reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Nigdy nawet nie słyszałam o takiej chuście na kółkach. Cóż to za cudo?:happy: Jeśli kupiliście to w sklepie to tam zapytajcie, jeśli przez internet to gorzej.:baffled:
Może Mania ma jakieś patenty na spacery z dwójką takich małych dzieci?:happy:
Powodzenia życzę!
Ja z wiosny też korzystam pełną parą:rofl2:
Magdalenka, przez tą czuprynę to twoja mała wygląda jak całkiem dorosły niemowlak;-):-D

reklama
Tak jak myślałam chusta na kółkach to normalna chusta do noszenia dzieci tylko tak napisane na '' kólkach''. Ja takiej nie używałam dla jednego dziecka wystarczył mi wózek rzeczywiscie z dwojka maluchow cieżko na spacerze. Warto pojsc do sklepu gdzie sprzedaja takie chusty i poprosic aby ktos wyjasnił jak prawidlowo nosic niemowlę.

AAAAAAA, to jest chusta na kółkach???:szok: A dlaczego na kółkach? ;-)
Gosik, jako takiego patentu na spacery z małą dwójką nie mam. Dopiero niedawno zaczęłam wychodzić z dwójką sama, wcześniej to tylko z pomocą M. On schodził z Mikołajem a ja z Olkiem. Teraz Olka wsadzam do nosidełka, aMikołaj ładnie juz sam schodzi i wchodzi po schodach, oczywiście trzymam go za rączkę. A jak wybieramy się na dłuższy spacer, to mamy inny patent (patrz zdjęcie poniżej:-D)

Załączniki

• DSCN06050032.JPG
    DSCN06050032.JPG
    147,8 KB · Wyświetleń: 46
  • DSCN06060033.JPG
    DSCN06060033.JPG
    147,9 KB · Wyświetleń: 47
Jeszcze chciałam sie pochwalić Wiki zadziwia mnie codziennie jakis czas temu mowila wiersz o slowiku spiewala piosenki ale przez ostatni tydzien to normalnie jestem w szoku to moze wymienię wiersz: Kaczka dziwaczka , Na straganie ,Stół, Murzynek Bambo, Zaba , Złotowłosa i trzy misie , Elinka pewnie jeszcze o którymś zapomniałam a wczoraj z rana zaczeła sylabować i nie tylko dwusylabowe ale np. parapet odkurzacz chusteczka co to taki etap czy ona to później zapomni? Ale sie nachwaliłam.
W przyszłym tygodniu idziemy na bilans dwulatka czy szczepilyście swoje dzieci przeciw pneumokokom??

Hihihi...a ja myślałam , ze ona ma kółka pod spodem i tak jeździ sobie, jak się na durch trzyma, a dziecię zwisa w środku..kółko w roli czegos tam do pzrewlekania, jasne.
Nie nosiłam w takiej, ale mnóstwo widziałam kobiet plemiennych z takim brzemieniem, więc jakoś sobie naród radzi....Wy też poradzicie, ech.
Moje wierszyków nie mówi, to znaczy owszem, końcówki.Ja zaczynam: nad rzeczka opodal krzzaczka mieszkała kaczka dzi.......a mały dokańcza: ...waczka!
I tak sobie gadamy.:-)
Narczyzy pachną z bukietu,,...ide piec i dusic piersi kurczaka w majeranku. Majeranek swój, piersi, jak wspominałam, kurczaka. Hej!

reklama
Ja nosiłam Zośkę w chuście w domu, bo z tej mojej ciężko się wyplątać i jak małej sie znudziło siedzenie w chuście na podwórku to było problematyczne (a szybko jej się nudziło:baffled:), bo nie rozplątawszy szmaty trudno było wyjąć dziecko.
Ja ją układałam raczej pionowo, ale juz trzymała główkę. A wyglądało to tak:happy:

Załączniki

• MZ.jpg
    MZ.jpg
    78,3 KB · Wyświetleń: 53
Do góry