reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Dzięki właśnie przeczytałam. W Białymstoku jest problem z miejscami na terapię. Cała rzesza dzieci jest diagnozowana ale nie ma szans dostać się na terapię. Mnie poinformowano że Patryk ma wszelkie predyspozycje żeby z tego wyjść przy dobrze prowadzonej terapii ale powiedzcie mi jak taką terapię prowadzić skoro w KTA miejsca brak. Cieszę się że w przedszkolu pracuje ten pedagog i powiedział że w ramach przedszkola będzie z nim pracował ale do tego września co ja mam robić siedzieć z założonymi rękami? Cholerna służba zdrowia.

reklama
To chyba mocno trzymacie kciuki całkiem nieźle idzie Wiktorii sikanie do nocnika.Dzisiaj od południa pięknie sama mówi tu cytuję ''mamusia chcesz siku'':-DOby tak dalej na spacery i na noc zakładam jeszcze pampersa bo nie wiadomo co może sie zdarzyć i jak ktoś jest obcy w domu to się tremuje i muszę jej przypominać ale to dopiero trzeci dzień nauki trzymajcie kciuki dalej.;-)

Agak, przesłałam Ci na priv nr gg mojej koleżanki, która może Ci pomóc. Szczegóły w wiadomości na priv. Pozdrawiam serdecznie!

Krysiu, a juz mi tu pisać jak idzie "trening czystości"??????
Mikołaja nie przyjęli do przedszkola, dyrektorka wymiguje się od wytłumaczenia się "dlaczego nie", wcześniej nie było problemu, że Mikołaj dopiero 13 wrzesnia skończy 2,5 roku, a teraz okazało się problemem. Zresztą kilku znajomym też się nie udało:wściekła/y:.
Dziś wpadłam na pomysł by oddać obu do żłobka, bo niestety, na nianię dla dwóch nie będzie nas stać od września. Nie chcę już obarczać swojej mamy, opieką nad chłopcami, bo choć nic nie mówi, to widzę, że czuje się coraz gorzej. Chcę złozyć podanie i będziemy czekać w kolejce, aż zwolni się miejsce.:-(

Witajcie!
Mam ichą nadziję, że mnie jeszcze nie zapomniałyście..
Wczoraj właśnie miną dokladnie miesiąc jak powitaliśmy na świecie naszą kochaną Martusię - 3880, 59 cm i kołtun na glowie:szok:. PONieważ była mocno zółta (zółtaczka w wyniu konflikru krwi w grupach głóznych) z porodówki trafiła od razu pod lampy na 2 i pół doby, a do domu mogłyśmy wrócic dopiero po 5 dniach.
Dzidzia miewa sie doskonale - z cichego dziewczątka zamieniła sie w zdecydowaną kobietę krzycząca o swoje, ale na razie tylko w dzień:-) GOrzej troce ze mną, bo mi sie kręgosłup rozsypal i od miesiąca staramy sie go poskładac, tak żebym mogła znow żyć pełna piersią. :dry:
POzdrawaim wszystkie ciepło i radośnie

Magdalenka pojedyńcza:-)

Magdalenka to gratulacje i niech Wam się zdrowo chowa to jak piszesz to aż mi sie wszystko przypomniało jak ta moja ''duża panna'' była taką kruszynką.
Mania a u nas trening czystości trwa wczoraj było całkiem dobrze bo tylko dwie wpadki dzisiaj nieco gorzej bo obsikane łóżko taka odważna bylam po wczorajszym, że dzisiaj do dziennej drzemki nie załozyłam pampersa i efekt jest :-D. Mam nadzieje że z dnia na dzien będzie lepiej Wiki teraz woła inaczej tzrymajac się za majteczki mówi ''tu nie można nie można":-D i biegnie do nocnika ale oczywiście nocnik noszę wszędzie tam gdzie jesteśmy, tylko na spacery nie zabieram:-).To trzymajcie kciuki dalej.

Magdalenko! Gratulacje~!!!:-D:-D:-D:-D
Życzę Ci dużo zdrowia i wszystkiego, co sobie życzysz, a Martusi, niech zdrowo rośnie ku Waszej radości i szczęściu! Wiosenna dziewczynka!:-)

reklama
Magdalenko kochana! Czekalam na tę wiadomość!Wiwat córa!Niech rośnie zdrowo, plecki sie goja a humor dopisuje! buziaki!Matka 3 synów ci gratuluje z zazdroscią !
Ale podszytą życzliwą podszeweczką, bo moi chłopcy też kochani). Niech wam się życie kwiatami ściele pod stópki...
wild20flowersve3.jpg

Do góry