reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Kochane Mamusie!
Nie wiem, czy jutro dam rade wejsć na BB a w piatek wybywamy do Bielska...
Juz dzis zlożę Wam życzenia

... Maleńka Milość Zbawi Świat, Maleńką Miłość chrońmy z lękiem....
dzis całe Niebo i Ziemia drży
od Tej Miłości Maleńkiej....

Aby Wasze Malenkie Miłosci ktore po raz pierwszy zasiada z Wami do Wigilijnego stołu
były wzorem do nasladowania w bezinteresownym, czystym, niezachwianym uczuciu oddania się drugiemu człowiekowi...
a dla oczekujacych mamuś - niech cud tego co własnie dzieje sie pod Waszymi serduszkami rozpromieni oczy kazdego kogo tylko spotkacie na swojej drodze...
...dla Gosik.... by kazdy dzien z perełlką którą nosisz był dla Ciebie krokiem do spelnienia największego szczęscia....

a na Nowy Rok ziszczenia wszelkich postanowień i zamysłów...
parasola gdy deszcz, chusteczki gdy łzy...
aby radością zawsze było się z kim dzielić
a w smutku by zawsze miał kto pocieszyć....

Tego Wam życzymy z całego serca
Agnieszka i Tomasz Babulewicz z dziećmi​

zmianarozmiaruobek1fg.jpg

reklama
Gosik nie chodzilo mi o takie pozytywne myslenie w zaparte, mysle ze rozumiesz...Chodzi o to, ze zycie ma sens i ten sens jest w radosciach i w smutkach i ze wszystko idzie ku dobremu, choc moze dziwnymi czasami drogami...Wiesz moja rodzina malo mnie nie oskalpowala, gdy dowiedziala sie, ze jestem w ciazy rok temu w lutym...dlatego, ze druga ciaza o malo mnie nie wyprawila na tamten swiat...ale ja chcialam miec trzecie dziecko, liczylam na dziewczynke po dwoch chlopakach, ale przybyl trzeci chlopak...No i ta reakcja rodziny, szczegolnie starszej siostry ( mam 2 siostry, starsza jest polonistka w 3 ogolniaku , ma jedno dziecko)jak ty sie odwazasz na cos takiego, zwariowalas, czy co?
Ale ja wierzylam ze sie uda, bo wierzylam ze Bog chce mi dac to dziecko. Dlatego nazwalam go Jonatan, po hebrajsku znaczy to Bog go dal.

Trzymaj sie Gosik i wszystkie dziewczyny sie trzymajcie...

wiece1sl.gif

Dziewczyny wszystkiego najlepszego - pogody ducha - pociechy z maluchow- cieplej i rodzionnej atmosfery przy stole - spelnienia marzen i pieknych prezetow - usmiechu na twarzy i wszystkiego tego czego sobie zapragniecie a czego nie dodalam 

Przy wigilijnym stole łamiąc opłatek święty, wspomnijcie, że dzień ten
radosny w miłości jest poczęty. Że jak mówi wam wszystkim dawne,
odwieczne orędzie z pierwszą na niebie gwiazdką Bóg w Waszym domu
zasiądzie

choinka1xr.gif

czego z calego serca Życzą Wam Marta i Ewunia oraz mąż Mariusz

DZIEWCZYNY
Z OKAZJI KATOLICKICH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA ŻYCZE WAM DUŻO, DUŻO ZDRÓWKA,
WASZYM MĘZOM, WASZYM DZIECIOM I WASZYM ROSNĄCYM BRZUSZKOM ŻYCZĘ TEGO SAMEGO.
NIECH W TE ŚWIĘTA ZMARTWIENIA I KŁOPOTY ODEJDĄ W ZAPOMNIENIE,
A WASZE CUDNE DZIECIACZKI POCZUJĄ MAGIĘ SWIĄT I HOJNOŚĆ MIKOŁAJA
ŻYCZĄ ASIA, MĄŻ KRZYSZTOF I SYNEK MATWIEJ

Jest cicho i ciepło.
Świerk przybrany w słodkości płonie.
Na szczycie cherubin fruwa.
A w oknach dzikie pelargonie...
Blask świeczek złotem zasnuwa,
a z kąta, z ust ojca płynie kolęda na okarynie:

Lulajże Jezuniu...

Aby Święta Bożego Narodzenia były Bliskością i Spokojem, a Nowy Rok - Dobrym Czasem.

życzy Marta wraz z królewną w brzuszku :)

quaint2.gif

reklama
Cześć dziewczyny!
a ja w prezencie dostałam właśnie dzisiaj pierwsze zdjęcia USG mojego dzieciątka, to jest niesamowite! takie maleństwo a już się rusza! ojciec dziecka będący przy badaniu miał szklane oczka..... to nasze pierwsze dziecko i bardzo się cieszymy.
Życzę Wam takiej radości jaka mnie spotkała, żeby się Wam wszystko pomyślnie układało a Wasze pociechy rosły zdrowo!
Wesołych Świąt!!

Do góry