reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

reklama
Boze czy Wy wszystkie gotujecie na kostkach??????????????????/ a co z dawnym mieskiem na zupe czy juz odchodzi w zapomnienie?????? ja tradycyjnie na zeberkach, kurczaku czy wolowinie gotuje. Aha sry ze nie ma polskich czcionek ale od kilku dni cos sie zjechalo i nie moge naprawic:( Pozdrawiam

a ja gotuję na żeberkach chociaż cebulową gotowałam na kostkach żeby szybciej było
moja mama gotuje od lat na zeberkach i rosołek na kurczaczku

agak dopiero jak napisałas, to zauwazylam, że bez mieska. Ja zawsze do zupy jakies mięso daję, najczęswciej udko albo skrzydełko kurczaka. Wolowine i wieprzowinę to tylko jak rosoł do kołdunów gotuję. A u kaliny dzis bez mięska, bo przeciez dziś piątek. U mnie dzis tez bez mięska. I Witoń bez mięska.

ha ha, u mnie zawsze bez mięska! :laugh:
Nigdy nie gotuje na kościach, poza: primo rosołkiem na kadubku kurczaka, secundo białym barszczem na kiełbasie.
Co tu takie pustki?
Kiedys to Asiołek pisal, Betti, mania, Minia, Gosik, Agak...

Nie mam z kim sie dobrym nastrojem podzielić.

No to macie wiersz Hulmego;

Z lekkim sercem zszedłem do lasu w dolinie
a była to pora hiacyntów;
i nagle pieknośc, jak wonna tkanina
spadła na mnie.

Secret_Valley_Capricorns_free_fantasy_computerdesktop_wallpaper_1280.jpg

dobra dobra pozawracam Wam glowe. Po pierwsze mam krotkie wlosy (zdjecia jutro pokaze bo dzisiaj nie chce mi sie juz dumac jak to wstawic. po dugie bylam u kosmetyczki (pierwszy raz w zyciu) zrobilam paznokcie, brwi wyskubalam i zrobilam henne (nie wiem jak to sie pisze h czy ch) na rzesy. No i pozbylam sie zarostu pod nosem (oj bolalo) aaaa no i do wlosow pasemka strzelilam. Patryk mnie nie poznal i biedulek plakal. iza stwierdzila ze supel wloski :) mezwi sie nie podoba bo woli dlugie u kobiet wlosy a mamie (mojej) nie podoba sie kolor pasemek( wolałaby czerwone a ja zrobilam slomkowe (moze i ma racje w tej kwestii) Mowiac szczerze sama siebie nie poznaje w lustrze.
No a to wszystko po to żeby jutro dobrze wyglądac (hmmmm nie wstawia tylko l i c) na weselu u znajomych. Aha i powiedzcie ile Waszym zdaniem teraz wklada sie do koperty zeby nie bylo za malo i zeby nie zbiedniec zbytnio :)
Ize zabieramy ze soba jak padnie zawioze do domku a patryk zostaje........ ze swoja prababcia:) moi rodzice bali sie z nim zostac:) wiec zostaje babcia mojego meza.
No nic nachwalilam sie ze ho ho ho wiec ide spac:) Pozdrawiam Was serdecznie.

No no no Agak :) Może Twoja fryzura mnie w końcu zainspiruje do zmiany, bo od kilkunastu lat mam po prostu długie włosy i już :) Czekamy na zdjęcia :) Wesołej zabawy oczywiście !! To ciekawe, że dziadkowie boją się zostać z Patrykiem .... Moi rodzice jak i męża byliby w siódmym niebie jakbym im Martę zostawiła, tylko ja jakoś nie potrafię się z nią na dłużej rozstać :)

Żużak jak tam ? Wszystko dopięte na ostatni guzik ?

Moje dziecko wyglada jak bialoczerwony salceson, na szczęście podobno plamy znikaja po 2 dniach.
Za to wesoły, bez temperatury, ciagle spi...
wypoczywa po tych bezsennych 4 dniach, jak sie wykluwalo paskudztw..Żużaczku, czytałam, że to cos ma 15 dniowy czas inkubacji...może wstrzymamy sie z wasza wizyta, nie chcialabym Witusia zarazić... :)

reklama
kalinko podumamy

Bogucha juz po pierwszej spowiedzi, cały wzruszony. Ja po dekorowaniu kościoła i wyskakiwaniu z kasy (trzeba było zaplacić za imprezke Komunijna). Zaraz zasiadam do megalitycznej gory piersi kurczaczych i będe ja przerabiac na kotleciki. po poludniu pierwsi komunistyczni goscie zajeżdzaja i trzeba będzie nakarmic....
nie wiem, czy się pojawie do poniedziałku.
Trzymajcie kciukasy i prosimy o modlitwe w intencji Boguchy.

Do góry