Cena nie jest szokująca, policz sobie ile na jednorazowe wydasz łącznie. Równie dobrze można chyba tetrą wycierać, gąbką czy czymkolwiek innym. Tylko czy to higieniczne...osobiście jestem przeciwna gąbkom do mycia, do dziś nimi dziewczyn nie myję. No ale to taki mój fiś ;-)
reklama
C
Cleo1981
Gość
MArtolinka zestaw super ale tam jest tylko 25 szt tych chusteczek to musiałabyś ciagle prać..a przy niemowlaku szybko Ci pójdzie taki zestaw...chyba że to na wypady poza dom...jakby policzyć ile się paczek chusteczek nawilżających kupuję to ten zestaw nie jest drogi no i ekologicznie oczywiście.
napiszcie gdzie ten program o tej matce z 25 dzieciakamii kiedy?
napiszcie gdzie ten program o tej matce z 25 dzieciakamii kiedy?
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Dziunka zgadzam sie , ale na jednorazówki nie muszę od razu takich pieniędzy wyłożyć. Jest to koszt rozłożony w czasie.. co do tych z linka wyżej- używasz , wrzucasz do pralki i pierzesz.. wiec czy to niehigieniczne?
No higieniczne jak się pierze w pralce nie pomyślałam, głupia ja Ja u Asi na początku używałam jednorazowych, ale pupka była po nich chora i po prostu wkładałam młodą pod kran do mycia. Później z powrotem wróciłyśmy do chusteczek.
Faktycznie dobre rozwiązanie, ale można sobie takie właśnie jak piszesz, zrobić domowe
Faktycznie dobre rozwiązanie, ale można sobie takie właśnie jak piszesz, zrobić domowe
AniaSm
Fanka BB :)
fajny zestaw ale ja jestem za wygodna i za leniwa na bycie eko mamą , u mnie firma Libero produkująca pieluszki jednorazowe sprzedaje też chusteczki papierowe do pupki , wystarczy tylko do przewijania przygotować miseczkę z wodą , no i one są używane i w szpitalu i przedszkolach
kilolek
podwójna listopadowa mama
hmmm ale te wielorazówki to na sucho wycierają nie? a skzoda żeby jakoś wilgotne moglyby być to byłyby fajne no a na sucho to się wiele nie zdzaął chyba, ze sie będzie je maczać za kazydym razem. jesli ja dobrze rozumiem zasadę dzialania. Bo takie ścieraczki to faktycnzie można by samemu zrobić albo popatrzeć czy na chustoforum któraś nie szyje
C
Cleo1981
Gość
Czy ekologicznie to ja nie wiem, bo w koncu częściej pierzesz;-) no chyba że w orzechach;-)
chodziło mi o to że nie kupując tych jednorazowych jest ekologicznie bo masz te jedne w domu,pranie w orzechach to inna sprawa
reklama
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Lotka mi daleko do ekomamy;-)pomyślałam tylko o ekonomii;-)
Kilolek te chusteczki sa mokre. Zanurzone są w pojemniku w niewielkiej ilosci wody z olejkiem eterycznym
Kilolek te chusteczki sa mokre. Zanurzone są w pojemniku w niewielkiej ilosci wody z olejkiem eterycznym
Podziel się: