reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolejny temat z serii "czy mogę być?"

Miyoshi

Fanka BB :)
Hej dziewczyny!

Piszę tutaj, ponieważ aż mnie nosi i nie mogę racjonalnie myśleć. Liczę, że sprowadzicie mnie na ziemię, albo dodacie mi skrzydeł. :D

Sytuacja ma się następująco: ostatnią miesiączkę dostałam 17 stycznia. Ogólnie mam nieregularny cykl, więc nigdy nie wyliczałam sobie owulacji, ani dni płodnych, bo wiedziałam, że to nie będzie w żaden sposób wiarygodne. W dniach 14,15,16,17,18 kochałam się z partnerem z wytryskiem i teraz oboje zastanawiamy się, czy mogliśmy mieć szczęście i jednak zaszłam w ciążę pomimo, że teoretycznie zakładając, że mam cykl około 30-dniowy szansa na zapłodnienie skończyła się koło 5 lutego. Okres powinnam dostać jakoś 16 lutego. Wydaje mi się, że na test jeszcze za wcześnie i mógłby nie być do końca wiarygodny, tak samo beta podobno robić najlepiej jakoś dwa tygodnie po zapłodnieniu, tak? Zastanawia mnie, czy w ogóle mogę brać pod uwagę ciążę skoro kochaliśmy się (teoretycznie) w końcówce cyklu.

reklama
Nie licz ze szansa 5 lutego bo to różnie bywa.
Wiec skoro ostatni stosunek byl 18 stycz to na bank jak zrobisz test nawet dzisiaj teraz bedziesz miala odpowiedź .
Nie, nie.
Poczekaj bo czegoś tu nie rozumiem okres miałaś miec 16 lutego czyli go nie dostalas? Dzisiaj jest 24 czyli juz Ci się spóźnia 8 dni, kochalas się dwa dni przed domniemanym okresem i teoretycznie juz po dniu kiedy mialas go dostac? Zrob betę z krwi ale na moje to nie ciąża
Dokladnie tak. Z tym, że jak wspomniałam wyżej w tym cyklu jakoś to inaczej było. Bo przed okresem zawsze jest u mnie sucho. A tym razem było zupełnie inaczej. Dlatego się zastanawiam, czy po prostu owulacja się nie przesunęła. A znam takie przypadki. W innym wypadku nawet nie brałabym ciąży pod uwagę.

reklama
Nie, nie.

Dokladnie tak. Z tym, że jak wspomniałam wyżej w tym cyklu jakoś to inaczej było. Bo przed okresem zawsze jest u mnie sucho. A tym razem było zupełnie inaczej. Dlatego się zastanawiam, czy po prostu owulacja się nie przesunęła. A znam takie przypadki. W innym wypadku nawet nie brałabym ciąży pod uwagę.
Nawet jak by Ci się przesunęła to myślę, że mala szansa żeby az tak

Olcia o tutaj:
1519498608-42176ba101fdc6a0-aaaaaa.png

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Przewalilam już chyba z milion różnych stron i w sumie każda mówi co innego. :( Dostaje szału z tej niepewności. Spróbuje dzisiaj zrobić test, później powtórzę go za dwa/trzy dni.

Przewalilam już chyba z milion różnych stron i w sumie każda mówi co innego. :( Dostaje szału z tej niepewności. Spróbuje dzisiaj zrobić test, później powtórzę go za dwa/trzy dni.
Jasne, że rób. Nie zaszkodzi przecież.
14.02 uprawiałas seks więc jeśli to by była ta noc to bardzo możliwe, że będzie już druga kreska :). Może być blada jeszcze, ale to tylko będzie znaczyło. Ze jeszcze wcześnie.
Tylko pamiętaj żeby poprosić o najczulszy test!
Koniecznie daj znać jaki wynik :)

reklama
Jasne, że rób. Nie zaszkodzi przecież.
14.02 uprawiałas seks więc jeśli to by była ta noc to bardzo możliwe, że będzie już druga kreska :). Może być blada jeszcze, ale to tylko będzie znaczyło. Ze jeszcze wcześnie.
Tylko pamiętaj żeby poprosić o najczulszy test!
Koniecznie daj znać jaki wynik :)

Dzięki! :) Nie chcę się nakręcać, ale to chyba silniejsze ode mnie!

Do góry