych pisarzy. No, ale coś już wiemy o Garcii- to że jest mężczyzną, faceta tu jeszcze nie było, haha.
Nie boisz się Łukaszu? Same baby do tego trochę świrnięte, zamiast o żłobkach to o jakichś szemranych literatach piszą (sorry Kalina, ale jednak wszyscy literaci są trochę szemrani;-)). Nie wiadomo co im jeszcze przyjdzie do głowy(babom, zresztą literatom też:-)).
Nadal nie wiemy po co Ci te informacje. Masz dzieci? Spodziewasz się dzieci? Planujesz? Chcesz założyć przedszkole, żłobek, zostać nianią? A propos, Mania potrzebuje kogoś do opieki nad dwójką chłopaczków. Może byś się nadał?;-):-D
Szumna (Ty też nie z Białegostoku, hahaha), podobno można sprawdzić uszy delikatnie naciskając okolice. Jak dziecko zapłacze to można podejrzewać, że coś się dzieje. Często dzieci też drapią uszy jak je boli.

Do góry