reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

ewuśka29 nie ma co narzekać. Ważne aby czuć się młodo duchem. Ja tak się czuję choć mam skończone 31 lat. Mam wrażenie że czas dla mnie staną w miejscu, tylo dziecko strasznie szybko rośnie.
A co do spacerków to my bez wózka od jesieni bo Paulinka nie lubi. Chodzimy nóżkami w tempie żółwia.

reklama
Kobietki, tworzę wątek o spotkaniu w realu, ale takiego organizowanego przez bb i podobno będzie się różnić od tych naszych, bo to nie my ustalamy miejsce i czas... zaraz będziecie mogły sobie o tym poczytać ;)

Ewuśka, w razie gdybym zapomniała: Wszystkiego najlepszego!Ważne na ile się czujesz, a nie wiek biologiczny :)

Natalunia no niestety teraz już będzie tylko coraz bardziej ruchliwa znaczy dobrze się rozwija grunt że nic się nie stało:no::tak:
Ja też dziś byłam w galerii antoniuk oj ale ludu było że hoho ale w końcu rossman blisko jupi:-D
ciuchy z pepco tez chwalę synek ma koszulki i tyle razy prane a wyglądają jak prane może z raz czy dwa więc super:tak:
a tak w ogóle musze gdzieś do fryzjera ale nie wiem gdzie:baffled:
my dziś urodzinowo -tortowo zdjęcie w załączniku mężyk robił na szybkości bo do pracy po 15 wyszedł.
a poza tym to nie wiem zapomniałam co miałam jeszcze napisać:baffled::cool:

Aneczka, najważniejsze że jest ok. Od dzisiaj nie ma spania z nami i Zu śpi w łóżeczku. Nie będzie już nam tak "wygodnie", ale najważniejsze bezpieczeństwo dziecka. Dzisiaj np położyłam ją na macie i poszłam do WC, wracam, a ona na brzuszku :szok:
Sliczny torcik :tak:

Natalunia no niestety teraz już będzie tylko coraz bardziej ruchliwa znaczy dobrze się rozwija grunt że nic się nie stało:no::tak:
Ja też dziś byłam w galerii antoniuk oj ale ludu było że hoho ale w końcu rossman blisko jupi:-D
ciuchy z pepco tez chwalę synek ma koszulki i tyle razy prane a wyglądają jak prane może z raz czy dwa więc super:tak:
a tak w ogóle musze gdzieś do fryzjera ale nie wiem gdzie:baffled:
my dziś urodzinowo -tortowo zdjęcie w załączniku mężyk robił na szybkości bo do pracy po 15 wyszedł.
a poza tym to nie wiem zapomniałam co miałam jeszcze napisać:baffled::cool:

tez bylam w galerii i tez ciesze sie ze Rossman blisko !! :)))))) a co do fryzjera to moge ci polecic na murku na dole kolo pasmanterii fryjerke bodjaze Ewe... blondynkę szczupla teraz do 17 otwarte no i dzis bylam sie zapisac to popołudnia ma zajete przez tydzien !! :) a zawsze ladnie mnei scina i temu nie ide nigdzie choc od wakacji nie bylam u fryzjera :) czekam az dopasujemy sie do siebie hehe :)

dzien dobry!
Natalunia- jak przeczytałam o Zuzi to mnie zmroziło...dobrze ze jest dobrze! No i gratuluję podejcia do męża! Tak tzrymać!

A faktycznie,że filonka milczy....pewnie już maleństwem się zajmuje i nie ma czasu na nic....

No a do mnie panie z poradni dzwoniły czemu dziecka nie szczepię:confused: czy chore czy coś... i na siłę datę wizyty chciały umowic... aj

Też Oli nie szczepisz? Trzeba podpisać takie pisemko u nich i nie będą Cię męczyć. Jak będą zastraszać i namawiać, to nie daj się, bo najważniejsze jest zdrowie dziecka. Moja Zuzia szybciej się rozwija niż np koleżanki Madzia, ktora ma 5 miesięcy. Zuzia siedzi podparta, przewraca się na boczki i z boczków na brzuszek, jak powiedziałam ostatnio na bilansie, że mała podnosi się do siadania i nie chce leżeć, to nakrzyczała na mnie, że dorosłego z dziecka chce robić. A wiem że w 4 miesiacu to przecież normalne.

Ania, ja chodzę na bilanse z Zuzią zamiast szczepień. Zważą, zmierzą i sprawdzą czy wszystko ok. Także idź, złóż pisemko i będziesz miała ich z glowy.

A co do Zuzi, to śpi teraz w swoim łóżeczku i w swoim pokoiku. i problem z jej spaniem, bardziej leżał we mnie niż w niej, bo było mi wygodniej ją karmić i miałam ja pod ręką jak wypadl jej smoczek... Matko, jaki egoizm przeze mnie przemawiał i całe szczęście, ze nic jej się nie stalo, bo bym chyba sobie tego do konca życia nie wybaczyła.

Też Oli nie szczepisz? Trzeba podpisać takie pisemko u nich i nie będą Cię męczyć. Jak będą zastraszać i namawiać, to nie daj się, bo najważniejsze jest zdrowie dziecka. Moja Zuzia szybciej się rozwija niż np koleżanki Madzia, ktora ma 5 miesięcy. Zuzia siedzi podparta, przewraca się na boczki i z boczków na brzuszek, jak powiedziałam ostatnio na bilansie, że mała podnosi się do siadania i nie chce leżeć, to nakrzyczała na mnie, że dorosłego z dziecka chce robić. A wiem że w 4 miesiacu to przecież normalne.

Ania, ja chodzę na bilanse z Zuzią zamiast szczepień. Zważą, zmierzą i sprawdzą czy wszystko ok. Także idź, złóż pisemko i będziesz miała ich z glowy.

A co do Zuzi, to śpi teraz w swoim łóżeczku i w swoim pokoiku. i problem z jej spaniem, bardziej leżał we mnie niż w niej, bo było mi wygodniej ją karmić i miałam ja pod ręką jak wypadl jej smoczek... Matko, jaki egoizm przeze mnie przemawiał i całe szczęście, ze nic jej się nie stalo, bo bym chyba sobie tego do konca życia nie wybaczyła.

No też nie chcę szczepić, myślałam tylko o tężcu ale to wtedy , kiedy Ola skończy pół roczku... Będę dzwonić i się umawiać na następny tydzień na wizytę i zobaczymy jak na mnie naskoczą :) a najlepsze było to ,że mowię iż Ola ma bardzo śłuzowate kupki spowodowane silną alergią pokarmową i że przyjdę jak mi to się wszystko trochę ustabilizuje i że wiem że w takim stanie dzieci szczepić nie wolno( tak mi pani pediatra prywatnie mówiła)- a pielęgniarka środowiskowa- że absolutnie to niczemu nie szkodzi,że przeciez to nie szczepienie doustnie podane :))) no powaliła mnie, że domięśniowo nie groźne jest dla dziecka :)
No to faktycznie Twoja Zu silna bestia- moja się jeszcze nie przewraca na boki za bardzo a o brzuszku nie wspomnę:)No ale tydzień róznicy jest , nie :)
Natalnia- dobrze że się dobrze skończyło i nie martw się już :))

reklama
Do góry