reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

reklama
img02844db.jpg

img02887rz.jpg

Czesc dziewczyny. Tuska ja cie dobrze rozumiem, sama cieszylam sie jak dziecko po wprowadzeniu do nowego domu. Wczesniej 3 lata wynajmowalismy i 3 lata z tesciami- ale swoj domek jest najcudowniejszy. teraz tylko chodze i szukam jakis prezentow dla domu- moja ciotka mnie nauczyla, zeby z kazdej podrozy przywozic prezenty dla dzieci, prezent dla meza i pezent dla domu. na swieta chce dla domu kupic nowe zaslony do salonu.

;D
Jonatanek coraz grubszy , co nie? Ale ja mam mleko jak mors, kilo mu przybywa co 3 tygodnie. Nie martwie sie bo poprzednio chlopcy tez byli grubasami a jak zaczeli chodzic wyrosli na super chlopakow, slicznych i zgrabnych jak tata.
Pozdrawiam wymeczone mamuski i zycze wesolego sprzatania przed swietami. Ja juz zaczelam od papierow w komodzie. ;)

No to już jestem mądrzejsza:) A więc najważniejsze że Patryk rośnie jak na drożdżach w przeciągu 2 tygodni przybrał 650 g pani doktor nie wierzy że go niczym nie dokarmiam :) Mówiąc szczerze widziałam w głowie zupełnie inny scenariusz gdyż ostatnio Mały je przez 5 min i na tym koniec. To że rzucał sie przy cycy znaczyło że sie już najadł a miał ochotę pociumkać ale bez mleczka. Smoczek więc załatwił cały problem.
Poranny zatkany nosek (naprawde bardzo mocno zapchany aż bidulek oddychac nie moze jest tak jak powiedział Żużaczek spowodowany wysuszoną śluzówką. Musimy kupic nawilżacz powietrza (tu uśmiech w waszym kierunku - może jakiś poleciłybyście ale zależy mi na takim co jonizuje powietrze)
No ale i mamy jeden mały problem - Mały ma pleśniawki. Nie mam pojęcia skąd to się wzięło. Zawsze uważałam się za czystą dziewuche. I teraz powiedzcie jak sie tego pozbyć i jak postępować zeby sie więcej nie pojawiły.
No więc z lekkim sercen mogę iść dzisiaj spać.
Aha Tuśka bardzo się cieszę Waszym szcześciem. Wiem co to znaczy mieszać na swoim i to większym ponieważ od roku mieszkamy w swoim mieszkaniu:)

pozdrawiam serdecznie

agak my mamy nawilazcz BONECO ultradźwiękowy 7133 , pracuje niemal bezszmerowo. Polecam go, jest extra. My najpierw kupilismy ultradźwiekowy Bionair ale on był tylko z zimnym powietrzem - nie sprawdza sie przy malej dzidzi, bo bardzo oziębia powietrze. Teraz ten pracuje u Boguchy w pokoju a my mamy taki z ciepła parą. Od razu ci powiem, że w białymstoku dobrego nawilzacza nie kupisz - jest sezon i wszystkie wykupione. Sa jeszcze w euro AGD ale tam nie kupuj, bo wciskaja kit - nam chcieli sprzedac zdekompletowany wmawiajac, ze filtr jest oddzielnie sprzedawany!!
My zamówilismy przez internet. Podaje Ci adres tego sklepu - tanio i szybko. Solidni ludzie.
http://www.balter.pl/sklep,786,16680450,26588159690528,02,,pl-pln,4979,7083-12-0.html

Witek tez ostatnio je po 5-8 minut ale rosnie zdrowo (wazy 7,5kg), debilowaty lekarz niemal wydarł się na mnie, ze go dokarmiam. :mad:

Na plesniawki niezawodny sposób - posmarowac sutek aftinem przed karmieniem.

żyżaczku dla moje malej aftin nie pomogl ja smarowalam i sudek i jej buziulke - nic nie pomoglo .... wypisane byly dla niej tabletki - bardzo silne dawalm jej tylko co 2 dni i w sumie wystarczyly tylko dwie dawki .... nie pamietam nazwy tego leku.

WSTAWAC SPIOCHY

Kalina - super masz synka - ja bym wszytsko oddala zeby moja EWA byla takim slicznym grubaskiem - ona raczej jest drobniutka - ale nie za chuda taka w sam raz mala laska :)

Agak- tak zupelne inne zycie jest na wiekszym mieszkaniu - tamto poprzednie to tato kupil mi jak poszlam na studia - ale teraz jak sie powiekszyla rodzina to bylo nam zaciasno - poza tym tamto mieszkanie bylo w starym budownictwie (rok budowy 1966) i mieszkali tam sami starsi ludzie i duzo meneli - wiec po pierwsze nie srodowisko dla moej malej coreczki do normalnego rozwijania sie ... po drugie duzo BRUDASOW - po trzecie nienormalny system administracji wiec wzielismy kase do kupy i dupa w troki i mieszkamy w normalnym bloku gdzie jest duzo malzenstw z malym dzieciakami i normlna administracja i czysto przyjemnie az zyc sie chce .....

ale jestem happy :D

ciekawe kiedy minie mi euforia .... :)

co do sprztania to my mamy nie wiele bo jak sie wprowadzalismy to wiele porobilam od reki ... no ale standartowo trzepanie dywanow mycie okien i odkurzanie podlog i scian ... a co jeszcze to narazie nie wiem - ale zaczne jakos z tydzien przed swietami .... bo to nie wiele pracy jest :)

Byliśmy na USG w CZD - to nie jest nerka.... ale nie ma pewnosci co to jest ... może to być zdwojone jelito, które też trzeba bedzie operowac jeżeli to sie potwierdzi. Także mamy zgryz ....

asiolku nie jestem za bardzo w temacie -wiem ze masz chora corcie - trzymajcie sie kobietki ... bardzo mi przykro ze twoj skarb choruje mam nadzieje ze bedzie wszytsko dobrze ... a jesli operacja ma jej pomoc to jest jakies wyjscie

trzymaj sie Asiolku - pomodle sie za Twojego SKARBA

sama wiem jak dziecko choruje a rodzic czuje sie bezsilny - tyo najgorsze uczucie pod sloncem - jeszcze raz trzymajcie sie :) wielka buzka dla was

Tuśka dzieki wielkie i serdeczne....
Ponieważ Twoja Córcia miała problemy z refluksem może masz namiary na dobrego gastrologa? Tylko to musi być naprawde dobry gastrolog....

reklama
Do góry