reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolejny maluszek - wątpliwości i radości:)

Cena nie jest szokująca, policz sobie ile na jednorazowe wydasz łącznie. Równie dobrze można chyba tetrą wycierać, gąbką czy czymkolwiek innym. Tylko czy to higieniczne...osobiście jestem przeciwna gąbkom do mycia, do dziś nimi dziewczyn nie myję. No ale to taki mój fiś ;-)

reklama
MArtolinka zestaw super ale tam jest tylko 25 szt tych chusteczek :sorry2:to musiałabyś ciagle prać..a przy niemowlaku szybko Ci pójdzie taki zestaw...chyba że to na wypady poza dom...jakby policzyć ile się paczek chusteczek nawilżających kupuję to ten zestaw nie jest drogi no i ekologicznie oczywiście.

napiszcie gdzie ten program o tej matce z 25 dzieciakami:-D:szok:i kiedy?

Dziunka zgadzam sie , ale na jednorazówki nie muszę od razu takich pieniędzy wyłożyć. Jest to koszt rozłożony w czasie.. co do tych z linka wyżej- używasz , wrzucasz do pralki i pierzesz.. wiec czy to niehigieniczne?

No higieniczne jak się pierze w pralce:tak: nie pomyślałam, głupia ja:-D Ja u Asi na początku używałam jednorazowych, ale pupka była po nich chora i po prostu wkładałam młodą pod kran do mycia. Później z powrotem wróciłyśmy do chusteczek.
Faktycznie dobre rozwiązanie, ale można sobie takie właśnie jak piszesz, zrobić domowe:tak:

fajny zestaw ale ja jestem za wygodna i za leniwa :zawstydzona/y: na bycie eko mamą :tak: , u mnie firma Libero produkująca pieluszki jednorazowe sprzedaje też chusteczki papierowe do pupki , wystarczy tylko do przewijania przygotować miseczkę z wodą :tak: , no i one są używane i w szpitalu i przedszkolach

hmmm ale te wielorazówki to na sucho wycierają nie? a skzoda żeby jakoś wilgotne moglyby być to byłyby fajne no a na sucho to się wiele nie zdzaął chyba, ze sie będzie je maczać za kazydym razem. jesli ja dobrze rozumiem zasadę dzialania. Bo takie ścieraczki to faktycnzie można by samemu zrobić albo popatrzeć czy na chustoforum któraś nie szyje

reklama
Lotka mi daleko do ekomamy;-)pomyślałam tylko o ekonomii;-)

Kilolek te chusteczki sa mokre. Zanurzone są w pojemniku w niewielkiej ilosci wody z olejkiem eterycznym

Do góry