reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolejny maluszek - wątpliwości i radości:)

mnie chcieli do domu odeslac, bo skurcze silne,ale za rzadko. dopiero jak wyblagalam badanie to sie okazalo,ze 7cm rozwarcia. ale dziewczyna miala mine! :szok:

To tak jak do mnie weszli lekarze i mówią "Ooo tu do rana poczekamy" i poszli, a było po 20. A ja za chwilę mówię do położnej że mam parte a ona prawie że mnie wyśmiała, kazałam się zbadać i ZONK :-D główka już się pchała:-D

Mysle ze juz sie skumala z huliganami, oni od zewnatrz ona od wewnatrz i wykoncza biedna matke

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

CIĘŻARÓWECZKI​ trzymam za Was kciuki!!!

reklama
dziewczyny czy miałyście przed porodem lewatywe ?
ja miałam,ale tylko dlatego, ze leżałam na patologii jedną dobę i pielęgniarka zapytała czy chcę.Chciałam mimo,że byłam na czczo ponad 12 godzin przed tą indukcją,ale chciałam się czuć "komfortowo"
Wiem, ze jak sie przyjeżdża na porodówkę to położne na IP nie za bardzo chcą tę lewatywę robić,mimo, że oczywiscie ich koleżanki z porodówki są jak najbardziej za.

dziewczyny czy miałyście przed porodem lewatywe ?
ja miałam,ale tylko dlatego, ze leżałam na patologii jedną dobę i pielęgniarka zapytała czy chcę.Chciałam mimo,że byłam na czczo ponad 12 godzin przed tą indukcją,ale chciałam się czuć "komfortowo"
Wiem, ze jak sie przyjeżdża na porodówkę to położne na IP nie za bardzo chcą tę lewatywę robić,mimo, że oczywiscie ich koleżanki z porodówki są jak najbardziej za.

ja mialam w postaci czopka ..zapytal sie polozna czy chce..a ja wyobrazenia ze rurka it a tu czopek i po sparwie...tzn za pare minut latałam na kibelek:szok::-D

Miałam kupioną Enemę , to taki płyn ;-), nie wiem nawet jak go zastosować i nie wiem czy sama w domu bym była na tyle sprawna by go wykonać;-):-D

Ja nie mialam, nie mialam planowanej cesarki ale i tak nie robili wrecz kazali jeść duzo zebym miala sile a ja sie balam i pozniej zalowalam bo bylam mega glodna:zawstydzona/y:
w domu sobie mozna zrobic jak cos ale ja nie pomyslalam wtedy o tym

agrafka ja mialam za pierwszym razem mimo, z epolozna na porodowce nie byla chetna ale ja nalegalam. Za drugim razem ta sama polozna mnie namowila zebym jednak odpuscila i baaaardzo tego potem zalowalam :zawstydzona/y:
teraz mysle zeby to samej w domu czopkiem zalatwic tylko zastanawiam sie ile czasu musze sobie na to "zarezerwowac" zeby mnie potem po drodze nie ganialo.
Cleo duzo czasu ci to zajelo?

agrafka sprawdz poczte

Kilolku ale co zajeło? chodzi Ci o czas reakcji organizmu na czopka??? to szybko nie wie czy 5 min upłyneło...ale takiej "sraczKI" to w zyciu nie miałam:-Dcaly organizm sie oczyscil takze jak urodzilam w niedziele dopiero w piatek była 2....sorki za dosadnosc;-)

reklama
o kurde cos ty? no to jeszcze powiedz dlugo na kiblu siedzialas po tym czopku?
bo ja w koncu do spzitala nie dojade jak zaczne s... :eek:

Do góry