reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Tak trzymać, tak trzymać. Patryk siądzie, zje, będzie dobrze,
Jonatan wstaje rano z takim optymizmem, że chyba ma to po mnie. 5 trzydzieści co rano! Pól godziny przepałętamy sie w łożku i wstajemy regularnie o szóstej...Dobrze, że ja tak lubię...Lubie te poranki, herbatkę sobie robie, wszyscy spią, jakiś psalm rano, potem dumam nad menu porannym, zupe mleczna gotuję, budzę chlopaków...
Jonatan ma u mnie plusa za ranne wstawanie. Juz spi...za to wcześnie spi...o 20 juz lulu.... :laugh:

...pierwszy ciepły deszcz
na miejskim targowisku…
sprzedawca bazi

reklama
kalina to iton ma identyczny rozklad dnia. Wstaje 6-7 rano ale spac idzie juz 19-20sta.

agak a mocno on ma ta skórke szorstką? Bo Witon ma takie dwa miejsca, wielkosci grosika... na udach

Śliwy w kwiecie.
Moja wiosna
Jest zachwyceniem.

Kobayashi Issa (1763-1827)

To ze strony haiku

http://haiku.glt.pl/

Dobre wiersze na poranek..jestem w połowie do obiadu, rybka usmazona, jeszcze ziemniorki...
Maluch własnie zasnął, mam oddecha. czytam sobie.jak dobrze, jak dobrze..będzie dobrze, Wszystko będzie dobrze.
:)

Cichym scigam Cie lotem.. Kalina :laugh:

Ja własnie moje śniadanko oczyszczające jem. Platki owsiane z jabłuszkiem i cynamonem. Cos takiego mogła bym jesc do końca zycia... uwielbiam płatki owsiane.. takie z glutkiem ugotowane na wodzie, na mleku... na wszystkim...i surowe też

Ja tez Alexa lubię ;)
Płatki owsiane moje chlopaki obowiazkowo co dzien prawie..no najwyżej co dwa dni.
Dobrze byloby popisac, ale już uciekam. mam w kuchni robote a mały akurat spi...no bywaj do jutra. :laugh:

Bezdzietna kobieta
Ile ma czułości
Dla lalek

Żużaczku nóżki ma mocno szorstkie suche plamy w kilku miejscach i to nie małe. Na rączkach po jednej za każdym łokciem. Nie są czerwone tylko suche. Od dzisiaj odstawiam jajka. Najgorsze jest to że Patryk jest strasznie marudny i nie wiem czy to od alergii czy zębów czy może ucho go boli. W nocy znów budzi sie co poł godz lub co godzinkę wstaje o 6 je raz spokojnie a raz sie rzuca. Kupy robi strasznie wodniste ale przynajmniej żółte. Znów w mojej diecie jest coraz mniej rzeczy które mogę jeść, przez ostatnie 3 dni zrzuciłam 1,5 kg ale dużo ćwiczę. Nie wiem już co zrobić z Patrykiem ale ja się robię coraz bardziej nerwowa. Wydawałoby się że daję mu co najlepsze (swoje mleko) a on płacze i płacze nawet sam już nie usypia a do tej pory odkładałam go do łóżeczka włączałam pozytywkę i sam usypiał. Ehhhh może on głodny ale w takim razie dlaczego nie chce butli. Dzisiaj zrobię mu sinlac zobaczę czy mu posmakuje i czy się uspokoi.

Wiecie co dziewczyny.... mam nietypowy problem.... z moją sąsiadką :(
Codziennie słyszę jak wrzeszczy na swoje dzieci, aż mnie ciarki przechodzą :( To nie jest taki krzyk jak czasem być może dziecko wyprowadzi na chwilę z równowagi. Ona z tymi dziećmi tak "rozmawia". To histeryczny wrzask co drugie słowo przeplatany przekleństwem. Żal mi tych dzieciaków, a ta matka to chyba jakaś wariatka. Nie sposób tego słuchać spokojnie uwierzcie mi nie przesadzam :( To nie podniesiony głos tylko wiecznie dziki wrzask i ciągły płacz dzieciaków. Horror jakiś.
I co ja mam robić....? :( Jak na złość jak mąż jest w domu to panuje tam względna cisza, a jak jestem sama to na płacz mi się zbiera jak tego słucham, ale wtedy co ja mogę? Nie zostawię Marty samej ani nie pójdę z nią. Zresztąnie wiem na co stać tą Panią ......
Poradźcie coś bo jeszcze trochę to albo ja zwariuję albo tym dzieciakom coś się nie daj boże stanie :(

Nie wiem co powiedziec minia...Może zajdx do niej w dzień jak wrzask będzie ? Może się zawstydzi, jak powiesz, że świetna akustyka i wszystko słychac, że prosisz o ciszę...ale jak mówisz że stac ja na gorsze...nie wiem. ja mieszkam w domu, sąsiedzi daleko, zreszta, sympatyczne mlode małżeństwo, odwiedzamy się czasami...Może zaskocz ja i na kawę zaproś? Kiedy mała spi..? Może sił jej brak w zyciu, sa takie słabe osoby...taki wrzask to czasem z braku mozności zpanowania nad dziećmi, zyciem,...może mąz ją bije czy straszy, a ona odreagowuje? Nic nie pomogłam ci, nie umiem...spróbuj jakos pogadac, trzymaj sie... ;)

I wszystko stało się jasne. Mamy dolną lewą jedyneczkę która choć mała nieźle capnęła za cycę w czasie karmienia :) przynajmniej wiem dlaczego mój synuś taki marudny ostatnio. Mówiąc szczerze nawet nie pomyślałam że to mogą być zęby bo Izie pierwszy wyszedł jak miała skończone 7 miesięcy. Ciekawa jestem tylko ile czasu jeszcze będę wstawać co pol godz nocą.
No i mam pytanie czy to że po wczorajszej marchewce Patryk zrobił kupę z niedokońca strawioną marchewką to normale czy to znaczy ze jeszcze dla niego za wcześnie? Nie miał po niej kolki wiec nie wiem.
Pozdrawiam

reklama
Agak według mnie to nie jest za wcześnie na marchewkę :) To normalne, że po marchewce kupa jest bardziej pomarańczowa, a po jabłuszku zielonkawa :) A niestrawiona.... Mleko też do końca się nie trawi i są małe grudki no nie? :) Moja niunia aż się trzęsie jak widzi coś pomarańczowego w butli, uwielbia soczek jabłkowy i jabłkowo-marchewkowy :) I nic jej nie jest, a młodsza jest od Patryka :)

Czy ktoś coś wie o mani ?? :D

Do góry