reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

KALINKO SPÓŹNIONE ALE SZCZERE ŻYCZENIA URODZINOWE, BYŚ ZAWSZE BYŁA ZDROWA, WESOŁA, MIAŁA ZDROWĄ I WESOŁĄ RODZINKĘ I NIGDY SIĘ NIE ZMIENIAŁA, BĄDŹ TAKA NASZA KALINOWA:-)!

Załączniki

• Sample03.jpg
    Sample03.jpg
    60,9 KB · Wyświetleń: 37
reklama
Ja niestety nie, eni.
35 tydzień? och, przypomina mi się dwa lata temu, w 35 tygodniu urodzilam mojego Jonatana...Trzymaj się jak najdłużej!
U mnie dzisiaj najazd gości. oprocz bratowej z kolega jeszcze malżeństwo z Warszawy z dwoma chlopcami przyjechało( zostana na tydzień) a na kolację wpadla siostra z mężem i koleżanka. jest nas 13 osób w domu! jestem szczęsliwa, bo to wszystko kochani mili ludzie, rodzinka, a ci znajomi sa najmilszymi ludćmi pod słońcem. Własnie mamy nocne polaków rozmowy, teściowa podała szube, a jutro wszyscy do Białego jedziemy. Hm, problemy mam tylko z robota zlecona do domu....chyba noc rozciągne jak skarpetę. Pozdrawiam, dziekuje za zyczonka, ściskam delikatnie Magdalenkę. ..

mój synek ma 2.5roku i bardzo słabo mówi. właściwie to kilka wyrazów normalnych a reszta to po swojemu, wiem ze niby mówią żeby czekać do 3roku,ale ja nie chce sie dłużej oszukiwać, bo dzieci w jego wieku liczą i mówią już całymi zdaniami. Chciałabym sie z kimś skonsultować, aby mi poradził jakie mam robić z nim ćwiczenia. On zupełnie nie chce powtarzać nic a nic.Mowi tylko kilak wyrazów mama, tata, baba, Kuba itp. A reszta to są jakieś twory:(

eni nie daj sie zwariowac. Przeczytaj wstecz parę stron naszego wątku. Dłuuuuga kolejka by sie do logopedy ustawiła jakby każdy niemówiący dwulatek miał do niego trafić.... mój tez by w tej kolejce stał.
Wywalcie wy kobiety te wszystkie mądre ksiązki o rozwoju dzieci. Wasze pociechy ich nie potrafią przeczytac, wiec skąd moga wiedziec, kiedy co maja zacząć robić?????:tak::-D:-D:-D:-D.
Dajcie czasowi czas.... dajcie mu płynąć własnym torem.

żużaczek wiem, ze panikuje,ale jak jestem z synkiem np w Fikolandii albo gdzieś gdzie są dzieci i słyszę jak one mówią, a są młodsze to zaczynam sie bać, ze coś zaniedbam i będzie za późno. Wiem,że każde dziecko rozwija się swoim tempem i nie ma co porównywać,ale wiesz jak to jest strach i wyobraźnia robią swoje.
Anetka75 dziękuję:) odpisałam również na priv:)

reklama
Eni wiem o czym mówisz:( Mój synek ma 2,3 i mówi mamamamama. Ja niestety już zwątpiłam. Może gdyby chodziło tylko o mówienie to bym wytrzymałaale ja do niego mówię Patryk daj mi kapcie albo cokolwiek innego to mam wrażenie że nie wie co ja mówię. Jutro idę do foniatry. jak co napisz do mnie emaila. akicinska@o2.pl wymienimy doświadczenia

Do góry