reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolejny temat z serii "czy mogę być?"

Miyoshi

Fanka BB :)
Hej dziewczyny!

Piszę tutaj, ponieważ aż mnie nosi i nie mogę racjonalnie myśleć. Liczę, że sprowadzicie mnie na ziemię, albo dodacie mi skrzydeł. :D

Sytuacja ma się następująco: ostatnią miesiączkę dostałam 17 stycznia. Ogólnie mam nieregularny cykl, więc nigdy nie wyliczałam sobie owulacji, ani dni płodnych, bo wiedziałam, że to nie będzie w żaden sposób wiarygodne. W dniach 14,15,16,17,18 kochałam się z partnerem z wytryskiem i teraz oboje zastanawiamy się, czy mogliśmy mieć szczęście i jednak zaszłam w ciążę pomimo, że teoretycznie zakładając, że mam cykl około 30-dniowy szansa na zapłodnienie skończyła się koło 5 lutego. Okres powinnam dostać jakoś 16 lutego. Wydaje mi się, że na test jeszcze za wcześnie i mógłby nie być do końca wiarygodny, tak samo beta podobno robić najlepiej jakoś dwa tygodnie po zapłodnieniu, tak? Zastanawia mnie, czy w ogóle mogę brać pod uwagę ciążę skoro kochaliśmy się (teoretycznie) w końcówce cyklu.

reklama
Cholera, zaobserwowałam jakieś, nie wiem jak to nazwać, upławy? Coś koloru brązowego na bieliźnie. Niedużo. Nie „leci” ze mnie, ale przy podcieraniu na papierze widać teraz jasno-czerwone, miejscami różowe zabarwienia. Zastanawiam się czy to początek okresu, chociaż zazwyczaj jak miałam dostać @ to po prostu się pojawiała krew, czy to jednak może jest to całe plamienie implantacyjne, bo w sumie czasowo by się zgadzało.. Jestem załamana. :( Poczekam do jutra, jeżeli sytuacja się nie zmieni, to mogę zrobić test podczas takiego plamienia, prawda? Eh, naprawdę masakra. :(

reklama
Cholera, zaobserwowałam jakieś, nie wiem jak to nazwać, upławy? Coś koloru brązowego na bieliźnie. Niedużo. Nie „leci” ze mnie, ale przy podcieraniu na papierze widać teraz jasno-czerwone, miejscami różowe zabarwienia. Zastanawiam się czy to początek okresu, chociaż zazwyczaj jak miałam dostać @ to po prostu się pojawiała krew, czy to jednak może jest to całe plamienie implantacyjne, bo w sumie czasowo by się zgadzało.. Jestem załamana. :( Poczekam do jutra, jeżeli sytuacja się nie zmieni, to mogę zrobić test podczas takiego plamienia, prawda? Eh, naprawdę masakra. :(
Moim zdaniem zaczyna się @. Jeżeli to plamienie implantacyjne w co watpie to test warto zrobić dopiero za 4 dni ponieważ po 48h od implantacji zaczyna rosnac hcg a musi on osiagnac takie stezenie żeby być wykrywalny w moczu

No z tym właśnie jest ciężko, bo partner ma pracę wyjazdową i nie zawsze jest w domu w „czas”. Dlatego tym razem naprawdę miałam nadzieję, że mogło się udać, ale cóż. :(
Spokojnie Mój ma prace wyjazdową a mamy 3 w drodze jest trudniej ale do zrealizowania ☺️ i naprawdę testy owu bardzo się sprawdzają

Kolejne oczekiwanie na nienadejście @. ;) Nie chcę się znowu nakręcać, ale jest tam gdzieś promyczek nadziei, że tym razem nam się poszczęściło.

Ostatni okres dostałam 22.03. Trwał do 26.03 i od 26.03 do 03.04 się staraliśmy. Wiem, że bezpośrednio po okresie raczej może być ciężko z ciążą, ale może w kolejnych dniach... Trzymajcie kciuki. :)

No wiem, ale niestety ciężko się nie nakręcać i nie myśleć o tym, bo to jakiś odruch bezwarunkowy. ;-) Mam pytanie odnośnie bety. Kiedy najlepiej ją robić? Ostatnią miesiączkę dostałam 22.03 i trwała do 26.03. Teraz planowo powinnam dostać 16.04.

reklama
No wiem, ale niestety ciężko się nie nakręcać i nie myśleć o tym, bo to jakiś odruch bezwarunkowy. ;-) Mam pytanie odnośnie bety. Kiedy najlepiej ją robić? Ostatnią miesiączkę dostałam 22.03 i trwała do 26.03. Teraz planowo powinnam dostać 16.04.
I co pojawiła się @ ? Zaciekawił mnie ten wątek ;p beta po 10 dniach od stosunku bodajże

Do góry