reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

No już po chandrze.
Slońce zajrzalo do mnie rano i poleciałam do kuchni bezowa chmure robic. Czyli tak: ółkruchy spód, na to bezowa warstwa ( kladzie sie na surowe ciasto surową bezowa warstwe, posypuje orechami, a jak brak to sezamem), zapieka sie. Druga warstwa ciasto- beza. Piecemy. Studzimy. Przekladamy budyniem zmiksowanym z bitą smietaną. na wierzch polewa. Najlepiej biala, ale jak sie chce.
Pycha. Siostry wpadna dzisiaj do mnie, starsza i mlodsza.
Wczoraj w ramach sprzątanioterapii pomylam zyrandole, mąz sufit w kuchni, zmieniłam zaslony w salonie na wielka, haftowana firanę ecru, co mi tesciowa z kanady pzrywiozla.
Poniewaz wielka, spięłam na środku i zebrałam kokardą .Piekne.
Na obiad mam wczorajszy bigosik, dogotuje kartofle.
Maluch urzęduje.
Piersi jeszcze bola, ale juz mniej, ilez to draństwo będzie sie przepalać?:-)
Słońce i wicher. Średniak poleciał do kolegi. Nie przeszkadza mu.
czytam "Zakochana księzniczkę" meg cabot. W sam raz na chandrę.

reklama
U mnie pachnie swierzo upieczonym chlebem i mufinkami orkiszowymi co je własnie z piekarnika wyjełam. Mniam.
Ide dalej bombki robic.

Jak tam orkiszowe pyszności? HmmmmChyba sie alternatywnymi zbożami zainteresuje. Moja chmura bezowa juz zjedzona. :-) Goście i my, dalismy czadu!
A ja mam ochote cos jeszcze upiec....może wlasnie muffinki? mam duzo papierowych foremek. Tylko nie orkiszowe, normalne.
Alez wicher na dworze! Listopadowy naprawdę!

A propos muffinek...

bbrr2.jpg

Nie upieklam muffinek tylko pizzę domową.
A`raczej teściowa upiekla.;-) Ja pomagałam.
W sobote pewnie zajmujecie sie rodzinkami.
Joasiah, zdaj raport z pierwszych dni z córeczką, napisz cos więcej o porodzie. Cesarka, normalny, ile godzin od pierwszych skurczy do porodu? Zawsze ciekawe takie sprawy. No i czy zdrowa niunia, bez komplikacji ?
Mojemu chyba zeby ida tylne. Jęczy że go boli i pokazuje gdzie.
Poza tym wczoraj nalał wody do czajnika, włączył go i powiedzial, że Atanek jobi dym. Na parę mówi dym. Skubaniec jeden. Az strach, co wymysli jeszcze.
Ziiiimno.
Ale sa kominki na tym zimnym świecie, i capucino orzechowe, i domowa pizza. Przezyjemy.:-)

Wróciliśmy! Cały czas siedziałam w domu z dziećmi, ot mi wyjazd:dry:. Miałam troche odpocząć, a tu masz babo placek top samo co bym w domu sama z dziecmi posiedziała. No, ale gdybym nie pojehcała, to bym dzis superaśnych butów nie kuopiła sobie na zimę. Takie troche oficerskie, ale eleganckie. Zawsze marzyłam o takich butach, ale nie mogłam na siebie znaleźć odpoiednich, wszystkie za wąskie w łydce. Niestety ma się te wymiary:wściekła/y:. A tu prosze pasują i do tego za 99,99zł:-D w Kauflandzie. Tyle mego!

My tez wrocilismy.
Zimno okropne. Dla takiego zmarzlucha jak ja idąca zima to senny koszmar. Całe szczęście, co z całą mocą podkreślam, istnieją wełniane szale, skarpety, kominki i gorąca herbata.
Przede mna stos klasówek, ta dam.
Ale ja Grechuty słucham. Ile razedm dróg przebytych, ile ścieżek przedeptanych...
Grechuta mnie przy samopoczuciu powyżej zera trzyma.
A ja nie mam maniu butów. Musze sobie sprawic, mam zeszloroczne, niezłe jeszcze, ale zdecydowanie odbiegające od trendów. :-)

reklama
Do góry