reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

żużaczek wrócił ;)

Minia, odnosnie gronkowca - zalezy gdzie sie umiejscowi. bogucha miał w przewodzie pokarmowym i objawiało sie to jak zatrucie: silne bole brzuszka, kupki prawie z samego sluzu i z krwią. Ale gronkowiec moze byc tez w uchu, oku, gardle i wtedy wyglada to jak ostry stan zapalny danego narzadu. Jak takie zapalenia powtarzaja sie czesto, to robi sie wymaz na obecnośc gronkowca - z kupki tez i jest jasnośc.

reklama
Betti nie zacichła ;) . Czasem zaglądam do Was, chociaż częściej na kwietniówkach udzielam się. No cóż trochę problemów mam, na szczęście nie z dziećmi. Ale mam nadzieję, że będzie dobrze.

A to zdjęcia naszego domku:

zmianarozmiaru051203328au.jpg

zmianarozmiaru051203262ud.jpg

i moi starsi faceci na rusztowaniu
zmianarozmiaru051203201gi.jpg

ewan ten domek wyrósl tak od maja... jak widzisz całkiem szybko nam idzie :laugh:
Asiołku juz się nie moge doczekac przeprowadzki... strasznie ciasno mi w tym mieszkaniu. Chciała ym już miec tak luksusowo jak TY ;D
Teraz kupujemy okna, moze do świat wstawią??

Mikołajkowe zyczonka dla Waszych maluszków!!

Zuzaczku ja tez rano wstaje i siadam do pisan ia. Dom prawdziwie domowy ;) i czyzbym widziala dachowke? No no. ;D My z Jonatanem urzedujemy na calego wczoraj pieklismy drozdzowe pierozki z pieczarkami kapusta, dzis w planie makowiec. Chlopak zdrowy jak rydz dzieki Bogu, ani sladu wczesniactwa. W nocy spi dlugo ale w dzien okresy czuwania ladnie sie wydluzaja- daje sie z nim juz pogadac, patrzy na grajace zabawki i zaczyna usmiechac, gaworzac z lekka. Wazy 5200 i w najmniejsze spioszki nie wchodzi zupelnie, pieluszki tez zwiekszylam.Kilka fotek do posmiania sie:
nowy9jk.jpg

nowy12hr.jpg

nowy37jq.jpg

Kalina - sliczny synek i wyglada na zdrowego chlopczyka - chlop jak chwat ....

a i pucki ma przesliczne jak moja wunia jak sie tylko urodzila

na tych linkach sa zdjecia ewy i moje ze szpitala - nie pamietam czy je wam podawalam ... tylkoze niektore fotki sa w dosc duzym formacie i moga sie wolno ladowac

- www.karpik.w.tkb.pl/niunka
-www.karpik.w.tkb.pl/ewa
- www.karpik.w.tkb.pl/ewunia

ale teraz jest taka szczuplutka .... ehhh - juz od dzis daje jej zupki - ziemniaczek z marcheweczka ... do tego je kaszke 3 razy dziennie ... kaszka z malinami i jablkami ... a do tego soki z marchwi ... 10 lyzeczek jest juz na koncie wiec juz niedlugo bedzie pic je z buteleczki .... jupi ... no i mam deserek z marchwi i tak sie zastanawiam czy dac go ewie - czy nie zaszkodzi ??? jak myslicie i powiedzcie bo ja sama bez lekarza rozszerzam diete - bo mamy troche sprzeczne zdania i nie chce mi sie klocici - a skoro rozszerzam jej diete i nic si enie dzieje widac - mam racje ... zreszta matki maja instynkt i nie skrzywdza dziecka i wiedza co dla niego najlepsze ...

pozdrawiam

ŻUŻACZKU-JEŻELI DOMEK OD MAJA TAK URÓSŁ TO FAKTYCZNIE SZYBCIUTKO. Niestety to wykończeniówka pochłania najwięcej czasu i pieniędzy-ale aby wejść pod dach a reszta sama jakoś wyjdzie.
Dopiero jestem w 10-tym m-cu i jak na razie wymiotów nie widać tylko nudności. Oglądałam na forum brzuszki-niektóre dziewczynki to płaskie jak deski do 15-go m-ca :) a ja mam brzuszyszko jak w czwartym-piątym m-cu, Wy też miałyście większe czy malutkie do późnych m-cy?
Nie martwcie się chorymi dzieciaczkami-napewno będzie wszystko ok, trzymam kciuki!

reklama
Do góry