reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Krysiu, co masz na myśli pisząc "kaszka"? Zosia pochłania "Sinlac"na śniadanie i kolację. Poza tym polecam kisielki domowej roboty, pop-corn, pieczywo chrupkie kukurydziano-ryżowe, kanapki z roladą z kurczaka(domowego wypieku) lub pasztetem.

reklama
Witam promiennie!Szalone słońce, teściowa w kuchni, zapach ciasta, pieczona karkówka i w ogole sobota w domu 3 pokoleń! mam 3 godziny do wyjścia do pracy i nastrój bojowy!
Moze posprzzatam,...albo moze napisze...hm...wybór podobny do wyboru Gosika w stylu: jechać czy do wanny.
No top ja tę wanne wybieram..przyjemnośc najpierw, obowiązek potem.
Skrzynia na zwłoki...he he....

Gosik pisząc kaszka mam na mysli kaszke ryzowa z jabłkami albo z bananami i ona to je na sniadanie i kolacje robie ja na Bebilonie Pepti 2 ale widze ze ona ma tego dosc probowałam jej dac paroweczke dla dzieci ale na razie nic z tego wypluwa kisielki jej robie na soczku ale to moze byc podwieczorek a na sniadanie chce zeby bylo cos bardziej odzywczego pieczywka kukurydziano-ryzowego nie probowalam to dobry pomysł. Gosik a do tego sinlacu dodajesz coś czy on ma jakis smak bo o nim jakos zapomniałam .
Minia niestety jajka odpadaja w kazdej postaci bo po nich Wiktoria po prostu wymiotuje nie ma wysypki czy biegunki tylko wymioty.
Dziekuje za wszystkie rady moze ktoś jeszcze ma jakąś propozycję ??

Żużaczku to ja spróbuję tego musu z kaszy ciekawy przepis a potem może na koniec trochę dodać bebilonu zeby bylo kaloryczniej czy zepsuje smak.?
A z salatką tez mozna sprobowac a jakie warzywa bys proponowała ?

Sinlac polecam, może być sam, czasem dodaję jabłko lub banana. Mleka Zośka nie je żadnego, bo od Bebilonu ma wysypkę:sorry2: a Nutramigenu nie przełknie w żadnej postaci. Dobrze wygląda i ma się świetnie:happy2: Krysiu a próbowałaś jajka przepiórcze? Podobno nie uczulają. Poza tym polecam makaron ryżowy(w jego składzie nie ma jajek ani żadnej chemii, tylko ryż i woda). Dziś dodałam go do zupy i Zosia chętnie zjadła. Więc może na słodko z owocami też by dzieciaki jadły? Albo z sosikiem jakimś, mięsnym, warzywnym itd. Z melasą może w wersji na słodko. Wogóle polecam melasę (z buraka cukrowego, bo z trzciny cukrowej jest ohydna) zamiast miodu jeśli uczula, wogóle jest pyszna. Wcinałam ją jak karmiłam (w ABC można kupić). A dajecie dzieciakom masło? Ja czasem daję, ale po nim Zosia też ma wysypkę. Musiałoby to być prawdziwe masło, bez ŻADNYCH dodatków. A takiego w sklepie się nie kupi.

Acha, bułeczki drożdżowe można upiec (woda, drożdże, mąka, cukier, oliwa z oliwek) z farszem mięsno-warzywnym, lub na słodko z konfiturami). Czasem smażę racuchy z jabłkami (mąka, drożdże, woda, cukier, jabłka, cukier puder do posypania) albo z mięsem .

Witam niedzielnie

Ale sie rozpisałyscie kulinarnie tyle fajnych pomysłow akurat dla mnie bo właśnie szukałam inspiarcji

Aha i nie wariujcie z porzadkami i wypiekami przed świetami

Na okna jest za zimno...:tak:

reklama
Dzięki Gosik za rady to mam już kilka nowych koncepcji jak dobrze z Wami:-):-).
Zużaczku ja niestety nie mam dobrego przepisu na mazurek ale piekę dobre serniki.

Do góry