reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Krysiu, a pisząc "sylabuje" to masz na myśli, że czyta? To moja Zosia sto lat za murzynami, hehehe, tylko po drabinkach śmiga jak małpka:rofl2: Chyba masz genialne dziecko;-) Nie sądzę, żeby miała zapomnieć to co już umie.

reklama
Jestem mamą trzech urwipołciów, Gosik, i smiganie po drabinkach jest jak najbardziej na miejscu, ho ho.
Ale fajnie przypomniec sobie twoja małpkę taka malutką, nawet na zdjęciach...teraz to moze sobie najwyżej z chusty namiocik zrobic, he he.
Minia, napisz coś zlośliwego, najlepiej pod moim adresem...brak mi łyżki dziegciu w oceanie miodu. :-)
raport mojego wiosennego dnia- urocze kopanie pod bzami, w celu wydarcia darni i podsypania biedakom nawozu.
teraz zmyłam podłogi, siadłam do laptopa az wyschna a potem do kolacji, czytania najstarszej prawnuczki Chmielewskiej i w ogole błogo....Kocham maj.
Nawet zachmuzrony, pastelowy, japońsko-haikowy...

Gosik pisząc sylabuje miałam na myśli sylabuje tzn jak mowie jej przesylabuj słowo parasol to ona mowi pa-ra-sol i tak z każdym wyrazem wie gdzie sie kończy sylaba nagrywam sobie na kamere to kiedys bedzie miala co ogladac . A co do czytania to zna wszystkie literki ale gdzies tam czytałam ze dziecko jest w stanie polaczyc literki w slowo ok 2,5 roku . Wiki odczytuje proste wyrazy i jak czasami mnie pyta co jest napisane to pozniej pamieta i jak znowu zobaczy ten wyraz to zadowolona mowi ''tu jest napisane ....''.
Ale ja mam inny problem ona strasznie sie boi obcych ludzi i małych dzieci zabieram ją jak najczesciej do roznych miejsc gdzie są dzieci ale na razie marne efekty chyba jej przejdzie moze to taki okres.

Musze się czymś pochwalić:-)dzisiaj Wiki pobiła rekord obsikała 6 par majtek i spodni i biega krzycząc'' obsikałaś majtki'':-Dmam nadzieje że jutro jej przejdzie bo do tej pory było całkiem dobrze.

Ika 07 byłam u pani Marzeny na rehabilitacji...
Wydaje sie być kompetentna i po wizycie mam wrażenie że jesteśmy w dobrych rekach :)

A tak wogóle to powinnam sie przedstawić. Mam na imie Aneta i jestem mamą 4 miesięcznej Laury :)

cześć wam jestem tutaj nowa ale mieszkałam w białymstoku i mam nadziję niedługo tam wrócić.
Kalina przepraszam ale czy można się gdzieś koło ciebie wporwadzić bo my chyba mamy jakiś zupełnie inny maj. aż sprawdzałam daty po przeczytaniu twojego posta!?
a co do czytania i darbinek to moja Laura ma dwa latka i dwa tygodnie i czyta typu: vhgfhjrtfughbhg. Za to drabinki, dołki, górki i inne przeszkody......dobrze że drzewa z wysokimi pniami w okolicach

Hej Liwazi, witaj Anetka_9! Rozgośćcie się:happy:
Krysia, a w czym to się przejawia, że Wiki się boi dorosłych i małych dzieci? Płacze, ucieka? Może to będzie typ introwertycznej intelektualistki;-) Zośka naogół jest odważna, a jak jest onieśmielona to kompletnie ignoruje osobnika. Jest trochę zazdrosna o inne dzieci, ale robi postępy. Ostatnio w piaskownicy podarowała chłopczykowi balonik, zupełnie z własnej inicjatywy, podeszła i wyciągnęła do niego rękę z balonikiem. Byłam w szoku:-), do tej pory raczej zabierała zabawki. Urocze to było:tak:
U mnie maj trochę chłodny, ale piękny jak zawsze. Grzebię w ziemi jak tylko mam sposobność:happy: Śpijcie dobrze!

Gosik typ to bedzie z niej na pewno tylko nie wiem jaki jeszcze. Przykład strachu Wiki przed panem na poczcie cytuje'' Pan , taki pan taki pan pan z wąszami boje pana mamusia mnie obroni obroni i czasem płacze a czasem chowa mi sie za plecy.Chociaż ten pan nawet na nia nie patrzy i boi sie dziadkow jednego bo wg niej warcze czyt kaszle i ma duze buty a drugi ma siwe rece nie wiem co to oznacza, zwiewa na widok dziadkow gdzie pieprz rosnie toleruje babcie. Pewnie to moja wina bo ja jestem z nia na okrągło i odkad sie urodzila nikt jeszcze jej nie pilnował a co do dzieci to musi sie oswoic np na placu zabaw najpierw obserwuje a potem i tak raczej z daleka.

nie wiem czego nie wiesz. mieszkałam w Białymstoku musiałam się tymczasowo wyprowadzic i mam nadzieje kiedys wrócić, a chyba na poprzedniej stronie nasza koleżanka tak pieknie opowiadała o maju że się aż rozmarzyłam. czy jeszcze coś?

reklama
Do góry