reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

reklama
Cześć wszystkim. My po badaniach psychoruchowych, wszystko świetnie, odruchy w normie, waga 5180, czyli mała kluseczka. Ja też byłam u lenczewskiego, pociążowe sprawy w porządku poza cisnieniem- nadal mam nadciśnienie, czyli muszę sie leczyć :(
Napiszę więcej jak będę miała czas. Pozdrowionka.

Minia ja sie umówiłam jak Patryk miał tydzień. Badania robi sie pomiędzy 4-6 tyg życia. Trzeba mieć skierowanie od lekarza rodzinnego. Jeśli pojdziesz państwowo przygotuj sie psychicznie ze powiedzą Ci że trzeba pieluchować podwójnie albo zakładać szelki od razu. A już napewno nie idź na Wołodyjowskiego bo tam skrzywiony lekarz przyjmuje. U niego wszystkie dzieci są chore. Ja postanowiłam przez miesiąc sie dostosować do jego wskazówek ale jeśli po tym czasie nie bedzie poprawy i każe mi Małego wsadzać w szelki to najpierw pojde prywatnie na Zamenhoffa bo z tego co sie orientuje to niepotrzebnie założone szelki robią dużo szkody.

W sprawie infacolu - odstawiłam go. Nie wiem jak teraz bedzie z kolkami ale nierobienie kupy przez Małego mnie niepokoiło.

Czy zielona kupa ale nie śluzowata to objaw alergii?

Aha no i mam jeden problem. Strasznie mi sie chce słodyczy jak karmie piersia. Musze zaczac sie powstrzymywac bo zamiast schudnac utyje. A z kolei jak dłużej nie jem słodyczy to mam potworny ból głowy. Nie wiem co to za zależność ale tak jest,
Pozdrawiam

Dzięki Agak :) Przynajmniej wiem że na Wołodyjowskiego nie ma co się wybierać :) Pewnie pójdziemy prywatnie od razu a co tam 60 nie majatek :)

Nie wiecie dlaczego Betti tak zacichła?

Żużaczku wracaj !! :)

czesc dziewczyny

Agak - a czym karmisz dziecko ??? piersia czy sztucznie ???

jesli piersia to moze zjadlas cos nie tak i teraz maly robi na zielono ... ale jesli nie ma sluzu to nie masz co sie denerowac ....

a jelsi karmisz sztucznie to praktycznie normalne - sztuczne mleko powoduje zielone kupy ale to nie jest nic zlego - poprstu zwiazki zawarte w sztucznym mleku szybciej sie utleniaja ,,,, zreszta jak nawet malych zrobi ci kupke na mleku z piersi i bedzie ona zolta to zajrzyj do pieluszki za jakies 1,5 godziny i tez kupa sie utleni na zielono ...

a co do bioderek to ja robilam w DSK - klijent tez jakis skrzywiony bo kazal mi ewie pieluchowac ale nie w nad miarze ... wiec nie bardzo rozumilam jejgo zalecen ... a ja na to fige wywalilam i wogole nie zakladalm jej pieluchy i pozniej jak poszlam to facet no slicznie slicznie bioderka miodzio juz sie wiecej nie widzimy droga pani .... i pyta sie czy piluchowalam - powiedzialm ze nie - a lekarz no i widzi pani matka wiec co dla dziecka najlepsze - ale byl mily i taki smieszny wiec zyskala moja sympatie ... ale i tak uwazam ze pieluchowanie to niezbyt dobry pomysl no chyba ze za drugim razem wyjdzie ze panewki nie weszlu w miednice to inna sprawa.
nie bede was straszyc co do bioderek ale mojej kolezanki corcia tak zostala pieluchowana i na szelkach byla 6 miesiecy pozniej na takich pretach miala nozki a teraz musi miec przez to operacje i pomomo ze 15 miesiecy nie umie ani chodzic ani nawet raczkowac ... a jak poszla prywtanie i pokazala wczesniejsze usg bioderek to lekarz powiedzial ze moze juz sparawe do sadu kierowac ... o okaleczenie dziecka ... poprostu sa lekarze psychopaci i traktuja dzieci hurtowo ... no coz ale i tak dziecko jest w tym najbardziej poszkodowane ....
bryyyyrrryyy :mad: :mad: :mad:

a no musze sie pochwalic - moja ewa mowi ma ma , ba ba i laczy te dwie sylaby i wychodzi 2 w 1 czyli ba ma

tacza sie o 360 stopni - spiewa - buja sie sama w foteliku .... ciaga nozki do buzki umie siedziec z poparciem i slicznie przez kilka sekund podpiera sie nozkami na stojaka .,... a i podnosi wysoko pupke jak lezy na brzuszku - pomaga sobie kolankami i wychodzi wtedy takie mini pelzanie ;D

co do zielonych kup to nie sa niczym nadzwyczajnym - jeżeli nei ma w nich sluzu ani krwi to sa calkiem normalne - każda kupka na wietrze zielenieje a jeżeli dziecko ma gazy to robi zielone kupki.

reklama
Martuśka ja polecam hurtownię Bambino na Handlowej 7. Ceny atrakcyjniejsze niż w Fartlandii (sprawdziłam).  Wybór ogromniasty :) A i kartę stałego klienta od razu dostaniesz :) Oprócz łóżeczek i wózków jest tam sto tysięcy innych potrzebnych rzeczy :)

Pozdrawiam kolejną Martę :):):)

Do góry