reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolejny maluszek - wątpliwości i radości:)

reklama
Agrafka - gratki ruchowe, brzuszek , że rośnie to dobry objaw.;-)
Polaa - buhahahaha, smoczek w pępku, ale ma pomysły Twój synek
Martolinka - wow, Antek super facecik, już zazdroszczę Ali braciszka;-)

Wiecie co, czytam sobie w metrze Tracy Hogg, "Język dwulatka" rozdział o pojawieniu się rodzeństwa.
Rany.. W sumie może dobrze nabrać takiego podejścia jak ona sugeruje, nie liczyć na to, że starsze pokocha, albo przynajmniej polubi małe przez pierwszy rok :)
Najpierw małe będzie płakać i zabierać mamę, a potem zacznie chodzić i psuć zamki z klocków i brudzić ulubione zabawki śliną i jedzeniem :)

Agrafko nie zawsze tak musi byc :tak: ale przygotowac się mozna :-D
moja sąsiadka urodziła coreczkę prawie msc temu, jej Synek w wieku Olinka do grzecznych dzieci nie należał wiec obawiala sie jego reakcji. A reakcja jest jak najbardziej pozytywna! Jak u nich byłam stał kolo malutkiej i jaki był grzeczny, cichutki, usmiechał sie. Sasiadka mowiła ze nie obawia sie nawet zostawic małego z malutką w pokoju na chwilkę. Jest bardzo zadowolona jak jej syn przyjął siostrzyczkę. Nie wiem co bedzie potem, ale trzeba byc dobrej mysli :-)

Moja koleżanka ma trójkę dzieci. Jak urodził się Filipek to dwuletnia wtedy Nadusia szalała za braciszkiem. Tak go kochała, ze o mało go nie zakochała na śmierć:sorry: Trzeba było ją pilnować bo bardzo troszczyła się o braciszka - np o to by nie zgłodniał i wpychała mu paluszki, tik-taki do buźki, próbowała go nosić, tulić. Nigdy nie było scen zazdrości, ale koleżanka mówiła że chyba by wolała obrazę Nadii niż jej nadopiekuńczość;-)

Tracy ma chyba rację - lepiej być przygotowanym na wszystko i być miło zaskoczonym niż się rozczarować :tak:

Wróciłam z wizyty i ... sama ne wiem co o tym wszystkim myśleć.
Wychodzi na to, ze w miesiac przytylam 8 kilo :szok: morfologia mi się lekko zachwiała. Do tego znaczne już obrzeki. Wychodzi na to, że zatrzymuję za duzo wody w organiźmie. Zwłaszcza, że diecy co prawda żadnej nie stosowalam ale i nie objadąłam się. Nie jadlam slodyczy, prawie same sałatki. Raz mcdonalda. Postraszyli mnie zatruciem i rzucawką :eek: zalecili kontrolę wagi co tydzień i 2 razy w tygodniu dieta korela :-(

Wróciłam z wizyty i ... sama ne wiem co o tym wszystkim myśleć.
Wychodzi na to, ze w miesiac przytylam 8 kilo :szok: morfologia mi się lekko zachwiała. Do tego znaczne już obrzeki. Wychodzi na to, że zatrzymuję za duzo wody w organiźmie. Zwłaszcza, że diecy co prawda żadnej nie stosowalam ale i nie objadąłam się. Nie jadlam slodyczy, prawie same sałatki. Raz mcdonalda. Postraszyli mnie zatruciem i rzucawką :eek: zalecili kontrolę wagi co tydzień i 2 razy w tygodniu dieta korela :-(

A co to za dieta? Ja przytyłam z Asią w samym 6 miesiącu 8 kg. Ale z obrzękami nigdy nie miałam problemu. Trzymam kciuki za zdrówko!

Kilolek a jak wyniki moczu? nie masz białka? mierzysz cisnienie? Ja przytyłam 9 kg w ciagu ostatniego miesiaca , ale to była juz oznaka zatrucia wiec uważaj!!

ja już się boję co waga pokaże jutro:eek:mam nadzieję , że Alusia ładnie się pokaże i będziemy mieć świetny film:tak:

reklama
a co to dieta korela?
to dieta która opiera się na samym nabiale tzn mleko i jogurty w ilości 2 litry na dobę ale ma tez odmiane warzywno-owocową czyli 2 kilogramy na dobę warzyw lub owoców. I nic więcej. jesli musze juz napić sie wody to muszę odliczyc od tych 2 litrów/kilogramów. Ja będę stosowała warzywno/owocową, bo ze względu an moje jelito wrażliwe to nie moge takiej ilości mleka. Tak czy naczej jawi mi się to jako koszmar. Całe szczęście, ze to tylko 2 dni w tygodniu.
Ma to służyć odciążeniu nerek

Kilolek a jak wyniki moczu? nie masz białka? mierzysz cisnienie? Ja przytyłam 9 kg w ciagu ostatniego miesiaca , ale to była juz oznaka zatrucia wiec uważaj!!

ja już się boję co waga pokaże jutro:eek:mam nadzieję , że Alusia ładnie się pokaże i będziemy mieć świetny film:tak:
nie, na razie mocz i ciśnienie w normie

Do góry