reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

reklama
Nke miała baba klopotu...znalazła bociana. Moje starsze dziecko z dziadkiem znalazlo na łące wyrzucone z gniazda bocianiątko.
Żywe i w miarę chyba zdrowe. I zaczęła się polka- właśnie czekamy na czlowieka, który przyjedzie zabrać bocianka do warszawy. Bociany są pod ochrona. Karmilismy go przez ostatnie dwie godziny krajanymi robakami i ryba. Na razie zyje i siedzi w miednicy pod lampa, okutany ręcznikami. czekamy. Chlopcy nawet sie modla nad ta miska... ;D
Panie jezu daj żeby bocianek zył.
Zdjęcia bocianka i reszta informacji potem. Trzymajcie kciuki za bociania mamę!

to bocianek ma juz z górki. Pod taka opieka jest mu jak u mamusi. Napewno wypadł z gniazda - za wczesnie chcial świat zwiedzac.

iboc11vk.jpg

boc5qv.jpg

Bocian pojechał do Warszawy.
Ufff....
Co ja przeżyłam- bałam sie, że zdechnie na oczach dzieci...one tak sie zaangazowały...Narobilismy fotek, maciek poniesie do szkoły. jest bohaterem- uratował bociana. Dumny jak paw.
Bocianiątko jadlo non stop i przeraxliwie syczało, gulgotalo...w końcu zmęczyło sie i tylko skrzeczało słabo.
Kroliśmy mu rybe a maciek wpychał w gardlo.
Mój brat cioteczny jest przyrodnikiem, przez kilka lat byl kustoszem muzeum w Białowiezy, więc zadzwoniłam do niego i nagralismy transport jutro do instytutu ptaków, może uratuja, jak nie ma obrazeń wewnetrznych.
Okazuje sie, że bocian jest chroniony, przetrzymywanie ptaka jest bezprawne, trzeba powiadomić weterynarza, wojewodzkiego kogos tam od przyrody...zbadac trzeba, czy nie ma ptasiej grypy...
Lepiej z gniazda nie wypadac, jednym slowem. ;D

Co do ciastek- nie mam siły na przepisy, tylko fotka.
ciastko2mz.jpg

Konwalie tez sa chronione, ale to z ogródka od jednej takiej babci, przy cerkwi. Podarowała teściowej a teściowa mnie.
Dzieki za otuche. Mam nadzieje, że ten bociek wyjdzie na ludzi...znaczy, na bociany. :D

Chwacki morderca zab będzie z niego!! 100 lat Bociankowi!!

Własnie dostałam wiadomosc, ze psinka sie oszczenila i juz mamy nasza sunieczke. Wybralam najbardziej zlota, bo taka tulasna strasznie. ;D ;D ;D. W lipcu do odebrania. Za tydzien pojedziemy, moze pozwola zdjecie zrobic
a tu jest stronka tej hodowli (pare domów dalej my sie budujemy)
http://goldenretriever.net.pl/

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA DZIECKA! ;D

Chyba zamówie u mamy coś dobrego z tej okazji :), a tymczasem lecę do roboty, hehe. Ciężki dzień dzisiaj, próba i dwa koncerty dla dzieciaków. Pa!

gosik ty masz dwa koncerty dla dzieciaków a ja mialam dzis komcert dzieciaka dla mnie :mad: ;D. Od 6 rano plakusiał, w nocy od 1szej co godine pobudka. Nieżle, nieźle....

WSZYSTKIM SZKRABIONKOM, TYM DUZYM I TYM MALUTKIM I TYM W BRZUSZKACH SERDECZNE ŻYCZONKA CIEPŁA MATCZYNYCH RAMION, RADOSCI ODKRYC, KOCHANEJ REKI OSUSZAJACEJ ŁZY
obraz19cn.jpg

reklama
Do góry