reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Zuzaczku ciesze sie ze u Twojego maluszka juz wszystko dobrze dzielny chlopczyk.
A wracajac do mojego problemu to ze glowka rosnie to oczywiscie normalne ale u mojej corci glowka wg lekarza nie miesci sie w siatkach centylowych powyzej 97 ale to by bylook gdyby ciemie sie zroslo do tej pory ale tak nie jest i stad nastepne usg a pozniej nie wiem jeszcze jakies badania ale to dopiero po wyniku z Usg.

reklama
Krysiu myślę, ze wszystko będzie dobrze. Dzieci rosna różnie, czy w szerz czy wzdłuż.:-D:tak:

A u mnie mnóstwo pracy, jedna z bardziej znanych internetowych galerii (UNIKALNI) zaprosiła mnie do współpracy i muszę przygotować prace do wystawienia. Jestem dumna i blada:cool2:.

http://www.unikalni.pl/index.php

Dobry wieczór kobietki. Żużaku, cieszę się , że juz po wszystkim. No i gratulacje!:-)
Szumna.....:szok::-D:-D:-D Julitka rządzi!:tak:
Krysiu, zgadza się, jak byłam w ciąży chodziłam na Wojskową do dr Przepieścia.
Ja się pochorowałam, jako ostatnia zresztą. Cała rodzina, począwszy od dziadka a skończywszy na Zosi chodziła zasmarkana, a ja nic. No więc przyszła i na mnie kolej:cool2: Poza tym donoszę, że Zosia nauczyła się budować z klocków:tak:. Do tej pory specjalizowała się w demolce, a tu proszę, wczoraj rano jakby nigdy nic siadła sobie koło wiaderka z klockami, zaczęła je wyciągać i łączyć, budować wieżę:szok: Normalnie byłam taka dumna z niej...:-D

:frown: :frown: :frown: :frown: :frown:
Julitka już drugi dzień ma gorączkę.
W nocy miała 39.6 więc pojechaliśmy z nią do lekarza. Powiedział że żadnych zmian nie ma, osłuchowo wszystko ok.
Więc skąd ta gorączka???
Trzydniówkę już miała...
Zęby...?
Ile tych zębów musi wyrosnąć???

:frown: :frown: :frown: :frown: :frown:
Julitka już drugi dzień ma gorączkę.
W nocy miała 39.6 więc pojechaliśmy z nią do lekarza. Powiedział że żadnych zmian nie ma, osłuchowo wszystko ok.
Więc skąd ta gorączka???
Trzydniówkę już miała...
Zęby...?
Ile tych zębów musi wyrosnąć???

wiem,że w takich przypadkach bada sie mocz w zwiazku z ewentualnym zakażeniem układu moczowego.Może jutro rano zanieś do analizy,przynajmniej będziesz miała pewność,że to nie to.Tez to ostatnio przerabialismy i okazało sie,że to zapalenie ale uszu.
Zdrowka Julitce:-);-)

Gosik to mam dobrą pamiec ja tez chodzilam to tego doktora pamietam Ciebie jakos tak z marca i kwietnia ale wtedy jeszcze nie wiedzialam ze sie spotkamy wirtualnie fajnie co?:-)A tak w ogole to jak sie chowa Zosia?
Shoomna a Julitka przy poprzednich ząbkach miała gorączkę? Bo ja mam taka pania doktor, ktora mowi ze jak przy pierwszych ząbkach nie bylo gorączki to przy ostatnich tez nie powinno. Ale w sumie kazde dziecko jest inne. Zycze duzo zdrowka.

Przyszłam z pracy, siadam do laptopa pisac projekt unijny, ale na razie do was. Julitko kochana, nie ób nam tego. proszę wyzdrowiec, wirus może być, ale niech ucieka już po 3 dniach. ja też zamierzam wziąc malucha na badania, najpierw moc, potem krew i pasożyty, nie bardzo cs tam jest ok. Poa tym ful pracy, koniec semestru w szkole, tone w papierach, jem papiery, popijam papierami. jutro przegląd kolędniczy, siedże w jury, w cwartek egzamin probny, siedzę w komisji, w piatek rada na która mam przygotować 3 sprawozdania, gazete i charakterystyke klasy. nie licząc cudow typu frekwencja średnia itp.
ble,
Z optymizów: głogi dzisiaj bajkowe u nas, wszystko w szadzi, a brzozy- poemat.
Jonatan mówi " tocham cie", a Dawid był na choince i oznajmil, że zabawiał ich szaman. :-)
Ocywiście był to iluzjonista, dziecku poetycko sie poplątało.
Siadam do pracy pa pa, nie ma mnie już dla świata. projekty witajcie...:-(

reklama
Krysiu, Julitka ani razu nie miała gorączki kiedy wychodziły jej zęby.
Ika, Julitka ma zespół nerczycowy także mocz badam jej bardzo często. W sobotę sąsiadka robiła jej badanie i wszystko ok, nie ma białka (to dla nas najważniejsze) i nie ma leukocytów. Od wczoraj już z 5 razy badałam jej mocz testami paskowymi i też wszystko ok. Trochę ciał ketonowych się pojawiło, ale dzwoniłam do szpitala i Lekarka powiedziała że tak jest przy wysokiej gorączce, że pewnie się trochę odwodniła i za mało pije...
Wieczorem jedziemy do Enel Medu do pediatry.
Zobacze, jak mi się uda to poproszę sąsiadkę żeby jej dzisiaj zbadała krew w szpitalu gdzie pracuje...

Teraz Julitka śpi.
Zaraz zmierzę jej temperaturę...

...

Dziękuję wam za słowa otuchy.

Do góry