reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Witam !
Jestem tu po raz pierwszy ale wczesniej czesto czytalam Wasze forum i w koncu zdecydowalam sie tez napisac. Od razu chcialabym zapytac co z ta ulga na dzieci ? Czy rzeczywiscie trzeba zlozyc oswiadczenie w urzedzie do 10 stycznia? Pozdrawiam goraco.

reklama
Super że umieściłas te informacje.Jutro wybieram sie do urzedu po deklaracje to od razu zloze to oswiadczenie ale jestem zaskoczona bardzo. Nie pytam na co choruje Twoj synek ale życze duzo duzo zdrowka i na pewno bedzie wszystko dobrze. Ja mam coreczke ma rok i osiem miesiecy ma na imie Wiktoria.

Dzięki, Zuzak za przypomnienie, to w skarbowym skladac należy? We wtorek też sie wybiorę. co za narod- jak o dowodach to trąbią, jak o uldze, to się w telewizji nie zająkną.Wrrrrrrr....
Witam Elize i Krysię. czym chata bogata tym rada. :-)Niestety w sprawie PSK nie wiem na bieżąco, rodziłam dwa lata temu. Było tak sobie. na patologii miły personel, na polożniczym pielegniarki, co palcem nie kiwną. Byłam dwa miesiące temu u znajomej i żal mi sie jej zrobilo- po cesarce, wstac ledwo może, a pielegniarka dziecka ani przewinąc, ani pomoc w karmieniu...Troche ta zasada dziecko z matką mija się z celem, jesli nie ma pomocy a pielegniarki uznaja ja za wymówke do wygody. Co do warunkow to ładne sale, łazienkami, telewizorkiem. Nic więcej nie wiem, bo rodzilam wczesniaczka i wiecej na intensywnej terapii neonatologicznej spędziłam niż na normalnym.Pozdrawiam.

Krysiu Wiktor:-D będzie miał operowaną przepuklinę pachwinową. Generalnie to nic groźnego i mam nadzieję, że wszystko pójdzie standardowo;-). No ale... nic przyjemnego operacja u takiego maluszka.

Napisz więcej o sobie. Co porabiasz, czy pracujesz w domu czy zawodowo. jak juz kiedys kalina pisała. My strasznie ciekawskie jestesmy:-)

Dzięki, Zuzak za przypomnienie, to w skarbowym skladac należy? We wtorek też sie wybiorę. co za narod- jak o dowodach to trąbią, jak o uldze, to się w telewizji nie zająkną.Wrrrrrrr....

a no własnie. nawet mój wszystko wiedzacy zazwyczaj Tomek w szoku był. :wściekła/y::wściekła/y:. My dopiero w czwartek do US ruszymy, bo wczesniej ten szpital nas czeka.

Co ja moge o sobie napisac ciekawego ? Teraz caly czas spedzam w domku z moja coreczka niestety nie mam zadnej babci blisko a na nianie jakos nie moge sie zdecydowac ale jeszcze mam meza , ktory czasami mi pomaga .Mieszkam w Bialymstoku chociaz teraz jak sie przeprowadzilismy to mam wszedzie daleko ale za to mamy wieksze mieszkanie wiec cos za cos .Jak checie wiedziec cos wiecej pytajcie.

Przy czym warunkiem uwzględnienia przedmiotowej ulgi przez płatnika w rozliczeniu rocznym za 2007 r. jest złożenie przez podatnika - w terminie do 10 stycznia 2008 r. - oświadczenia,

Dziewczyny, nie przeczytałyście dokładnie. Oświadczenie składacie nie do urzędu skarbowego , tylko do płatnika (zakładu pracy), jeżeli chcecie, żeby on Was rozliczył. Jeżeli rozliczacie się sami, to żadnego oświadczenia składać nie trzeba! A ja mam teraz święta :). Żużaczku, myślałam, że się spotkamy, będziemy w Bielsku do środy, ale właśnie przeczytałam, że Wituś będzie miał badania i operację, pewnie nie w głowie Tobie spotkanka. Wszystko na pewno będzie dobrze, bądźmy dobrej myśli. Moje maleństwo ma już 7 tygodni ;). Duży chłopczyk już, waży 5700. Pozdrawiam Was cieplutko w ten zimny wieczorek!

O, Amelko, ja też się wgryzlam w temat i maszrację! jak ktos sam sie rozlicza nic nie sklada, zadnych oswiadczen, to tylko do zakladu pracy potrzeba:
Zak

reklama
Do góry