reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

tuska 6+ za pomysł!! Ale nie wiem, czy z maluchami w kawiarni. proponuje spotkanie podzielic na 2 tury ;D. My same w kawiarni a z dzidiolkami to np. w parku? Ja jako "stara" matka baaaaardzo sobie chwale wyjscia bez dzieciaków. ;D ;D ;D ;D ;D ;D

reklama
cos slicznego.... do zadumy

Kolenda zatroskana
W żłobku lezy, na sianie?
Marznie dziecko i ziębnie?
Ach, rzuccie to spiewanie
anielskie i podniebne

Chuchajcie mu w paluszki,
przyniescie mu pieluszki,
otulcie w siano głębiej,
bo się dziecko przeziębi.
.......................................
Niech idą Króle z progu, Matka dziecku da mleka.
Nim dziecko będzie Bogiem,
dajcie mu być człowiekiem.

Tadeusz Borowski

Żużaczku aż mi sie łzy w oczach zakręciły.

A ja dzisiaj miałam noc jak w horrorze od 24.30 do 5.17 nosiłam wyjącego Patryka na rękach. Długo sie zastanawiałam co sie stało nic nowego nie jadłam i tylko jedna rzecz przyszła mi do głowy ale to też jakoś tak za bardzo mnie nie przekonuje - wieczorem nie wypiłam ziółek mlekopędnych a tam są melisa i koper włoski a pije to co wieczor oddkąd mały sie urodził. Czy to możliwe że jego brzuszek sie przyzwyczaił do tych ziół i jak nie dostał ich wczoraj to zastrajkował. Do tej pory nie wiedziałam tak naprawde co to są kolki. Ale to co sie działo dzisiejszej nocy to był dla mnie koniec świata.
Pozdrawiam Was serdecznie. Co do spotkania to jestem bardzo za ale rzeczywiście może w marcu bądź w kwietniu jak już będzie cieplej a Patryk nie bedzie nałogowym ssakiem

ja zapraszam wszystkich do siebie :-) np na grilla z dzieciaczkami jak tylko bedzie ciepło :-)

Żużaczku a odwiedzić nas bardzo prosze ale dopiero za 2 tygodnie bo my w czwartek do Warszawy i dopiero w niedziele wracamy :-) Boguś sie ucieszy bo mamy stol do pimponga !!!!!!

Asiołku bardzo fajny pomysl z grillem mniam mniam ... juz mi sie marzy -mozesz liczyc na to ze na 100% bedziemy :D

a jak sie cuje Twoja Majeczka i jak jej wynik Asiołku ....???

Hej Dziewczyny
Nie bylo mnie kilka dni..i takie zmiany..ledwo znalazlam nasz watek..uffffff:))))))
U nas wciaz po staremu - termin porodu mam na 11.01. a sympotomow - ZADNYCH.
Zadnego, nawet najmniejszego skurczyku, Codzienie jezdzimyna KTG, ale nasza Jula sie nie spieszy,
ma panienka charakterek;)))))

Monika

jeżeli mowa o odwiedzaniu się to nie am chyba lepszego miejsca w okolicy niż mój Augustów, pomyślimy o tym jak będzie ciepło?
możemy tutaj zorganizować jakieś spotkanko, np. majóweczkę?

reklama
Witam po przerwie, ledwie znalazłam, wyrzucili nas normalnie na antypody!
Agak, współczuje kolki, mój powiszczał mi 10 minut i byłam w szoku, że tak ziorać potrafi...z powodu suszonych śliwek, jak wydedukowałam. Potem zrobil co trzeba w pieluchy i była błoga cisza...Nie wiem, czy z powodu odstawienia ziółek można mieć kolkę...Ja mojemu daje espumican w kropelkach i pomaga, a od tygodnia koperek ciagnie ze smoka, bardzo lubi, 50 ml jedna dawka, dwa razy dziennie. Z kupami nie ma problemu...
dzis przypomniało mi sie jak byłam w ciąży i tak sie ucieszyłam, że juz nie jestem! Chuda nie chuda, ale bez brzuszka, nogi wydepilowałam, i paznokcie obciąć można...
Tuska widziałam nowy watek o siedzeniu w domu, idę cos tam napisać, Fajnie jest siedziec w domu, jak się 10 lat pracowało...normalnie odlot. Uwielbiam siedzieć w domu!

Do góry